Henkilöt - Jaksot - Goa'uldit - Mytologia - Teknologia - Taustaa - Kuvia - Yhteydet - Etusivu

 

K U L T T U U R I T  /  R O D U T

 

  Abydonialaiset

  Abydos

  Kotiplaneetta: Abydos

  Nämä aavikkoplaneetan asukit olivat ensimmäinen vieras kulttuuri, jonka O'Neillin ryhmä kohtasi ensimmäisellä matkallaan. He ovat teknologisesti melko kehittymätön yhteisö mutta siitä huolimatta he ovat meikäläisten hyviä ystäviä ja liittolaisia. Kun ihmiset saapuivat planeetalle, se oli jo pitkään ollut Ra: n terrorisoima naguadah kaivosplaneetta. Lopputulos on arvattavissa: Kun tri. Jackson todisti että goa'uldit ovat vääriä jumalia, abydonialaiset nousivat Raata vastaan ja O'Neillin ryhmän avustuksella syrjäytti hänet. Itse Ra tietenkin räjäytettiin atomipommilla hienoksi valokaareksi taivaalle.

   

  Altairilaiset

  Altair

  Kotiplaneetta: Altair (PX3-989)

  Altairilaiset olivat teknologisesti pitkälle kehittynyt ihmisrotu, joiden planeetta tuhoutui radioaktiivisiin saasteisiin. Henkiin jääneet altairilaiset joutuivat elämään maanalaisissa tehdaskomplekseissa, mutta heidän fysiologiansa ei silti kestänyt muuttuvaa ympäristöä. Niinpä he kehittivät itselleen androidikehot, joihin heidän tietoisuutensa siirrettiin. Robottikehojen avulla he pystyivät elämään satoja vuosia ja kehot kestivät enemmän rasitusta kuin normaali ihmiskeho. Kun SG-1 saapui planeetalle, vain Harlan niminen asukki oli elossa. Hän teki SG-1:stä samankaltaiset androidikopiot kuin itsekkin oli, koska hän ei enää pystynyt ylläpitämään valtavaa maanalaista kompleksia yksin pystyssä.

   

  Argonialaiset

  Argos

  Kotiplaneetta: Argos

  Kun SG-1 saapui ensimmäisen kerran tähän maailmaan, he huomasivat pian että argonilaisten elämä oli vain sadan päivän pituinen ja kaiken lisäksi myös O'Neill alkoi vanhentua yhtä nopeasti kuin paikalliset asukkaat. Saatiin selville että kyseessä oli Pelops nimisen goa'uldin häikäilemätön koe, jonka tarkoituksena oli selvittää ihmiselämän pituutta. Kaiken lisäksi asukkaat uskoivat Pelopsin olevan heidän jumalansa, joten he eivät asiaa ihmeemmin miettineet. Vähän ajan kuluttua O'Neill sai kuitenkin selville mikä vanhentaa ihmisiä nopeasti ja päätti tehdä asialle jotakin. Nyt argonialaisilla on normaalin ihmisen pituinen elinkaari.

   

  Aschenit

  Aschen

  Kotiplaneetta: P4C-970

  Ihmisten kaltaiset aschenit ystävystyvät toisien rotujen kanssa vain tuhotakseen heidät. Heidän teknologiansa on todella kehittynyttä. Tehdäkseen hyvän ensivaikutelman he tarjoavat toiselle kulttuurille käyttöönsä heidän teknologiansa ja lupaavat auttaa taisteluissa "yhteistä vihollista"  vastaan. Kun tämä on tehty, he alkavat miettiä miten uuden liittolaisen voisi tuhota siten että he eivät edes huomaisivat mitään.

   

  Asgard

  Asgard

  Kotiplaneetta: Halla

  Muinaiset ja hyväntahtoiset asgardit ovati Maan voimakkaimpia liittolaisia ja ilman heitä goa'uldit olisivat jo todennäköisesti tuhonneet Maan. He auttavat myös muita heikompiaan ja mikä parasta, he vihaavat goa'uldeja. Asgardit ovat käyneet Maassa useita kertoja ihmisten historian aikana ja juuri he ovat todennäköisesti luonneet norjalaisen viikinkimytologian. He kuuluivat myös neljän kehittyneen ja muinaisen rodun liittoumaan, jonka jäseniä heidän itsensä lisäksi olivat Noksit, Furlingit ja Muinaiset. Asgardien rotu on tuhansia vuosia vanha ja totuus on, että heidän rotunsa on kuihtumassa pois. Jokaisen asgardin keho on klooni, johon henkilön tietoisuus on siirretty. Jatkuva kopiointi on heikentänyt heidän geeniperimäänsä ja heidän klooninsa eivät ole enää niin kestäviä kuin ennen.

