SG-1 banneri

 

Henkilöt - Jaksot - Goa'uldit - Mytologia - Kulttuurit - Teknologia - Taustaa - Kuvia - Yhteydet

 

Keskustelulauta avattu

21.1.2007

Vieraskirjan paisuneen suosion takia avasimme vapaamuotoisemmalle keskustelulle tarkoitetun keskustelulaudan.

 

Keskustelulauta

 


 

Iso-Britannia ottaa varaslähdön

9.1.2007

Stargate SG-1 jatkuu Brittein saarilla tänään (9.1.2007) Sky One - kanavalla 10. tuotantokauden 11. jaksolla "The Quest part 2" klo 20.00 paikallista aikaa.


 

Elokuvien vuoro

29.12.2006

Nyt se on sitten viimein varmistettu: Metro Goldwyn Mayer (MGM) -studio on ilmoittanut, että Stargate SG-1 ei jatku TV:ssä 11. tuotantokaudella. SG-1:stä ei suinkaan kokonaan kuopata, vaan on elokuvien vuoro. 15. huhtikuuta alkaa ensimmäisen SG-1 leffan kuvaukset Vancouverissa Kanadassa ja toisen leffan kuvaukset heti perään 1. kesäkuuta. Elokuvat pyritään saamaan valmiiksi jo syksyyn 2007 mennessä, jolloin ne juhlistaisivat täydellisesti SG-1:n kymmenvuotista kunniakasta taivalta televisiossa. Elokuvat ilmestyvät luultavasti suoraan DVD:lle. Sarjan tuottajat toivovat, että vuodesta 2007 eteenpäin ilmestyisi uusi SG-1 elokuva joka vuosi. Ideoita siis riittää.

Ensimmäisessä elokuvassa on tarkoitus päästä ratkaiseviin juonenkäänteisiin taistelussa oreja vastaan, sanoo tuottaja Brad Wright. Wrightin mukaan toinen elokuva keskittyisi mm. aikamatkailuun.

SG-1:n 10. tuotantokausi jatkuu vielä kymmenellä viimeisellä jaksolla huhtikuussa SCI FI-kaapelikanavalla Yhdysvalloissa.

 

lähde: GateWorld.net


 

Stargate SG-1 - kotivideokilpailu

26.11.2006

Koska tuotantoyhtiö MGM on saanut paljon palautetta koskien SG-1:n tulevaisuutta, he ovat päättäneet antaa faneille mahdollisuuden vaikuttaa: Tee oma kahden minuutin kotivideo missä demonstroidaan, miksi SG-1 pitäisi jatkua vielä 11. tuotantokauden verran. Kilpailun voittaja valitaan 29. marraskuuta ja pääpalkintona on $1000 dollaria sekä nimikirjoituksilla varustettu 200. jakson käsikirjoitus.

 

Keep the Gate Open

 

Lisätietoja kilpailusta löytyy osoitteesta GCBME.com ja videonäytteitä YouTubesta.


 

10. kausi jäänee Stargate SG-1:n viimeiseksi

2.9.2006

Näyttää siltä, että SG-1:n matkat portin läpi päättyvät 10. tuotantokauteen. MGM:n edustajien mukaan sarja on kymmenen vuoden jälkeen tullut kunniakkaaseen päätöspisteeseensä. Tuottaja Robert C. Cooperin mukaan SG-1:stä ei kuitenkaan ole tarkoitus haudata kokonaan, vaan hänen mukaansa sarja tulee jatkumaan tavalla tai toisella. Televisioon tarkoitetut elokuvat tai mini-sarja SG-1:stä ei ole ollenkaan mahdoton ajatus tuottaja Brad Wrightin mukaan. Wright väläyttää myös mahdollisuutta kolmannesta Tähtiportti - TV-sarjasta Atlantiksen rinnalle. Myöskään kokopitkä, teatterilevitykseen tarkoitettu SG-1 -elokuvakaan ei ole poissuljettu vaihtoehto.

Fanien keskuudessa on puhuttu myös mahdollisesta 11. tuotantokaudesta, josta ovat kiinnostuneet mm. SpikeTV, G4 ja Showtime -kaapelikanavat. Tämä vaihtoehto näyttää tällä hetkellä kuitenkin hyvin epätodennäköiseltä, koska MGM:llä on voimassa oleva sopimus SCI FI -kanavan kanssa. Nähtäväksi jää kuinka isoa roolia byrokratia lopulta näyttelee tässäkin sopimussopassa.

SG-1:n näyttelijäkaartista ensimmäisenä ehtinyt Michael Shanks kommentoi näin: "Valitettavasti kaikki hyvä loppuu aikanaan. Mutta näen tämän tarinan erään kappaleen, ei koko tarinan lopetuksena.".


