Historia

Vanhin poika Hannu Ruokojärvi nuorempi (s.1794) nai Stina Laurin tytär Kohvelon ja he panivat alulle Pellon Ruuhijärven asutuksen. Heidän jälkeensä tilaa asui heidän poikansa Joosef eli Ruuhi-Joope.(s.1823) Joka tunnettiin hurskaana lestadiolaisena vanhuksena.

Juho Pantsar syntynyt vuonna 1860, Eevertti ja Viljami Pantsarin isä, istuu Rääsikön  tukkikämpällä polttopuupölkyn päällä. Sairasti reumaa. Viereisessä kuvassa  Eevertti Pantsarin sotilaskuva  8.4.1940.

Katajavaaran päärakennus on valmistunut v.1888 ja hirsinen navetta kaksi vuotta myöhemmin. Navetan toisessa päässä on alkuperäinen hirsiosa, toinen pää on vuorattu myöhemmin. Korpelan kaunis kuisti on Kalle ja Helmi Koivurannan tekemän talon erikoisuus. Talo on Kallen ja Helmin pojanpojan loma-asuntona.

Ruuhijärven äidit juhlimassa äitienpäivää Takapalolla v. 1939. Lyyli Post ja Eila Malinen olivat emäntinä leiponeet hiivapullaa ja voinisuja. Silloin oli huono aika. Leivottiin niistä tarveaineista mitä sattui saamaan. Ohjelmasta huolehtivat kylän aikuiset.

 

 

 

 

 

Asukasluvun kehitys Pellon kunnan eri kylillä