   

  Enkaralaiset

  Enkara

  Heimoyhteiskunnissa eläviä humanoideja, joiden goa'uldit toivat pakkotyöhön enkaralaisten kotiplaneetalta. Heidän fysiologiansa asettaa tarkat kriteerit elinympäristölleen: ilman juuri oikeanlaista ilmastoa he sokeutuvat ja lopulta kuolevat. Tämän takia on olemassa vain harvoja planeettoja missä he voivat elää.

   

  Eurondalaiset

  Euronda

  Kotiplaneetta: Euronda

  Äärioikeistolainen kansakunta, jonka ideologia muistutti hyvin paljon Hitlerin natsiliikkeen ajatusmaailmaa: eurondalaiset uskoivat valkoisen rodun ylivertaisuuteen ja puhtauteen. He rakennuttivat suuret bukkerit maan alle ja aloittivat sodan heidän ideologiaansa vastustavien kanssa. Eurondalaiset löysivät tähtiportin ja saivat selville maan osoitteen. He pyysivät sotilaallista apua maalta, kertomatta tietenkään sodan alkuperäistä syytä. Kun eurondalaisten suunnitelmat paljastuivat, SG-1 jätti heidät oman onnensa nojaan ja he luultavasti tuhoutuivat vihollisensa hyökkäyksessä.

   

  Furlingit

  Oikeastaan ainoa asia mikä heistä tiedetään on, että he kuuluivat neljän suuren rodun liittoon (asgardit, muinaiset ja noxit). Maybornen alaisuudessa toiminut NID ryhmä löysi kuitenkin eräältä planeetalta furlingien teleporttilaitteen, joka siirsi henkilön välittömästi planeetan kiertoradalla kiertävään kuuhun.

   

  Goa'uldit

  Goa'uld

  Kotiplaneetta: P3X-888

  Käärmeen ulkomuodon omaavat parasiitit hallitsevat suurinta osaa galaksista ja tuhoavat toisia rotuja ja kulttuureja jopa aivan hetken mielijohteesta. Goa'uldit tuhoavat mielellään myös toisiaan. Näiden käärmeiden näköisten parasiittien teknologia perustuu aineeseen nimeltä naguadah, jota ei Maasta enää löydy. On hyvin todennäköistä, että goa'uldit eivät ole itse kehittäneet teknologiaansa vaan se on varastettu muilta kehittyneiltä roduilta. Goa'uldit esiintyvät jumalina tai muina korkeempina olentoina, jotka orjuuttavat ihmisiä ympäri galaksia. Goa'uldien ylintä kastia - johtajia - kutsutaan järjestelmäherroiksi, joka muodostuu noin kymmenestä eri goa'uldista. He kaikki kilpailevat ja ovat usein jopa sodassa keskenään mutta yhteisen uhan edessä he liittoutuvat säilyäkseen hengissä ja pysyäkseen vallassa hallitsemillaan planeetoilla.

   

  Henget

  Spirits

  Kotiplaneetta: PXY - 887

  Nämä Salish-intiaanien suojelijat ovat joukko humanoideja, jotka osaavat parantaa ihmisiä ja he voivat ottaa minkä tahansa ihmisen tai eläimen ulkomuodon. Planeetan portti on sinetöity, jotta salishit ja henget saisivat elää rauhassa goa'uldeilta.

   

  Jaffat

  Jaffat

  Voimakas, haarniskapukuinen soturiluokka muodostaa goa'uldien armeijan, jotka ovat kuitenkin yhtälailla orjia kuin muutkin goa'uldien vallan alaiset. Jaffa-soturit kantavat mahassaan goa'uldien toukka-astetta, joka ei ole vielä valmis ottamaan itselleen isäntää. Ilman goa'uldin toukkaa jaffat eivät voi elää, koska se toimii heidän immuunijärjestelmänä. Goa'uldit ovat ottaneet jaffoja ympäri galaksia, joten on mahdoton sanoa mikä on jaffojen kotiplaneetta. Jaffat ovat kuitenkin alkaneet nousta kapinaan ympäri galaksia Teal'cin tavoin ja heidän joukkonsa kasvaa koko ajan. Ihmiset ovat myös Tok'ran avulla kehittäneet Tretonin nimisen aineen, joka korvaa symbiootin. Kapinallisjaffat ovat Maan voimakkaita liittolaisia ja he ovat taistelleet jo monen kerran rinnakkain yhteistä vihollista vastaan.

