Tulevia tapahtumia

Kulttuuri- ja taideyhdistys
SOIVATILA ry
perustettiin Turussa 03.03.2006.

Yhdistyksen tarkoitus on edistää musiikin soivan värähtelyn esiintuloa taiteellisessa, pedagogisessa ja terapeuttisessa toiminnassa sekä tukea jäsenistön inhimillistä ja henkistä kasvua rytmin, musiikin ja soivan värähtelyn keinoin.

Aurinkokuoro ­ SuncHorus

on tärkein yhdistyksen tarkoituksen ilmentymä ja ilmentäjä. Muusikko Markku Lulli-Seppälä johtaa kuoroa. Kuoron työskentelyn metodia kutsutaankin Lauluäänen vapauttamisen tieksi. Sen avulla ihminen pyrkii vapauttamaan ääntään sen psyykkisistä ja fyysisistä esteistä. Lauluharjoitukset auttavat rentouttamaan kehoa ja vapauttamaan ääntä, jotta laulamisesta voi tulla täysin luonnollinen osa elämää vaikka kuoro pyrkiikin taiteellisiin päämääriin. Laulaminen ei ole vain harvojen ja valittujen etuoikeus, vaan se on meille jokaiselle suotu luovuuden ja itseilmaisun muoto, joka elävöittää ihmistä ja tuo voimavaroja ja jaksamista kiireisessä maailmassa. Kuoron erityispiirteenä onkin pyrkimys saavuttaa laulun vapaasti virtaava soiminen tilassa ikäänkuin itse tila soisi.

Yhdistys järjestää vuosittain ainakin neljä konserttia/esiintymistä/tapahtumaa, joissa on Aurinkokuoro mukana. Ajankohtina ovat vuoden tasaus- ja seisauspäivät. Kuoro aloitti toimintansa juuri kevätpäivän tasauksen aikaan ja jatkaa sitä kesällä Juhannuksen alla, syksyllä Mikaelinpäivän (29.9) sadonkorjuujuhlan aikaan, Joulun alla ja jälleen vuoden päästä lähellä Pääsiäistä. Näin kuoro tuo soivan ristin maailmaan.

Esiintymisten välillä harjoitellaan, opiskellaan ja esiinnytään tilauksesta. Yhdistys järjestää mahdollisuuksiensa mukaan Lauluharjoituksia kaikille ­kursseja ja tarvittaessa muuta koulutusta.

Kuoron ohjelmistoon kuuluvat mm. luontolaulut, kansanlaulut, aurinkolaulut ja kuorolle soveltuva "klassinen" musiikki. Ohjelmistossa on myös varta vasten tälle kuorolle sävellettyä ja sovitettua musiikkia. Suomalaiset klassiset kirjailijat ja säveltäjät sekä Kalevalan maailmat aina muinaiskalevalaista asteikkoa myöten ovat myös mukana ohjelmistossa.

Soitinmusiikki

Myös soitinmusiikkia pyritään kehittämään vapaasti ja elävästi tilassa soimisen suuntaan. Tähän päästään mm. käyttämällä Campanula-viuluperheen jousisoittimia. Kuoron rinnalle on visioitu musisoimaan kamariyhtyeitä ja myös niitä suurempaa orkesteria.

Tule mukaan toimintaan!

Jos katsot tällaisen toiminnan merkitykselliseksi, tule tukemaan sitä esim. liittymällä yhdistyksen jäseneksi / kannatusjäseneksi tai laulamaan kuoroon tahi soittamaan jotain instrumenttia.

Yhteystietoja

Puheenjohtaja Ulla Oksanen: p. 044-5929324 tai sähköposti konsankartano@gmail.com
Taiteellinen johtaja Markku Lulli-Seppälä: p. 050-3424545 tai sähköposti mils@netti.fi