SEURAN TOIMINTA-AJATUS JA PÄÄMÄÄRÄT

Wasserman-suku ei ole rekisteröitynyt viralliseksi sukuseuraksi. Se on valinnut keskuudestaan toimikunnan, johon on valittu jäseniä kaikista viidestä sukuhaarasta ja kaksi Ruotsin Wassermaneja edustavaa jäsentä.
Toimikunnan tehtävänä on ollut mm.
- valmistella asiat ja ohjelmat sukujuhlille
- koota tietoja suvun historiasta (Wassermanin sukukirja "Tornion kautta maailmalle" ilmestyi 2009 ja sitä voi tiedustella puheenjohtajalta tai rahastonhoitajalta. Kirjan hinta on 25 euroa. )
- pitää yhteytty merkkipäiviään viettäviin wassermanilaisiin
- huolehtia ns. sukurullan päivityksistä
Tavoitteena on tehdä sukujuuremme kaikille wassermanilaisille tunnetuksi ja lujitttaa keskinäistä sukulaisuustunnettamme.
Jossakin vaiheessa tullee ajankohtaiseksi sukuseuramme rekisteröinti.

SUKUJUHLAT

Ensimmäisille sukujuhlille kokoonnuttiin 7.7.1985 Vojakkalan nuorisoseuralle. Paikalla oli nelisensataa juhlijaa.
Juhlassa esiteltiin ensimäistä kertaa sukurulla, joka oli salin seinän mittainen.
Saara Pelttari selvitteli suvun historiaa. Arvo Pelttari luki laatimansa kronikan muutamista suvun jäsenistä. Jaana Kettunen ja Katri Pelttari esittivät musiikkiohjelmaa.
Juhlan aluksi kokoonnuttiin Alatornio kirkolle, jossa laskettiin seppele sankarihaudalle ja kukkalaitteet suvun kuuden polven haudoille.

Toiset sukujuhlat olivat kaksipäiväiset 19-20.7.1997.
19. päivänä kokoonnuimme Tornion Kaupunginhotellille, josta lähdimme linja-autolla kiertämään sukumme ausinpaikkoja Haaparannan ja Tornion alueella. Kustakin sukutalosta oli muassa kuvakerrontamateriaalia.
Kiertoajelun jälkeen matka jatkui Ruotsin Kukkolankoskelle, jossa söimme ja vietimme aikaa vapaan seurustelun merkeissä.
20. päivänä ohjelma alkoi jumalanpalveluksella Alatornion kirkossa ja seppeleenlaskulla sankarihaudalle ja esivanhempien haudoille (6 sukuhautaa: Klaara Wilhelmiina Junes, Johannes Pelttari,Israel Wasserman, Tuomas Wasserman, Sofia Pörhölä, Greeta ja Maria Wasserman sekä Nils Petter Wasserman).
Juhla jatkui Peräpohjolan opiston Joentalolla, jossa oli esillä sukuun liittyvä valokuvanäyttely ja sukurulla. Läsnäolijat saattoivat päivittää sukurullaa.
Saara Pelttari oli esitelmänsä pohjaksi laatinut näyttävän sukupuun. Musiikkiohjelmasta vastasi Jaana Kettunen. Juhlan lomassa otettiin valokuva, jossa poseerasi kolmisensataa wassermanilaista.

Juhlassa julkistettiin kaksi sukukirjaa, jotka arpomisjärjestyksessä lähtivät kiertämään sukua.

Molempien sukujuhlien päätteeksi pidettiin sukukokous.

Kolmas sukujuhla oli 20.7.2002.
Juhla alkoi aamuvesperillä Alatornion kirkossa ja kukkalaitteen laskulla haudoille.
Jatkoa seurasi Joentalolla. Juhlalle tyypilliseen tapaan esillä oli suvun historiaa sanoin ja kuvin.
Välipalana Jaana Kettusen johdattelemaa musiikkia ja juhlan lomassa sukukuvan otto sekä lopuksi sukukokous.

Neljäs sukujuhla 19.7.2009 pidettiin edellisten malliin Alatornion kirkolla ja Joentalolla. Juhlassa julkistettiin Sukutoimikunnan kustantama Wassermanin sukukirja. Sukukokouksessa valitiin uusi Wasserman-toimikunta.