  Kun goa'uldien valtakausi koki loppunsa replikaattorisodan loputtua, muodostui uusi Vapaiden Jaffojen Kansakunta. Kansakunnan päättävä elin, korkein neuvosto, sijaitsee Dakara nimisellä planeetalla, jossa legendan mukaan jaffojen rotu sai alkunsa.

   

  Jättiläiset

  Giants

  Kotiplaneetta: P7X-377

  Kehittynyt rotu, joka asuu isossa pyramidissa. He eivät pidä goa'uldeista ja he puhuvat mayojen kieltä. Daniel Jacksonin isoisä, Nicholas Ballard, löysi kristallisen kallon Belizestä 1971. Katsomalla kallon silmiin Nicholas teleportautui tämän jättiläisrodun pyramidiin toiselle planeetalle. Hän oli kuitenkin niin hämillään, ettei kyennyt sanomaan mitään ja hän teleportautui takaisin maahan. 29 vuotta myöhemmin Ballard lopulta palasi Danielin kanssa planeetalle ja jäi asumaan jättiläisten kanssa.

   

  Kimmerialaiset

  Cimmeria

  Kotiplaneetta: P3X - 974, Kimmeria

  Kimmerialaiset ovat viikinkien jälkeläisiä, joiden maailma on Asgardien suojeluksessa. He eivät ole teknologisesti mitenkään kovin kehittyneitä mutta he ovat silti urhoollista soturikansaa. Ensimmäisellä vierailullaan SG-1 joutui tuhoamaan Thorin vasaran eli aseen, joka oli pitänyt goa'uldit poissa. Vähän ajan kuluttua Heru'ur olikin jo kimmerialaisten kimpussa ja SG-1:n täytyi korjata tilanne. Kimmeriassa he kohtasivat ensimmäistä kertaa Asgardit.

   

  Kull -soturit

  Kull warrior

  Kotiplaneetta: Tartarus

  Geneettisesti luotu jalkaväkisotilas, jonka Anubis itse suunnitteli. Kull -sotureiden oli tarkoitus korvata jaffasoturit: ne ovat monia kertoja voimakkaampia kuin jaffat eivätkä niihin tehoa ihmisten tai jaffojen tuliaseet vahvan plasmasuojauksen takia. Jokainen soturi kantaa epäkypsää goa'uld symbioottia, jolla ei ole omaa persoonallisuutta. Lisäksi he selviävät tajuissaan jopa 10 minuuttia ilman happea. Lyhyen elinkaaren lisäksi Kull -sotureilla on yksi heikkous: maan ja Tokran kehittämä energia-ase, joka muistuttaa T.E.R.iä. Tosin, aseella joutuu ampumaan useita laukauksia kohteeseen ennen kuin Kull -soturi menettää toimintakykynsä.

   

  Langaralaiset

  Langara

  Kotiplaneetta: Langara

  Jonas Quinnin kotimaailma, joka on sisäisten ristiriitojen saattelemana jakaantunut kolmeen kilpailevaan suurvaltaan: Kelownalaiset, Terrania ja Andarin liittovaltio. Quinn on itse kelownalainen, keiden hallussa Tähtiportti on. Kelownalaiset löysivät Tähtiportin vuonna 1986 (Maan aikaa) ja samalla useita goa'uldien esineitä. Noin 3000 vuotta sitten goa'uld Thanos hallitsi Langaraa ja todennäköisesti kehitti naquadasta tehokkaamman naquadrian. Suurin osa naquqdriasta sijaitsee Kelownan maaperässä. Kelownalaiset onnistuivat kehittämään tuhovoimaisen naquadria-pommin, joka aiheuttaa moninkertaista tuhoa ydinpommiin verrattuna. Sisällissodan ollessa pahimmillaan Anubis hyökkäsi planeetalle ja kolmen kansakunnan oli tehtävä aselepo ja liitouduttava yhteistä vihollista vastaan. Uhka torjuttiin ja Jonas Quinn jäi kotiplaneetalleen rakentamaan Langaran uutta ja parempaa tulevaisuutta.

