Äijän Mylly

Koskin kylässä Kullaanjoen rannalla, monisatavuotisten myllyjen paikalla sijaitsee 1920-luvulla Kosti Setälän kunnostama Äijän Mylly. 1960-luvulla rakennus siirtyi Kullaan kunnan omistukseen, vuokrasopimuksella 2000-luvun alussa siirtyi Kullaan Kotiseutu- ja Museoyhdistyksen hallintaan.

Kunnan omistusaikana rakennus oli ehtinyt jo pahasti tuhoutumaan. Yhdistyksen toimesta rakennuksessa suoritettiin peruskorjaus, työt aloitettiin perustusten ja hirsirakenteen alkuperäiseen kuntoon saattamisella, ala-, väli- ja yläpohjat sekä vesikatto tehtiin uusiksi, myös ikkunat uusittiin. Rakennuksen pinta-ala on 100 m2, näyttelytilaa noin 200 m2.

Kesällä 2007 valmistui myllyyn pysyväisnäyttely, joka kertoo vesivoiman käytöstä Kullaanjoen vesistössä, käsittäen 20 myllyn tarinat Kullaanjoen ja sen sivuhaarojen myllyistä.

Jos kuva ei näy, päivitä sivu

Avoinna sopimuksen mukaan.

Pääsymaksu 2 EUR

Opastukset ja lisätiedot:
Kullaan Kotiseutu- ja Museoyhdistys ry
Leineperin info
Puhelin (02) 5591 551 tai sähköposti:
kullaan.kotiseutuyhdistys@kotiseutumuseo.inet.fi