Kävijälaskuri
Nykyiset hevoset | Vuosien varrelta
Muhosen tallilla asustaa parikymmentä hevosta ja ponia. Pikku kuvaa klikkaamalla aukeaa jokaisesta hevosesta tarkempi esittely. Vuosien varrelta -osiosta löydät Muhosen tallilla aiemmin olleet hevoset ja ponit.
Muistathan, että kuvien kopiointi on kielletty.


 

 

Hallakko. Ruuna, sk. 140 cm. Norjanvuonohevonen, tuotu 1997 Tanskasta. Pertsan ulkonäkö pettää, luulisi rauhalliseksi ja laiskanpulskeaksi, mutta ratsastaessa meininki on "minä vien, istu sinä kyydissä!". Ratsastaja oppii mikä on istunnan merkitys, suusta vetäminen ei kannata. Ruokaa Pertsan mielestä ei koskaan anneta tarpeeksi.

 

   

Vuonohevonen, väriltään punahallakko. Tuotu Tanskasta 2000. Ruuna, jonka säkäkorkeus on 145 cm. Todella reipas ratsastaessa, aika pitkät liikkeet. Kiltti hoidettava.

 

   

1998 syntynyt 155 cm korkea puoliveriruuna. Iän myötä Prizistä tulee ehkä kimo, tällä hetkellä ruuna mielenkiintoisen kaksivärinen. Ruunalla näyttävät liikkeet.

 

   

Mantan yllätysvarsa sai lempinimekseen "Peppi". Neidillä riittää temperamenttia vaikka muille jakaa! Lupaavaliikkeinen hevonen kehittyy hienosti Katin ratsastettavana.

 

   

Tällä 145 cm korkealla eestinponilla on mukavat tasaiset liikkeet, hyppääjänä se on erinomainen.

 

   

Punarautias 157 cm suomenhevosruuna, nöyrä ja kiltti ratsastaa, sopii kaikentasoisille. Tykkää hypätä. Mukavat ja letkeät liikkeet.


   

Hieno suokki, joka sijoittui upeasti Katin ratsastamana monissa koulukisoissa. Mainio opetusheppa on edistyneempien käytössä.

 

   

Vuonisruuna, kokeneempien tuntikäytössä. Nättisilmäinen hurmuripoika. Isoin tallin vuonohevosista.

 

   

Pitkän tauon jälkeen tallilla on taas haflinger. Kulti on tuotu Tanskasta. Herkkyytensä vuoksi kokeneemmilla ratsastajilla tuntikäytössä. Kiltti "mini-Arska".

 

   

Harmaahallakko vuonohevosristeytys, ruuna, sk. 137 cm. Ape on herkkä ratsastaa ja tykkää hypätä. Sopii kaikentasoisille.

 

   

Hallakko norjanvuonohevostamma, sk. 145 cm. Kaunis ja kiltti, tasaiset liikkeet.

 

   

Hallakko norjanvuonohevosruuna, sk. 148 cm. Sopii kaikentasoisille ratsastajille, mukavat tasaiset liikkeet ja tykkää myös hypätä.

 

   

Tupsujalkainen tinkertamma. Syntynyt vuonna 2005. Musta kaunotar, joka on aluksi kokeneempien käytössä.

 

   

Tallin nuori suomenhevosruuna, syntynyt 2005. Aluksi edistyneempien ratsuna.

 

   

Kiltti iso ruuna, jolla on isot liikkeet. Kokeneempien tunneilla.

 

   

Reipas ja nöyrä vuonohevosruuna. Säkä 145 cm. Tekee kaikentasoisten tunteja.

 

   

Kiltti ruuna, joka tekee alkeistunteja. Tasaiset liikkeet, säkä 136 cm.

 

   

Tanskalainen puoliveriristeytysruuna. Herkkä ja kuuliainen heppa, joka käy edistyneempien tunneilla.

 

   

Iso ja kiltti tanskalainen puoliverinen. Sirpan ja opettajien käytössä.

 

   

Kiltti letkeäliikkeinen tanskalainen puoliveriruuna. Käy kokeneempien aikuisratsastajien tunneilla.

