Kouvolan Kuulo Ry

Siirry sisältöön

Päävalikko:

Kouvolan Kuulo Ry

Yhdistys on perustettu 1978. Jäsenenmäärä on kasvanut vuosi vuodelta ollen vuoden 2016 lopussa 470. Yhdistyksen toimialueena on entisen Kouvolan ja Anjalankosken kaupungin - sekä Valkealan ja Elimäen kuntien alueet. Yhdistys toimii kuulovammaisten ja kuuroutuneiden yhdyssiteenä, vertaistukijana ja edunvalvojana.

Yhdistyksen toiminta painottuu kuulonlähipalveluun , vertaistukitoimintaan, tiedon välittämiseen ja virkistystoimintaan. Lähipalvelussa vaihdamme kuulolaitteen letkuja ja paristoja. Pesemme korvakappaleita ja opastamme kuulolaitteen käyttöä. Kuulolähipalvelu on maksutonta vapaaehtoispalvelua kaikille tarvitsijoille eikä velvoita asiakkaalta jäsenyyttä.

Kouvolan Kuulo järjestää erilaisia kerhotapahtumia ja retkiä. Kouvolan Kuulo ry:n tapahtumista ilmoitellaan mm. paikkakunnan lehdissä, yhdistyksen kotisivulla ja vammaisjärjestöjen palstalla.

Kuulolaite kotelossaan

Korvan rakenne

Vanhemman henkilön kuulokäyrät

Kuulolaite kotelossaan

Kouvolan Kuulo Ry kuuluu Kaakkois-Suomen Kuulopiiriin. Piiri toimii alueensa vaikuttajana. Se valvoo kuulovammaisten oikeuksia tuottamalla kuulovammaisten tarvitsemia palveluja ja järjestämällä jäsenille monipuolista virkistys- ja harrastustoimintaa. Kuuloliiton Kaakkois-Suomen piirin puheenjohtaja on Harri Kaskenpää. Kuuloliiton liittovaltuuston varsinainen jäsen on Eila Katajisto ja toinen varajäsen Raija Peuhu. Kaakkois-Suomen kuulopiirin neuvottelukunnan jäseniä ovat yhdistyksestämme Jari Hietala, Eila Katajisto, Erkki Mukkila, Raija Peuhu ja Airi Pystynen. Hanna Sarlo on varajäsen.
Kouvolan Kuulo on jäsenenä Kouvolan vammaisjärjestöjen yhdistys ry:ssä. Kaikki heidän tarjonta on myös jäsentemme käytettävissä.