Kouvolan Kuulo Ry

Tapahtumia

Virtakiven vanha saunarakennus Voikkaalla

Kuulo-infopäivä Elimäellä 17.9.2014
Kokoonnuimme Elimäen entiselle kunnantalolle kuulemaan kuuloasioita. Paikalla oli Kuuloinvan edustaja Kari Silvasti. Erilaiset kuulokojeet kiinnostivat yleisöä. Monet kotiin saatavat kuulonapuvälineet ja paristot olivat myös tarkastelun kohteena Kuuloliiton entinen ylilääkäri Elina Rytsölä valotti puheessaan kuinka tärkeää on kuntouttaa kuuloaan, jos huomaa kuulonsa huononneen, on hyväksyttävä se. Kuulonalenemasta ei yksistään ole haittaa hänelle itselleen, siitä kärsivät myös kanssaihmset. Huonokuulo voi syrjäyttää hänet ja sairastuttaa. Kouvolan kaupungin edustaja, vammaispalvelun johtava työntekijä Tuula Kotimäki tiedusteli puheenvuorossaan, mitä kuntalaiset tahtovat heidän tekevän hyvinvoinnin eteen.
Siitä tulikin vireä keskustelu. Huomautimme myös muistettavan vammaisia Ratamo-hankkeen myötä.
Aluksi nautimme yhdistyksen tarjoamat kahvit, paikalla oli noin 55 asiasta kiinostunutta.
Teksti puheenjohtaja Raija Peuhu

Kouvolan Kuulo ry, Voikkaa, Virtakivi - päivä 26.8 2014
Oli kaunis syksyinen päivä. Saimme suuren joukon jäseniämme yhteen ja matkasimme Kymijoelle, kuululle Virtakiven saunalle. Päivä oli lämmin, sadepisarat olivat jo kuivuneet nurmikolta. Aurinko pilkisti puidenvälistä, luoden hyvin autereisen tunnelman. Rakennus, jonka eteen automme pysähtyi toi mieliimme palan historiaa, olihan se ollut mummojen ja vaariemme taapamispaikka. Siellä saunanlauteilla he varmaan juttelivat niitä näitä, sen ajan kuulumisia. Päivän aloitimme lohisopalla,mikäs sen paremmin sopikaan ruokalistallemme. Päiväkahvit piristävät aina ohjelman lomassa.Yhdistys oli järjestänyt musiikkia mielenvirkistykseksi, sitä vanhaa tanssimusiikkia oikein "livenä" kolmen miehen voimin. Monellekin tuli mieliin ne lavakeikat polkupyörällä kulkien. Saimme tavata toisiamme ja tutustua uusiin jäseniimme, saimme vertaisseuraa, päivä oli onnistunut.
Teksti puheenjohtaja Raija Peuhu ja kuva Pentti Roitto

Elimäen vanha kunnantalo