 

   

Kiva pieni tamma, pirteä ratsastaessa, kiltti hoitaa ja helpot liikkeet.

 

   

Kiltti ja nöyrä ratsastaa, isot ja joustavat liikkeet. Kokeneempien tunneilla.

 

   

Tanskalainen risteytysruuna. Todella helpot ja mukavat liikkeet. Kokeneempien käytössä.

 

   
   
Tässä näet hevoset, jotka ovat olleet Muhosen tallilla sen perustamisen v. 1984 jälkeen. Osa hevosista on nykyään uusilla omistajilla ja osa on taas poistunut vihreämmille laitumille.  
   
Shetlanninponiruuna, josta oma ratsastusharrastukseni alkoi. Tulo oli säkäkorkeudeltaan 115 cm, väriltään mustankirjava ja syntynyt vuonna 1978. Tulo opetti minulle kaiken hevosista, ja oli niin ihana poni, että toivottavasti saan vielä joskus uuden yhtä kiltin shetlanninponin.
   

Ruunikko lv-ruuna, säkäkorkeus 162 cm. Ostin Cinetin Tulon jälkeen 1982. Ruuna oli tosi vaikea ratsastaa ja ajaa. Cinetillä ajettiin kilpaa vuosina 1982 - 1984. Myin Cinetin pois 1984, jolloin tilalle tuli Mali.

 

   

 

Mustanruunikko lv-tamma, säkäkorkeus 152 cm, syntynyt 1981. Tuli meille kouluttamattomana kolmevuotiaana Helsingin hevoshuuto-kaupasta 1984. Malilla ajettiin kilpaa vuosina 1984 - 1990. Mali oli luonteeltaan tosi kuuma, ja siitä ei koskaan tullut sellaista ratsua, jolla kaikki ratsastajat olisivat voineet ratsastaa. Maliastutettiin 1991, ja 1992 syntyi Viivi. Sen jälkeen Mali vietti vain eläkepäiviä, ja toimi meillä hoitajien maastoratsuna. Mali myytiin elokuussa 2000 Laura Junnolalle, joka laittoi Malin pois keväällä 2002, koska ilmeisesti sen jalat eivät enää kestäneet.
   

 

Ranskalaisamerikkalainen lv-tamma. Säkäkorkeus 165 cm. Tuli meille 1984 Nivalasta, jossa se oli syntynyt 1978. Pessi oli ravurina ennen meille tuloaan, ja vielä meilläkin sillä ajettiin muutama startti. Pessi oli startissa aina niin hermona ja isoliikkeisenä hevosena vaikea pitää ravilla. Kun aloin ratsastaa Pesillä, meni kauan ennenkuin sain sen tajuamaan, että aina ei tarvitse mennä lujaa. Laukka oli tosi hankalaa. Hiljalleen muutkin pystyi ratsastamaan Pessillä, mutta ei koskaan aloittelijat, sillä tammalla vauhtia riitti aina loppuun saakka. Pessi sai kaksi varsaa: 1986 Timin, ja 1987 Roopen. Ihana tamma, jota kaipaan. Jalat eivät enää kestäneet, joten Pessi lähti ikivihreille laitumille 2001.
   
Ruunikko lv-ruuna, säkäkorkeus 165 cm. Mun ensimmäinen oma kasvatti, Pessin varsa, syntyi äitienpäivänä 11.5.1986. Timi loukkasi varsana itsensä kaksi kertaa niin pahasti, että toivoa ei paljoa annettu, mutta onneksi toipui kuitenkin niistä. Oli kiltti ratsastaessa, ja piti hyppäämisestä. Opetti monta ratsastajaa sinä aikana, minkä oli meillä. Timi oli hevonen, johon luotin täysin, koska se oli syntynyt meillä ja olin itse kouluttanut sen. Tuntui tosi pahalta luopua omasta kasvatista. Timi loukkasi jalkansa laitumella keväällä 2001, ja ei enää toipunut siitä, joten syksyllä 2001 se lähti pois.
   
