ETUSIVU

KUVIA

HALLITUS

JÄSENILLE

Mitä Viestiradioteam ry:n toimintaan kuuluu?

TULOS- JA TURVALLISUUSVIESTINTÄ

PERUSAJATUS

Viestiradioteam ry:n toiminnan perusajatus on hoitaa        rallikilpailuissa tulos- ja turvallisuusviestintää. Turvallisuuspuoli on aina etusijalla tuloksiin nähden eli tulokset odottavat, mikäli on turvallisuusasioita hoidettavana. Kuitenkin jo monen vuoden kokemuksella on huomattu, että näiden asioiden hoitaminen yhdessä on mahdollista.

KOKEMUS

Vuosien kokemuksen myötä juuri on kehittynyt tietynlainen ammattitaito hoitaa asiaa. Vuosittain Viestiradioteam osallistuu noin kymmeneen kilpailuun.

TULOSVIESTINNÄN REAALIAIKAISUUS

Nettipalvelujen myötä tulosten välittäminen rallikilpailua seuraavalle yleisölle on luonut aivan uuden vaatimustason eli tulosten välittämisen erikoiskokeelta mahdollisimman nopeasti ja virheettömästi tuloslaskennan käyttöön ja edelleen nettiin välitettäväksi.

Koska Viestiradioteam ry:n palveluihin on aina kuulunut suoritusaikojen laskeminen ja edelleen välittäminen, olemme me ottaneet myös haasteen vastaan. Yhdistyksen keskuudessa on kehitetty järjestelmä, jonka avulla kilpailijan suoritusaika välitetään erikoiskokeelta lähes reaaliajassa kilpailukeskukseen.

Tätä järjestelmää on jo testattu vuoden 2004 kesästä lähtien ja sillä välitettiin ensimmäisen kerran kaikkien erikoiskokeiden suoritusajat SM Uusikaupunki-rallissa syyskuussa 2004.

Järjestelmän testitulokset ovat olleet erittäin positiivisia ja siksi se on päätetty ottaa käyttöön vuoden 2005 alusta kaikkiin niihin kilpailuihin, joissa Viestiradioteam hoitaa turva- ja tulosviestintää.

Tämä sähköinen siirtojärjestelmä vähentää oleellisesti kirjaamisvirheitä, koska suoritusaika kirjataan vain yhden kerran koko siirtoketjussa. Järjestelmä on mm. sovitettu yhteensopivaksi sekä Tenab Oy:n että MUT-palvelun tuloslaskentaohjelmistojen kanssa ja näin säästyy useita käsipareja kilpailun järjestäjän muihin tärkeisiin tehtäviin. Järjestelmän myötä ei tulospuolelle tarvitse rakentaa erillistä VHF- tai VIRVE-verkkoa ja varata henkilöitä, jotka soittavat tuloksia matkapuhelimien kautta.

Joskus kuitenkin on mahdollista, että tekniset ongelmat yllättävät, on olennaista, että olemassa on varajärjestelmä, johon on ongelmatilanteessa helppo siirtyä.

TULEVAISUUDESSA PALVELUA MYÖS KILPAILUN JOHTOKESKUKSEEN

Järjestelmän jatkokehitys on käynnissä ja myöhemmin siirtoketjuun tulevat myös lähtö- ja at-ajat, jolloin kilpailun johtokeskukseen saadaan reaaliaikainen seuranta koko kilpailun kulusta.