Yhdistys

8.3.1995 kokoontui 11 tanskandoggiharrastajaa Torniossa kokoukseen päättämään alueellisesti maailman suurimman suomalaisen aluejaoksen perustamisesta. Tämä puolta Suomea edustava, pohjolan perukoille ulottuva aluejaos aloitti toimintansa harvalukuisana, mutta sitäkin innokkaammin. Jäsenmäärä kohosi parissa vuodessa yli 120. Tämä hetken huuma meni ohitse ja tulimme "lamaan", jäsenistömme luku laski noin 65:een. Tästä olemme hiljalleen kasvaneet nykyiseen 80 jäsenen tasolle, joista osa Pohjois-Ruotsista. Jäsenistömme painopiste on edelleen Oulun ympäristössä, kuten on ollut koko historian ajan.

Toimintamme ensiaskeleet kohdistuivat tiedottamiseen ja alueellisen yhtenäisyyden luomiseen. Niinpä jaos julkaisi muutaman sivun monistenipun tiedotteena toiminnasta. Tiedote alkoi hiljalleen kehittyä lehdeksi , Apolloksi, minkä tarkoituksena on antaa doggitietoutta jäsenistöllemme. Lehden hyvä vastaanotto antoi sysäyksen myös internettiin menolle.

Vuoden 2005 toimintamme on aluejaoston juhlavuosi. Vuosikokous pidettiin Pohtimolammella, missä oli juhlakokoukselle todella upeat puitteet. Leiripäivät olivat kesällä Laivajärvellä ja virkistäytymispäivät tulevat olemaan syksyllä. Leiripäivät ovat koulutuspäivät, annetaan asiatietoa koirista ja koiran omistamiseen liittyvistä asioista. Virkistäytymispäivät vietetään yhdessäolon merkeissä. Myös match-show kuuluu toimintaan.

Alueelliset yhteyshenkilöt ovat aktivoineet erilaista paikallista toimintaa koulutuksen ja yhteisten tapaamisten merkeissä.