Harrastusmahdollisuudet

Ylläksen alueella on loistava, Suomen pisin latuverkosto, pitkät laskettelurinteet ja yhä monipuolisemmat harrastusmahdollisuudet myös kesällä. Koskikarasta pääset helposti hyödyntämään Ylläksen alueen erilaisia harrastusmahdollisuuksia sekä kesällä että talvella.

Koskikarasta löydät varusteita moneen eri ulkoilmaharrasteeseen ja jos huomaat alla olevassa merkittäviä puutteita, kerro niin lisätään hankintalistalle. Hikisempien harrasteiden jälkeen itsensä voi huoltaa suihkussa (2 kpl) ja saunassa. Vaatteet taas saa kuiviksi kuivauskaapilla (2 kpl) ja/tai puhtaaksi isolla pesukoneella. Kengät tai monot saa kuiviksi kengänkuivaimilla (6:lle parille).Lämpimässä ulkovarastossa on lisätilaa laskettelumonoille yms..

Talviharrasteet

Talvi alkaa usein jo loka-marraskuussa. Latuverkosto tarjoaa mahdollisuuden tehdä pitkiä vaihtelevia päiväretkiä ja latujen varsilla on taukopaikkoina sekä latukahviloita että kotia ja laavuja. Koskikarasta pääsee suksin suoraan pihasta valaistulle koneladulle. Ylläksen laskettelurinteissä on Suomen suurin korkeusero (460 metriä) ja rinteitä on lukuisia. Koskikarasta on hiihtobussin pysäkille matkaa noin 400 metriä. Äkäslompolossa on mahdollisuus myös rekikoira- ja ratsastusretkiin.

Kesäharrasteet

Kesällä on Äkäslompolosta käsin hyvät mahdollisuudet hyödyntää Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa. Maastopyöräily, retkeily, kalastus, marjastus, sienestys, frisbeegolf, melonta jne. onnistuvat mainiosti. Ratsastusta tarjoaa Äkäslompolossa kaksikin toimijaa. Alamäkipyöräilyyn on Ylläksellä erinomaiset mahdollisuudet.

Koskikara hikihiihtäjälle

Pääset suksille ja valaistulle ladulle vauhtiin suoraan ovelta, mitä arvostaa varsinkin kylmällä kelillä. Sijainti on Ylläksen alueen latuverkoston kannalta keskeisellä paikalla. Isometsän nousuun matkaa on noin kilometri. Lämpimässä suksihuoltotilassa on mukava voidella sukset kuntoon kovallakin pakkasella. Huoltotilassa on käytettävissä Puurun voitelutelineet, koneellinen tuuletus, voitelurauta ja muita voiteluvälineitä ml. akkukone harjalla. Suksille on telineitä seinällä.

Koskikara lapsiperheelle

Koskikara sijaitsee rauhallisella paikalla, jossa ei ole läpikulkuliikennettä, joten lapset voivat huoletta leikkiä ja touhuta ulkosalla. Laturetkille on käytettävissä uusi Fjellpulkenin lapsiahkio, jossa lapselle saa suojaisat olosuhteet kovemmallakin kelillä. Isomman lapsen hinaukseen on varalla joustava vetoköysi kapuloineen (toistaiseksi ei vetovyötä). Käytettävissä on myös pulkkia, liukureita ja potkukelkkoja 2 kpl kutakin.

Koskikaran varustukseen kuuluvat mm. syöttötuoli (Stokke Trip Trap), potta, vauvan matkasänky, sängyn lisälaita ja uimakellukkeet mahdollista kylpyläkäyntiä varten (1 kpl kutakin). Koskikaran portaat ovat suljettavissa molemmista päistä lapsiporteilla. Kyläkeskus on lähellä - esim. Jounin kaupalle on reilu kilometri ja ostosretkeen ei näin tarvita välttämättä autoa. Ison pesukoneen ja kahden kuivauskaapin avulla voi pestä isommankin lapsikatraan vaatteet, jos vahinkoja tapahtuu.

Koskikara laskettelijalle

Lasketteluvarusteet voi säilyttää lämpimässä huoltotilassa, jossa suksille seinätelineet. Koskikaran ”tehoeteisessä” on paljon tilaa kypärille ja vaatteille. Monot saa kätevästi kuivaksi huoltotilan puhallinkuivaimilla. Mikäli offaripäivä suuntautuu lumivyöryherkälle rinteelle, on Koskikarassa käytettävissä 2 kpl Ortovox:n lumivyörypiippareita, 2 kpl lumilapiota ja 2 kpl sondeja.

Koskikara maastopyöräilijälle

Huoltotilassa voi säätää ja huoltaa pyörän huoltotelineen (Park Tool DCS-10) avulla ja käytettävissä tärkeimmät pyöränhuoltotyökalut ( Park Tool) sekä jalkapumppu. Pyörälenkin jälkeen pyörän saa suihkutettua puhtaaksi pesupisteessä (tehdään toukokuussa-16). Lukitussa huoltotilassa pyörät säilyvät tallessa yön yli seuraavaa päivää varten.

Koskikara frisbeegolfarille

18-reikäinen 3.2 km pitkä frisbeegolf-rata on noin 200 metrin päässä. Koskikarassa on käytettävissä 3 kpl frisbeegolf- settejä ( setissä 3 kpl kiekkoja). Hard core-golfari tuonee kuitenkin oman settinsä.

Koskikara lumikenkäilijälle

Koskikarassa on käytettävissä 2 paria aikuisten lumikenkiä (TSL Escape 227) sauvoineen. Äkäslompolossa on kymmeniä kilometrejä merkittyjä lumikenkäreittejä.

Koskikara ulkoilijalle

Koskikarassa on käytettävissä kompasseja 2 kpl, karttoja, GPS, sauvakävelijöille teleskooppisauvoja (2 paria). Mikäli syksyllä kertyy ämpärillisiä marjoja, on pakastintilaa käytettävissä kymmeniä litroja. Ylläksen alueella vaikuttaa aktiivinen suunnistusseura www.yllaksenrasti.fi , joka on iltarasteja kesän aikana noin 13 kpl.

Koskikara geokätköilijälle

Koskikarassa on käytettävissä Garmin GPS, jossa valmiina Ylläksen alueen geokätköjen koordinaatit.