   

  Muinaiset

  Ancients

  Vanha ja todella kehittynyt rotu rakensi koko tähtiportti-verkoston. Yksi neljästä suuresta rodusta, joka lähti galaksistamme kauan aikaa sitten, kun suuri rutto levisi ympäri galaksia. Monet heistä kuolivat, mutta osa oppi "ylösnousemaan" korkeammalle olemassaolon asteelle. Toisin sanoen, heistä tuli hohtavia energiaolentoja. Muinaiset asuivat Maassa miljoonia vuosia sitten ja muuttivat 5-10 miljoonaa vuotta sitten Pegasus galaksiin ja perustivat sinne Atlantiksen kaupungin (Stargate Atlantis). Pegasuksessa muinaiset kohtasivat kuitenkin teknologisesti yhtävertaisen rodun, joka tuhosi melkein lopullisesti heidän sivilisaationsa. Ennen galaksiimme saapumista, muinaiset tunnettiin alteranilaisina.

   

  Nassyanilaiset

  Nassyanilaiset

  Kotiplaneetta: Nassya

  Nassyanilaiset ovat rauhallinen ja teknologisesti melko kehittymätön kansa, joka kuitenkin joutui goa'uldien hyökkäyksien kohteeksi. Myöhemmin ilmeni että nasaylaisten joukkoon oli piiloutunut Tok'ran Malkshur Jolinar, joka pelastuakseen joutui ottamaan isännäkseen Carterin. Tämä oli maan ensimmäinen kosketus Tok'raan, jonka olemassaolo oli ollut aikaisemmin epäselvää.

   

  Noxit

  Nox

  Kotiplaneetta: P3C - 117

  Nämä menninkäisten näköiset metsän asukit näyttävät päältäpäin kehittymättömiltä ja muutenkin primitiivisiltä, mutta myöhemmin kävi ilmi että he ovat kaikkea muuta kuin primitiivisiä. Noxit osaavat muuttaa minkä tai kenet tahansa näkymättömäksi jopa itsensä ja elvyttää kuolleetkin. Vaikka todennäköisesti he voittaisivat goa'uldit, he eivät silti käytä voimiaan sotimiseen tai edes vahingoittaakseen ketään. Noxit ovat niin pasifistisia, että he eivät taistele edes itsepuolustukseksi. He ovat kuitenkin yksi galaksimme kehittyneimmistä roduista ja he kuuluivatkin neljän suuren rodun liittoon. Noxit ovat Maan ystäviä ja he elevät luonnonläheistä elämää omalla planeetallaan.

   

  Orbanilaiset

  Orban

  Kotiplaneetta: Orban

  Atsteekeista, Keski-Amerikan intiaanikansasta polveutunut kulttuuri, joka on kehittynyt teknologisesti huimaa vauhtia. Sadassa vuodessa he ovat saavuttaneet sen mihin ihmisiltä on mennyt tuhat vuotta. Syynä tähän on heidän aivoissaan ja verenkierrossaan olevat naniitit jotka kehitettiin 49 vuotta sitten. Siirrettävien naniittien avulla he pystyvät omaksumaan ja oppimaan asioita helposti ja nopeasti. Urrone-lapset, jotka saavat jo syntyessään miljoonia naniitteja, pystyvät oppimaan paljon lyhyessä ajassa. Kun urronet tulevat 12 vuoden ikään, heidän naniittinsa poistetaan ja jaetaan muille orbanilaisille. Ainoana haittapuolena on että tämän toimenpiteen jälkeen uronet ovat älylliseltä tasoltaan kuin vastasyntyneitä eikä heille voi enää antaa naniitteja. Jo nyt orbanilaiset ovat kehittyneempiä kuin ihmiset mutta hekään eivät ole aivan vielä goa'uldien tasolla.

   

  Orit

  Ori

  Orit ovat muinaisten lailla saavuttaneet korkeamman olemassaolon asteen ja he pitävät itseään etuoikeutetusti jumalina, joita kaikkien kuolevaisten tulee palvoa. Orit olivat muinoin osa samaa sivilisaatiota kuin alteranilaiset: kun alteranilaiset uskoivat enemmän tieteeseen, orit olivat paljon enemmän uskonnollisia. Lopulta kuilu näiden kahden kansakunnan välillä oli jo niin syvä, että alteranilaiset lähtivät galaksiin, jossa mekin asumme ja heitä alettiin kutsua muinaisiksi.