 

Tähtiporttikesä on täällä

30.5.2006

Vaikka suomalaiset televisiokanavat ovat päättäneet olla näyttämättä Tähtiporttia, niin toisin on Amerikan mantereella. Heinäkuussa (14.7) starttaa vihdoin SG-1:n 10. ja Atlantiksen 3. tuotantokausi. Taistelu oreja ja wraitheja vastaan siis jatkuu uusin kujein ja jaksoin. Jaksot osiota päivitellään, kun uusista jaksoista saadaan tarkempaa tietoa.

Richard Dean Anderson palaa hetkeksi Tähtiporttien maailmaan ja hänet nähdään ensin SG-1:n jaksossa nimeltä "200", joka on Stargate SG-1:n  200. jakso. Hänet nähdään myös mitä luultavimmin monissa muissakin jaksoissa ja Stargate Atlantiksen puolella ainakin yhdessä jaksossa. RDA vierailee myös Simpsonien puolella jaksossa "Kiss Kiss Bang Bangalore (9.4.2006 / 17. kausi ja 17. jakso), joten kannattaa tiirailla myös sinnekin suuntaan, jos ei ole saanut tarpeekseen RDA:sta.

 

Simpsons' RDA

 

Myös Late Night with Conan O'Brien:ssa 5.5 esitetyssä jaksossa perehdyttiin jälleen kerran Tähtiportin maailmaan Pierre Bernardin johdolla. Bernard kutsuttiin kameroineen 200. jakson kuvauksiin ja hän pääsi osallistumaan jopa itse jakson kuvauksiin. Muutamia kuvia vierailusta löytyy täältä .

Stargate SG-1: The Alliance -projektin mentyä jäihin monen tähtiporttifanin himoitsema peli antaa odottaa itseään. Sen sijaan Cheyenne Mountain Entertainment on päättänyt julkaista PC:lle Stargate SG-1 perustuvan nettiroolipelin. Pelin nimeksi on annettu Stargate Worlds ja lisätietoa on saatavissa osoitteessa www.stargateworlds.com

Sitten itse sivustosta. Henkilöt- osioon on tullut paljon uusia päivityksiä ja jonkin verran myös Teknologia ja Kulttuurit -osioon on lisätty uutta. Myös taustoja on selvitetty lisää ja linkkejä korjailtu.

 


 

Tähtiportit jaksavat porskuttaa...

16.12.2005

Kyllä, se on totta. Stargate SG-1 ei lopukkaan 9. tuotantokauteen vaan seikkailut jatkuvat vielä 10. tuotantokaudella, jota aletaan esittämään USA:n televisiossa ensi kesänä. Samat näyttelijät jatkavat sarjassa, mukaan lukien Vala (Claudia Black), ja jaksoja on luvassa peräti 20.

10. kauden tapahtumista ei voi vielä esittää kuin arvailuja mutta tuottaja/käsikirjoittaja Joseph Malozzi on paljastanut edes jotakin....

    - Baalia luvassa lisää

    - Taistelu muinasten pahoja velipuolia, Oria, vastaan jatkuu

    - Aikamatkailua....

     

Oikeastaan ei ole vielä mitään varmaa tietoa SG-1:n tulevista tapahtumista mutta siinä muutama arvailu.

Myös Stargate Atlantis jatkuu 3. tuotantokaudella Amerikan mantereella ensi kesänä. Siinäkin luvassa 20 uutta episodia.


 

Stargate SG-1: The Alliance ???

22.11.2005

Sarjan nimikkopelin julkaisemisesta on menossa kova vääntö. Alunperin peli piti julkaista PC:lle tämän vuoden lokakuussa mutta toisin kävi. Alla on pari pätkää MBnetin julkaisemista uutisista:

(6.8.2005)

" JoWooD on purkanut julkaisusopimuksensa australialaisen Perception-pelitalon kanssa, joka kehitti Stargate SG-1 –scifisarjaan perustuvan peliä. JoWooDin pääjohtajan Albert Seidlin mukaan pääasiallinen syy sopimuksen kariutumiseenolivat pelin laatuseikat. Hänen mukaansa oli kyseenalaista, että Perception olisi kyennyt luomaan pelin joka julkaistaisiin ajallaan sekä täyttäisi sarjan fanien odotukset.

