Hevoset

Mukavista koulutetusta islanninhevosista ja poneistamme löytyy sopiva ratsu niin lapsille kuin aikuisillekin. Meillä on 7 asiakaskäytössä toimivaa issikkaa, joista 2 sopii ihan aloittelijoillekin. Lisäksi on lapsille käytössä 1 poni.

Asiakashevoset

Islanninhevoset
Hrönn
Varda
Hólmar
Erró
Litla-Tinna
Baldur
Haamar
Poni
Paroni


Muut hevoset

Nuoret ja varsat
Bjarki
Mánadís
Tilberi
Tíbrá
Yksityiset
Tigla

Islanninhevoset

Hrönn Frá Raufarfelli (Römppä)

suom. "aalto"
Hrönn on 1990 syntynyt tamma ja tällä hetkellä tallin vanhin hevonen. Kokenut konkari on mukava ja varma ratsu sekä aloittelijoille että kokeneemmille. Pehmeä tahdikas töltti on Hrönnin ykkösaskellaji.


Varda Frá Hlidarbergi

Varda on 1994 syntynyt tamma. Se tuli Suomeen elokuussa -04. Sillä on varma töltti ja kivat pehmeät liikkeet. Kuuliainen ratsu kaikentasoisille. Opetusmestari.


Hólmar Frá Hólmahjáleigu

Holmar on iso ruuna, joka tuli Suomeen syyskuussa -04. Se on melko laajaliikkeinen herrasmies, joka rauhallisen luonteensa vuoksi sopii hyvin myös aloittelijoille. Holmarin motto on "mitäpä juosta kun kävellenkin kerkee". Kokenut ratsastaja saa silti Holmaristakin irti puhtaat näyttävät askellajit.


Erró Frá Hlidarbergi

Erró on 1999 syntynyt ruuna, joka tuli islannista suomeen maaliskuussa 2007. Se on pehmeäliikkeinen ratsu jo vähän kokemusta omaaville. Nallekarhumaisella olemuksellaan se onkin hurmannut itselleen jo paljon faneja. Vahvasti passitahtisena hevosena se vaatii ratsastajalta hyvää rytmitajua ja taitoa puhtaiden askellajien löytymiseksi.


Litla-Tinna Frá Furuvatni

suom. "pieni-tulikivi"
e. Litla-Katla frá Ørting
i. Hástígur frá Brekkufelli
Tinna on vuonna 2000 Talli Furuvatnilla syntynyt islanninhevostamma. Toimii lähinnä vetohevosena ja kokeneilla ratsastajilla, vähän muita 'säpäkämmän' luonteensa vuoksi. Tinnalla on selkeät askellajit ja se on yksi tallin osaavimmista hevosista. Osaa perus koulukiemurat ja hyppää hyvin, mutta töltti vaatii ratsastajalta taitoa.

Baldur Frá Furuvatni

suom. "rohkea"
e. Kvika frá Ejstrub
i. Hástígur frá Brekkufelli
Baldur on vuonna 2003 Talli Furuvatnilla syntynyt islanninhevosruuna. Hieman varsamainen sählä luonteeltaan, reipas ja kevyt ratsastaa. Toimii lähinnä vetohevosena ja kokeneemmilla ratsastajilla tunneilla.


Barði-Hamar Frá Uppsölum

suom. "Moukarimies"
e. Eldri-Ljóska Frá Uppsölum
i. Fengur Frá Garði
Islannissa 1994 syntynyt voikko islanninhevosruuna. Herkkä ja pehmeäliikkeinen nelikäyntihevonen, joka tarkkailee ratsastajaa ja ympäristöään keskimääräistä enemmän. Helppo ja nöyrä ratsastaa, mutta säpsyilee välillä. Taluttajan kanssa toimii hyvin myös aloittelijoilla. Leikkisä touhuturpa. Teijalla ylläpidossa, omistaja Niina Majaranta.


Ponit

Paroni

Paroni on vuonna -97 syntynyt, n.120 cm korkea reipas risteytysponiruuna. Se on oikea monitoimipolle, joka taitaa niin koulukiemurat, hyppäämisen kuin kärryjen vetämisenkin. Isojen liikkeittensä ja veitikkamaisen luonteensa vuoksi se vaatii ratsastajalta taitoa ja välillä myös huumorintajua. Talutustunneilla Paroni kulkee kuitenkin kuuliaisesti pientenkin lasten ratsuna.Varsat ja nuoret

Bjarki frá Furuvatni

suom. "pieni karhu"
e. Harpa frá Ásatúni
i. Koldimmur frá Alfs
Kesällä 2010 Talli Furuvatnilla syntynyt tummanpunaruunikko islanninhevosori. Näyttää kaikkia askellajeja.

Mánadís frá Furuvatni

suom. "kuun jumalatar"
e. Jódís frá Eystri-Hól
i. Koldimmur frá Alfs
Kesällä 2010 Talli Furuvatnilla syntynyt punahallakko islanninhevostamma. Näyttää kaikkia askellajeja.

Tilberi Tjaldari

suom. "haamu tölttääjä"
e. Litla-Katla Fra Ørting
i. Kórall från Mörtö
Tilberi on kesällä 2005 Talli Furuvatnilla syntynyt islanninhevosruuna. Peruskoulutettu ratsuksi ja ajolle, mutta ei ole vielä tuntikäytössä.

Litla-Tíbrá Frá Furuvatni (Tiibe)

suom. "pieni kangastus"
e. Litla-Katla Fra Ørting
i Hástígur frá Brekkufelli
Tíbrá on kesällä 2007 Talli Furuvatnilla syntynyt islanninhevostamma. Ratsukoulutus aloitettu.


Yksityiset

Tígla frá Minni-Völlum

Issikkatamma. Omistaja Anne Kovanen