Punarautias new forestinponiruuna, syntynyt 1982 ja säkäkorkeus 142 cm. Ostin Hentun 1986. Henttu oli saanut viettää villiä "poikamieselämää" nuorena, joka aina toisinaan ilmeni sen käytöksestä. Hentulla oli tosi kivat tasaiset liikkeet, ja poni kyllä tiesi tasan tarkkaan kenen ratsastajan kanssa ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Henttu oli tosi hyvä hyppäämään ja innostui aina esteillä. Hentun jalat ei kestäneet ja Henttu lähti ikivihreille laitumille 2000 Helmikuussa.
   
Risteytysponiruuna, syntynyt 1979, säkäkorkeus 135 cm, väriltään hallakko. Ostin Fonzien 1988 Kälviältä yksityiseltä. Oli tosi kiltti ja mukava poni, mutta ehti olla mulla vain pari vuotta. Fonzielle tuli tosi paha puhkuri, joten jouduin laittamaan sen pois 1990.
   
Haflingerruuna, säkäkorkeus 145 cm. Kallu oli tuotu Saksasta, minkä jälkeen se oli ollut tuntihevosena Kokkolassa Isollajärvellä, josta sen osti Terhi Hyyppä. Ostin Kallun Terhiltä 1990. Kallu oli tosi kiltti, varma menijä, jolla kaikentasoiset ratsastajat pystyivät ratsastaa. Kallu loukkasi jalkansa laitumella, eikä tullut enää koskaan kuntoon. Kallu oli mulla vuosina 1990-1995.
   

 

1980 syntynyt arabiristeytysruuna, säkäkorkeus 146 cm. Ostin Mikadon Tiinan tallilta 1994. Edistyneemmillä ratsastajilla Mikki oli tosi kuuma ratsastaa, mutta aloittelijoilla ihan mukava. Tunneilla saatiinkin aina välillä nähdä oikea Mikado Show... Mikkiä alkoi vaivata kavioruston luutuma, joten se ei nää voinut olla tuntikäytössä. Mikki oli mulla vuosina 1994 - 2000. Nykyisin Mikki viettää eläkepäiviä Alatalon perheessä Kälviällä Hemppa-tamman kanssa, ja tulee aina viikottain Hempan mukana vierailulle, kun tytöt käyvät tunnilla. Ihanaa, kun on voinut antaa uskollisesti palvelleelle Mikadolle kunnon "eläkkeen". Vihreillä laitumilla.
   
138 cm korkea nf-ruuna, syntynyt 1986 Parkanossa. Ostin inton 1995 Vähästäkyröstä eräältä yksityiseltä. Into oli kiltti poni, jolla kaikentasoiset ratsastajat pystyivät ratsastamaan. Monitoimipolle, jolla pystyi myös ajamaan. Inton jalat eivät kestäneet tuntityöskentelyä, ja se laukkasi vihreämmille laitumille 1997.
   
141 cm liinaharjainen suomenpienhevosruuna. Syntynyt 1986. Tuli meille Pirkkalasta vuonna 1986, joss aollut tuntihevosena ja matkaratsuna. Voppe on kiltti ja reipas, ja tykkää mennä maastossa. Oikein monitoimipolle, jolla on myös ajettu. Ratsastaessa hössää, mutta sopi kaikille ratsastajille. Vopen jalat eivät enää kestäneet tuntikäyttöä, joten on nyt viettämässä eläkepäiviä Kokkolassa Åströmin perheessä, jossa sillä on kaverina pari muutakin hevosta. Ihanaa, että myös Voppe on saanut eläkepäivät kivassa perheessä. Vihreillä laitumilla.
   

1992 syntynyt tummanrautias pv-tamma. Ehti olla minulla noin vuoden. Oli ehkä loukannut varsana jalkansa jotenkin, ja kun alettiin käyttää tunneilla, jalat eivät enää kestäneet, joten Duel täytyi laittaa ikivihreille laitumille joulukuussa 2000.