  Orit uskovat olevansa kaiken ihmiselämän luojia ja he lupaavat kaikille seuraajilleen ylösnousemusta ja ikuista elämää. Toisaalta, jos heitä ei kuitenkaan suostu palvelemaan, he eliminoivat "epäuskovat", koska he katsovat olevansa oikeutettuja siihen. Orien uskonto perustuu Alkuperään, jonka mukaan juuri orit ovat kaiken elämän keskipiste. Orien pyhä kirja on nimeltään "Alkuperän kirja", joita orien saarnaajat jakavat ihmisille ympäri galaksia. Saarnaajat ovat orien palvelijoita, jotka levittävät alkuperän sanomaa uusille alueille ja samalla valvovat jo Oreja palvelevia alueita. Saarnaajilla on yliluonnollisia kykyjä ja heihin eivät tehoa ihmisten tai jaffojen käyttämät konetuliaseet.

  Alkuperän uskonto onkin siis orien luoma harha, jonka avulla he hallitsevat ihmisiä. Todellisuudessa orit eivät tarjoa seuraajilleen kuoleman jälkeistä valaistumista. Orien voima perustuu sen seuraajien (palvojien) määrään; mitä enemmän heillä on palvojia, sitä voimakkaampia he ovat.

   

  Pangaralaiset

  Pangara

  Kotiplaneetta: Pangaran

  Teknologisesti nuori mutta diplomaattinen kansakunta, joka toivotti Maan edustajat tervetulleeksi vain parin kuukauden kuluttua ensimmäisestä radiokeskustelusta. Pangaralaisten esi-isät tuotiin maasta tälle uudelle planeetalle, jota goa'uld Ra hallitsi satoja vuosia sitten. Legendan mukaan juuri tässä maailmassa Raa taisteli Egeriaa vastaan (kaikkien Tok'rien äiti) ja surmasi hänet. Todellisuudessa Raa ei kuitenkaan tappanut Egeriaa, vaan hautasi hänet säilytysruukussa temppelinsä alle. Eräs toinen goa'uld kuitenkin valloitti planeetan ja rakensi uuden temppelin vanhan raunioiden päälle ja Egeria jäi loukkuun. Muutamia vuosikymmeniä sitten argeologit löysivät temppelin rauniot ja samalla tähtiportin, saamatta kuitenkaan sitä toimimaan. Pangaralaiset tiedemiehet alkoivat tutkimaan löytämäänsä goa'uldia (Egeriaa) ja onnistuivat kehittämään rokotteen - tretonin -, jonka avulla heitä eivät vaivaisi enää mitkään taudit. Myöhemmin selvisi, että tretonista syntyy riippuvuus ja kun tretonia on käyttänyt, ilman sitä ei selviä. Silti tretonin on tärkeä keksintö jaffakapinallisille, jotka haluavat päästä eroon goa'uld -symbiooteistaan.

   

  Reetou

  Reetou

  Kotiplaneetta: Rhetalia

  Vihreitä, hämähäkin näköisiä otuksia, jotka ovat pääasiassa rauhanomaisia mutta poikkeuksen tekee pieni kapinallisryhmittymä, jonka tavoitteena on tuhota kaikki ihmiset galaksistamme. Kapinallisryhmittymä lähettää yleensä 5 henkisen tuhoryhmän, jonka tarkoituksena on aiheuttaa mahdollisimman paljon tuhoa ennen kuin heidät huomataan. Kohteina ovat yleensä goa'uldien planeetat. Goa'uldit tuhosivat reetout melkein sukupuuttoon mutta reetoulla on pieni etulyöntiasema ihmisiä nähden: Ne ovat ihmissilmälle näkymättömiä. Vain goa'uldien kehittelemän käänteisvaihehävittimen (TER) avulla reetout pystyy näkemään ja myöskin tappamaan. Myös goa'uldin symbiootti pystyy havaitsemaan reetout.

