Hailuodon emutarha

emun muna

pikkuemuja

Emuöljy

Emuöljyn ominaisuuksia
Käyttöohje
Lisätietoja

Emuöljy on yksi maailman vanhimmista ja samoin yksi maailman monipuolisimmista voiteista. Se on täysin luonnollinen ja sisältää runsaasti tärkeitä rasvahappoja, joilla on monia uskomattomia ominaisuuksia. Yksi niistä on kyky tunkeutua ihon kolmannen kerroksen läpi noin 90 sekunnissa. Samoin sen kyky kuljettaa mukanaan samalla kertaa muita aineita ihon läpi tekee siitä ainutlaatuisen. Australian Aboriginaalit ovat käyttäneet emuöljyä jo tuhansia vuosia lääkkeenä ja kivunlievittäjänä, sekä sisäisesti että ulkoisesti. Lisätietoja (englanniksi) löytyy runsaasti internetistä, esim. hakusanoilla "emu oil".

Emuöljn erinomaiset tulehdusta lievittävät ominaisuudet auttavat lihas- ja nivelsärkyihin. Siinä on korkea ATP-pitoisuus (Adenosine Triphosphate), mikä on tärkeää elimistön solujen välisessä kommunikoinnissa kun kipua eliminoidaan. ATP välittää myös elimistölle viestiä muuttaa rasvoja, hiilihydraatteja jne. energiaksi.

Omega 3 ja Omega 6 ovat tärkeitä rasvahappoja (EFA), ja molempia on emuöljyssä. Vaikka nämä rasvahapot ovat olennaisia normaalieille elin- ja hermostotoiminnoille, oma elimistömme ei niitä kykene tuottamaan. Niitä saadaan ainoastaan nauttimamme ravinnon kautta.
Lyhyesti sanottuna; emuöljy on luonnollinen mutta tehokas kivunlievittäjä ja koska se imeytyy nopeasti ihon läpi, se sopii erinomaisesti ulkoisiin hoitoihin.

Emuöljyn ominaisuuksia:

  1. Nopeuttaa palovammojen paranemista ja vähentää kipua ja arpikudoksen syntyä.
  2. Vähentää haavojen arpeutumista, myös leikkausten jälkeen.
  3. Toimii tulehdusten torjujana.
  4. Vähentää lähellä ihon pintaa olevien nivelten jäykkyyttä ja turvotusta.
  5. Vähentää ihottumakohtien, myös psoriasiksen, ärtyneisyyttä.
  6. Auttaa ruhjevammoihin ja lihassärkyihin lähellä ihon pintaa
  7. Vähentää hyönteisten pistojen ja puremien kutinaa ja kirvelyä.
  8. Lievittää reumasta aiheuttamia kipuja/vaivoja
Emuöljy on lähes väritöntä ja hajutonta. Sen juoksevuus vaihtelee lämpötilan mukaan. Jääkaappilämpötilassa se on vahamaista ja lähes kiinteää. Kun lämpötila nousee, se muuttuu hiljalleen kirkaaksi ja juoksevaksi. Öljyn laatu pysyy kuitenkin samana sen olomuodosta riippumatta.

Käyttöohje:

Jos öljy on kiinteää (viileässä), voit levittää sitä sormenpäällä hoidettavalle alueelle. Anna öljyn imeytyä iholle. Tarvittaessa voit lämmittää öljyn juoksevaksi ja lisätä käsiteltävälle alueelle tippa kerrallaan. Pidä mielessä, että yksi tippa riitttää pitkälle. Jos huomaat öljyä jääneen ihon pinnalle kalvona, olet käyttänyt liikaa. Seuraavalla hoitokerralla voit siis käyttää hiukan vähemmän. Lisää öljyä niin usein kuin pidät tarpeellisena.
Lisää käyttöohjeita ja käyttöesimerkkejä seuraavalla sivulla.

Lisätietoja

Jos sinulla on lisäkysymyksiä tai haluat muuta opastusta, ota yhteyttä joko sähköpostilla tai puhelimitse numeroon 040-0692808. Omat käyttökokemuksesi ovat myös tervetulleita.
Mitään tällä sivustolla esitetystä tiedosta ei pidä tulkita viralliseksi lääketieteelliseksi suositukseksi. Emme ole lääkäreitä. Lääketieteellisissä ja henkilökohtaisissa yksityiskohdissa voit kysyä neuvoa omalta lääkäriltäsi.
Etusivu
Emutarha
Emu-tietoa
Emuöljy
Ohjeet&vinkit
Tilaukset
&tiedustelut

Kysymyksiä
&vastauksia
[ etusivu - emutarha - emutieto - emuöljy - ohjeet&vinkit - tilaukset&tiedustelut - kysymyksiä ja vastauksia ]