 

   
Punaruunikko Latvialainen pv. Tamma, säkäkorkeus 160cm. Ehti olla tallilla reilun vuoden, mutta ei soveltunut tuntihevoseksi. Myytiin Pattijoelle, joskin se kuitenkin parin vuoden kuluttua palasi takaisin Muhoselle - tosin yksityishevoseksi Leppälän Katin omistukseen. Myyty takaisin maahantuojalle.
   
Punaruunikko 161 cm korkea hollantilainen pv-ruuna. Kisattu kansallisella tasolla esteitä. Todellinen opetusmestari. Esteillä innostui usein hyppäämään radan "itse". Tallin vanha herra ja opetusmestari, joka välillä laittoi nuorempiaan järjestykseen laitumella. Reiska palveli uskollisesti aivan viimeisiin elinpäiviinsä saakka, kunnes vanhan herran sydän alkoi oireilemaan ja Reino-setä täytyi päästää ikivihreille laitumille syksyllä 2003.
   
Myös tallin oma kasvatti, josta ensin tuli Sirpan oma ratsu ja myöhemmin luotettava ja osaava tuntipolle. Iän myötä Roopea alkoivat kuitenkin emänsä Pessin tavoin vaivata etupolvien koukistuminen, minkä vuoksi Roope lähti eläkepäiviä viettämään. Roope tiettävästi viihtyy ja voi hyvin uudessa kodissaan, mutta on elämänsä loppuun saakka Sirpan omistuksessa.
   
Albiino eestinhevonen sinisine silmineen. Tuotu Suomeen 1996. Ruuna, säkäkorkeus 152cm. Pehmeät tasaiset liikkeet. Herkkä ratsastaa, kiltti hoitaa. Esteillä riittää vauhtia. Tällä hetkellä toipumassa jännevammasta ja siirtyy toivuttuaan viettämään leppoisia eläkepäiviä.
   
Ronja on 10- vuotias risteytysponitamma. Väriltään punarautias ja säkäkorkeudeltaan n. 145 cm. Ronja ei soveltunut tuntikäyttöön ja asustelee nykyään yksityistallissa.
   
Harmaa Kimo. Tamma, sk. 145 cm. Connemara tuotu Irlannista 1997. Pienet sanovat Peppi Pitkätossun "hevoseksi", koska Sandralla on ruskeita pilkkuja. Kivat liikkeet, todella hyvä hyppääjä. Kiltti, välillä tammamaisen itsepäinen. Viivin paras kaveri laitumella. Vihreillä laitumilla.
   
Tummaruunikko, 165 cm korkea pv-ruuna. Upeat liikkeet, menee sekä koulua, että esteitä. On jonkin verran edistyneemmillä ratsastajilla tunneilla, pääasiassa Sirpa ratsastaa. Ihanan kiltti, mutta tempperamenttinen "herrasmies". Vihreillä laitumilla.
   

Punarautias ruuna tuotu syksyllä 2001. Kiltti ja nöyrä hoitaa ja ratsastaa, kaikille sopivat tasaiset liikkeet. Myyty Yksityiskäyttöön Kälviälle.

 

   

Mukavan tasaiset liikkeet, tykkää hypätä sopii kaikentasoisille. Säkäkorkeus 149 cm. Myyty Yksityiskäyttöön Haapavedelle.

 

   

Manta on punaruunikko hienoliikkeinen tamma. Säkäkorkeutta neidiltä löytyy 165 cm. Manta on tunneilla ainoastaan kokeneemmilla ratsastajilla. Myyty yksityiskäyttöön Etelä-Suomeen.

 

   
11-vuotias budnjonnyruuna. Kisasi koulua VaB-tasolla, esteet re 105 cm. Osaava ja kiltti ruuna, joka ei tehnyt töitä "ilmaiseksi". Venäjän tuonti.  Tämä hevonen antoi kaikkensa jos ratsastaja osasi pyytää. Viihtyy paremmin yhden ihmisen omistuksessa kuin tuntityössä. Asuu Etelä-Suomessa.
   

Kimo pv-ruuna, jonka säkäkorkeus 165 cm. Rehellinen moniosaaja-heppa, pitkälle koulutettu. Myyty ansaituille "eläkepäiville".

