Rakennus, energia ja tekniikka

Koskikarassa on mahdollista viettää loma varsin ympäristöystävällisesti. Rakennus on Vaaran Aihkitalojen www.aihkitalot.fi 220 mm paksusta massiivimännystä rakennettu loma-asunto, jonka kaikissa rakenneratkaisuissa keskeistä on ollut luotettavuus ja pitkä energiatehokas elinkaari. Rakennus on rakennettu mahdollisimman huolellisesti kestämään useita sukupolvia (200+ vuotta). A-energialuokan mökki lämmitetään maalämmöllä ja sähkö on ekosähköä. Mökissä on koneellinen ilmanvaihto lämmön talteenotolla. Kodinkoneet ovat pääsääntöisesti vähintään energialuokkaa A+. Rakennus on muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta valmistettu suomalaisista tuotteista ja suomalaisista raaka-aineista.Rakennusjäte on kierrätetty ja kaatopaikalle on päätynyt jätettä hyvin vähän.Huonekalut on valmistettu pääosin suomalaisesta koivusta. Mökille pääsee helposti joukkoliikenneyhteyksiä käyttäen. Sijainti mahdollistaa hiihdon, laskettelun (bussiyhteys) ja kaupassa käynnin ilman omaa autoa.

Jätteiden hyötykäyttö

Kiinteistöllä on sekajätteen keräys sekä komposti biojätteelle.Suksihuoltotilassa on keräyslaatikot paperille, pulloille ja tölkeille. Äkäslompolossa on useampia keräyspisteitä paperille, pienmetallille, ja lasille. Pieniä määriä paperia on mahdollista polttaa takan lämmityksen yhteydessä.

Kulkuyhteydet

Mökille pääsee helposti joukkoliikenneyhteyksiä käyttäen. Sijainti mahdollistaa hiihdon, laskettelun (bussiyhteys) ja kaupassa käynnin ilman omaa autoa.

Koskikaraan pääsee joukkoliikennettä käyttäen esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

-Junalla Helsinki-Kolari. Bussilla Kolari-Äkäslompolo.

-Lentäen Helsinki-Kittilä. Bussilla/kutsutaksilla Kittilä-Äkäslompolo.