   

  Reolit

  Reolit

  Goa'uldien melkein sukupuuttoon metsästämä rotu, jolla on harvinainen itsepuolustautumismekanismi. Koska reolit ovat arka ja epäilevä rotu, he puolustautuvat erikoisella kemikaalilla, mikä aiheuttaa uhrissa erikoisen hallunisaation: hän uskoo, melkein minkä tahansa peitetarinan minkä reoli keksii. Yleensä reoli tekeytyy samaksi kuin häntä jahtaava henkilö ja hän pystyy myös muokkaamaan uhrin muistia, jotta peitetarina kuulostaa uskottavalta. Reolit ovat siis täydellisiä kameleontteja. Oikealta ulkomuodoltaan reolit ovat heiveröisiä ja näyttävät jopa hieman pelottavilta. Elossa olevat reolit ovat perustaneet yhdyskunnan tuntemattomalle planeetalle.

   

  Replikaattorit

  Replicators

  Kiron-pohjaiseen teknologiaan perustuva konerotu, jotka lisääntyvät syömällä aluksien/planeettojen metalleja ja muita mineraaleja eli ne ovat sitä mitä syövät. Kun ne ovat lisääntyneet maksimaaliseen lukumääräänsä, ne lähtevät etsimään uutta teknologiaa lisääntyäkseen. Asgardien tai goa'uldien energiapohjaiset aseet eivät tehoa niihin, koska vain kiinteää materiaalia ampuvat aseet vahingoittavat niitä. Eli ihmisten aseet.

  Hassua kyllä, replikaattorit oli luotu alunperin leluiksi androidille nimeltä Reese (episodi: Menace). Reese oli henkiseltä kehitykseltään lapsen tasolla ja hyvin vainoharhainen: hän opetti replikaattorit lisääntymään ja puolustautumaan. Lopulta niiden määrä kasvoi kuitenkin niin suureksi, että Reese ei pystynyt enää hallitsemaan niitä vaan ne alkoivat lisääntymään hallitsemattomasti ja lopulta he tuhosivat Reesen kotiplaneetan. Sieltä ne levittäytyivät toisille planeetoille ympäri galaksiamme.

  Replikaattoreista kehittyi myös ihmisen näköisiä "droideja", jotka olivat myös paljon älykkäämpiä kuin tavalliset replikaattorit. Heitä varten oli kehitelty Muinaisten teknologiaan perustuva pulssiase, joka hajoitti replikaattorin palasiksi. Sekään ei enää pian auttanut, kun ihmisreplikaattori nimeltä Viides sai selville aseen salaisuudet. Muinaselta planeetalta (Dakara) löytyi kuitenkin vanha muinaisten ase, jonka avulla replikaattorit saatiin viimeinkin eliminoiduksi - ainakin tästä galaksista.

   

  Serrakinit

  Serrakin

  Kotiplaneetta: Hebridan

  Rauhanomainen alienirotu, joka vapautti ihmiset goa'uldien orjuudesta Hebridan nimisellä planeetalla kauan sitten. He ovat aina eläneet ihmisten kanssa sovussa ja he elävät samassa yhteiskunnassa Hebridanin ihmisten kanssa. Serrakinien ansiosta heidän ja ihmisten yhteiskunnasta on kehittyny teknologisesti korkea yhteiskunta.

   

  Tagreanalaiset

  Tagrean

  Kotiplaneetta: Tagrea

  Satoja vuosia sitten goa'uldien hallitsema Tagrea on pyyhkinyt suurimman osan historiastaan pois, koska he eivät halua muistella huonoja aikojaan. Tagreanalaiset ovat teollisesti pitkälle kehittynyt ystävällinen yhteiskunta mutta he suhtautuvat varauksella ulkopuolisiin kansakuntiin. Prometheuksen vierailessa planeetalla ensimmäistä kertaa, tagreanalaisten tähtiportti oli vielä kadoksissa. Quinnin ja Teal'cin avulla portin sijainti selvitettiin ja saatiin toimintakuntoon.