 

Vuonna 1985 syntynyt ruuna kilpaili aikoinaan mm. Pohjoismaisella tasolla kouluratsastuksessa ja taisi menestyä aika hyvin. Ikke oli jonkin aikaa pääasiassa Sirpan omana ratsuna. Muutti vihreille laitumille 1.1.2010.
   

Tummanruunikko. Tamma, säkäkorkeus 152 cm. Nimi (Via Dolorosa = tuskien tie) kertoo Viivin varsa-ajoista ja koulutuksesta kaiken. Tallin oma kasvatti, lv-tamma Malivin varsa. Oli kuuma, pieni, pyöreä tamma. Viivi oli tunneilla edistyneemmillä ratsastajilla. Vihreillä laitumilla.
   
Laiskanpulskea pv-ruuna. Tuotu Suomeen vuonna 2000. Sk. 155cm. Tallin jykevin tapaus; rautias läsipää, jolla sukat joka jalassa. Tasaiset kivat liikkeet, varma polle, joka sopi kenelle tahansa.
   

Rautias 146 cm korkea newforest ruuna. Tuotiin Ruotsista 1989, jossa se oli kantakirjattu. Vallulla on myös jälkeläisiä jonkun verran. Ratsastaessa "kokeili "ratsastajaa, ja osasi laiskotella tarvittaessa. Vallu oli mahtava hyppääjä, jolta koulukin sujui. VIhreillä laitumilla.

 

   

Mustanruunikko 153cm ruuna, herkän luonteensa vuoksi ei soveltunut aloittelijoille,joten meni vain kokeneemmilla. Tuotiin Tanskasta, kiltti, kisattu esteissä. "Pikku ori". Viettää eläkepäiviä Jennin luona.

 

   

Saimi saapui loppukesästä 2007 Tiinan Tallilta. Kiltti tamma, joka sopi kaikille ja oli mukava ja helppo ratsastaa. Tykkää hypätä. Muuttanut eläkepäivien viettoon Joensuuhun.

 

   

Mustanruunikko tamma, sk. 155cm. Dansk sports ponya vl. Sai varsan 19.5.2010. Nuori tamma oli edistyneempien käytössä. Myyty yksityisen käyttöön Lempäälään.

 

   

Tamma, noin 160 cm. Sopi kaikentasoisille ratsastajille ja oli hyvä hyppäämään. Myyty yksityiskäyttöön.

 

   

Tanskasta tuotu mustankirjava tinker, sk. 152 cm. Herkkä tamma, jolla oli miellyttävän pehmeät liikkeet. Oli lähinnä kokeneempien käytössä. Nyt Iinan ratsuna Kannuksessa.

 

   

Kiltti vuonistamma, joka sopi hyvin jokaiselle ratsastajalle. Perusjuntti, joka osasi olla myös säpäkkä :). Myyty yksityiskäyttöön Millalle ja Heidille.

 

   

Nuori suokki, joka opetteli Muhosella tuntihepaksi. Mukavan letkeät liikkeet. Myyty yksityiselle.

 

   

Kiltti vuonohevostamma, jolla oli helpot liikkeet ja sopi kaiken tasoisille. Myyty yksityiselle.

 

   

Kiltti suomenhevostamma, joka oli edistyneempien tunneilla. Kiva yleisratsu, jolla saattoi mennä esteillä pupu pöksyyn, jos ratsastaja epäröi. Hennan luona eläkepäivillä.

 

   

Punarautias tanskalainen puoliverinen ruuna. Sk. 176 cm. Isoliikkeinen osaava ruuna oli Sirpan ja opettajien käytössä.

 

   

Lehmänkirjava tinkertamma muutti tallille 2003. Kiltti ja mukava käsitellä, kaikille sopivat tasaiset liikkeet. Myyty Lauralle eläkepäiviä viettämään.

 

   

Tanskasta tuotu vuonohevosruuna on kiltti hoitaa. Mukavan tasaiset liikkeet sopivat kaikentasoisille. Melinan luona ylläpidossa.