Bosgård Charolais  Bosgårdin tila  Yhteystiedot & kartta  Reseptipalvelu  Yhteyslomake 

Bosgårdin tila

Bosgård sijaitsee Porvoosta itään Pikku-Pernajanlahden länsirannalla. Itse talouskeskus sijaitsee keskellä vanhaa kulttuurimaisemaa keskiaikaisen kylän paikalla. Viljelemme viljaa ja kasvatamme Charolais-pihvilihaa. Viljanviljelyn tavoitteena on tuottaa vehnää, ohraa ja rypsiä nykyaikaisin luontoa säästävin menetelmin.

Lihantuotannon tavoitteita

Bosgårdissa tavoitteena on eläinten oman luontaisen käyttäytymisen täysimääräinen huomioonottaminen. Emot imettävät vasikoitaan ensimmäisen puoli vuotta. Emot ja vasikat ovat toukokuun puolestavälistä syyskuun loppuun luonnonlaitumilla. Lauman mukana on aina sonni astumassa lehmiä; tällä tavoin saadaan seuraavan kevään vasikat alulle. Luonnonlaitumilla toteutuu lehmien luontainen laumakäyttäytyminen hyvin. Laitumet ovat mukana EU:n ympäristön monimuotoisuuden edistämisohjelmassa.

Talvella emot saavat vapaasti valita ovatko ne sisällä navetassa vai ulkona jalottelutarhassa. Useimmiten ne ovat ulkona. Puolivuotiaat vasikat vierotetaan emoistaan ja kasvatetaan noin 1,5-vuotiaiksi. Tämä emojen jälkikasvu myydään sitten lajitelmina asiakkaille. Paketeissa myytävä liha on aina peräisin Bosgårdissa syntyneistä ja kasvaneista vasikoista. Näin lihan alkuperä ei koskaan herätä epäilyn sijaa. Myös Charolais-lehmien menu sisältää vain taattuja raaka-aineita.

Kaikki tuotettu liha myydään suoraan kuluttajille. Paketit toimitetaan etukäteistilauksesta. Siis soita ja sovi tilakäynti. Saat pakettisi ja samalla esittelyn tilasta ja kasvatuksesta.