   

  Tau'ri

  Tauri

  Kotiplaneetta: Maa, Tau'ri, Ensimmäinen maailma

  Maailma, josta kaikki ihmiset ovat lähtöisin. Ra oli ensimmäinen goa'uldi joka kohtasi primitiivisen rodun, ihmisen. Tähtiportin avulla ihmisiä levitettiin ympäri galaksia orjiksi goa'uldien kaivoksiin. Maassa syttyi kuitenkin kapina ja tähtiportti haudattiin tuhansiksi vuosiksi hiekkaan egyptin alueelle. Ihmiset olivat jo unohtaneet sen kunnes se löydettiin Gizasta vuonna 1928. Kukaan ei osannut käyttää sitä, joten sitä alettiin tutkia ja se onnistuttiinkin käynnistämään jo vuonna 1945. Tosin kukaan ei vieläkään tajunnut sen tarkoitusta ja USA:n ilmavoimat luulivatkin sen olevan jonkinlainen ase. Portin läpi lähettiin mies, Ernest Littlefeld, mutta kellään ei tietenkään ollut aavistustakaan miten hän pääsisi takaisin. 90 - luvulla porttia alettiin kuitenkin tutkimaan uudelleen ja sen tarkoitus ymmärrettiin. Ihmiset ovat jo nyt tutkineet monia planeettoja saadeen niin uusia ystäviä kuin vihollisiakin ja heillä on Alpha -tukikohta tuntemattomalla planeetalla.

   

  Tok'Ra

  Tokra

  Tok'ra on goa'uldien vastarintaliike, joka taistelee goa'uldien järjestelmäherroja vastaan. Tok'rat ovat ulkomuodoltaan samannäköisiä parasiitteja kuin muutkin goa'uldit paitsi he ovat "hyviä tyyppejä". Kaikki Tok'ran isännät ovat vapaaehtoisia ja he elävät symbioosissa heissä olevan goa'uldin kanssa eli tilanne on sama kuin olisi kaksi eri persoonaa samassa ruumiissa. Koska Tok'ria on lukumääräisesti suhteellisen vähän verrattuna muihin goa'uldeihin, heidän toimintansa perustuu pääasiassa sabotaasiin ja vakoiluun.

   

  Tollaanit

  Tollana

  Kotiplaneetta: Tollana , P3X - 7763

  Tollaanit ovat yksi mielenkiintoisimmista kulttuureista minkä SG-1 on kohdannut. Heidän teknologiansa on uskomattoman kehittynyttä verrattuna meikäläisiin tai vaikkapa goa'uldeihin ja itse asiassa he vetävät vertoja jopa asgardeille. Kun SG-1 saapui ensikertaa Tollanalle, pieni ryhmä tollaaneja makasi portin vieressä ja planeetta oli romahtamispisteessä. Niinpä hengissä olevat tollaanit vietiin maahan ja he saivat väliaikaisen turvapaikan. Tollaanit osaavat muuttaa aineiden molekyylirakennetta eli he pystyvät esim. kävelemään seinien läpi ja sen semmoista. He eivät jaa enää teknologiaansa kenenkään kanssa, joka ei ymmärrä sitä. Kun he viimeksi näin tekivät, tuloksena oli täysi katastrofi jonka tuloksena tollaanien taru melkein loppui. Vaikka teknologista apua ei heru, he ovat silti Maan ja Tok'rien ystäviä. Ylikansleri Travell teki goa'uld Tanithin kanssa kohtalokkaan sopimuksen, joka koitui mitä luultavimmin tollaanien turmioksi.

   

  Unasit

  Unas

  Kotiplaneetta: P3X-888

  Nämä isot ja rumat kaksijalkaiset otukset olivat goa'uldien ensimmäisiä isäntiä, koska he ovat lähtöisin samalta planeetalta. Unasit ovat melko primitiivinen ja heimokeskeinen rotu, joka elää luolissa ja hankkii ruokansa metsästämällä. Älyllisellä tasolla unasit ovat neandertalinihmisen tasolla ja he ovat paljon ihmistä voimakkaampia. Nykyään goa'uldit eivät käytä unaseja isäntinään, koska heidän vammojaan on vaikeampi parantaa kuin ihmisten.

   

  Örkit

  Orcs

  Nämä "panssariasuiset" örkit valtasivat SGC:n ja yrittivät vallata myös Pentagonia, mutta Carterin ja Teal'cin ansiosta heidän invaasioaikeensa epäonnistuivat. Pienen rintakehään laitettavan kiekon avulla he voivat ottaa kaappaamansa henkilön ulkomuodon ja toisen ulkoisen implantin avulla he saavat käsiinsä kaikki uhrinsa tiedot heidän mielistään. Vain korkeataajuiset äänet paljastavat örkin oikean ulkomuodon.

   

   

takaisin