”Viimeisten kuukausien aikana olemme investoineet runsaasti aikaa ja rahaa projektiin, mutta olemme nyt menettäneet luottamuksemme siihen että Perception kykenee suoritumaan tehtävästä annetussa ajassa niin että lopputulos on tarpeeksi laadukas”, Seidl kommentoi. Sopimuksen mukaan pelin lähdekoodi kuuluu JoWooDille, mutta projektin tila on tällä hetkellä epäselvä. Sitä jatkamaan saatetaan etsiä uusi pelitalo tai vaihtoehtoisesti peli julkaistaan nykyistenlaitteiden sijaan vasta seuraavan sukupolven konsoleille. "

(14.8.2005)

" Perceptionilla temppua ei kuitenkaan katsottuhyvällä, sillä studion ilmoituksen mukaan Stargate-pelin kehittäminen jatkuu normaalisti JoWooDin puheista huolimatta.

Perceptionin antaman tiedotteen mukaan JoWooDin väitteet siitä, että he omistavat oikeudet peliin ja sen lähdekoodiin, eivät perustu taloudellisiin eikä laillisiin tosiseikkoihin. Virallisesti MGM myi Stargate-televisiosarjan pelioikeudet nimen omaan Perceptionille, ei JoWooDille. Perceptionin mukaan JoWooD on viimeisen yhdeksän kuukauden aikana rikkonut julkaisusopimuksen ehtoja useita kertoja, minkä lisäksi studio sai tiedon Stargate-projektin siirtämisestä vasta lehdistön kautta, ei normaaleja kanavia pitkin.

Perception on nostanut herjaussyytteen mm. JoWooDin pääjohtajaa vastaan. ”Emme salli nimeämme tahrattavan tällä tavoin. Otamme tällaiset teot erittäin vakavasti ja tulemma aina suojelemaan henkilöstömme, tuotteidemme, yhteistyökumppaniemme sekä yhtiömme mainetta”, todettiin Perceptionin antamassa tiedotteessa."

( lähde: http://www.mbnet.fi/pelihalli/uutiset/?Vuosi=2005&Kuukausi=8#Uutinen2042 )

Vaikka Suomessa Tähtiportin esittäminen loppuikin jo viidenteen tuotantokauteen, on sarja kulkenut pitkän tien yhdeksännen kauden puoliväliin. Myös spin-off sarjaa Stargate Atlantista on ehditty filmata 2. kauden puoliväliin saakka ja nyt molemmat Tähtiportit ovat tauolla vuoden loppuun asti.

Sitten itse SG-1 Maailmasta. Opiskelukiireiden takia sivuston päivittäminen on jälleen venähtänyt mutta eipä hätää. Nyt väärät linkit on korjattu ja sivuston kuvamateriaali on kokenut remontin. Kuvien laatua on parannettu ja artikkeleita sekä profiileita saatettu ajan tasalle. Lähiaikoina olisi tarkoitus lisätä uusia juttuja myös muinaisista...


 

9. tuotantokausikäyntiin

19.8.2005

Yhdeksäs ja luultavasti viimeinen tuotantokausi on saatu käyntiin uudella miehityksellä. O'Neill on jäänyt eläkkeelle ja Carter siirtynyt Area 51:lle tutkimustyöhön. Siispä, on aika uuden kokoonpanon; everstiluutnantti Cameron Mitchell on saanut komeentoonsa SGC:n eliittiryhmän, jonka tehtävänä on koota uusi ryhmä. SGC:n uudeksi komentajaksi on tullut kenraalimajuri Hank Landry ja onpahan galaksin pahimpiin varkaisiin lukeutuva Valakin (8:12 Prometheus Unbound) tullut mukaan kuvioihin. Goa'uldien järjestelmäherrat on lyöty ja uusi Jaffojen Kansakunta on perustettu mutta onpahan jo uusi vihollinenkin löydetty, saa nähdä miten käy.

Näin alkuun, sivuille on listattu 9. kauden jaksot. Paljon uusia henkilöitä ja tekniikkaa tulossa lähiaikoina.


Taustatietoja ja linkkejä lisää

22.3.2005

Pienimuotoinen taustatieto-osio liitetty sivustolle ja linkkejä lisätty huimasti.


 

Takaisin päiväjärjestykseen

30.1.2005

Melkein puolisen vuotta viime päivityksistä taisi hurahtaa ja muutenkin sivuston tiedot olivat aikaansa huomattavasti jäljessä. Nyt asia on vihdoin korjattu ja tiedot on saatettu ajantasalle. Remontin myötä myös sivujen osoite muutti hieman muotoaan http://personal.inet.fi/viihde/sg1maailma/.

Koska maikkari päätti lopettaa Tähtiportin näyttämisen, on meidän fanien turvauduttava Direct Connectin ihmeelliseen maailmaan. Pientä lohtua tuo SubTV, joka näyttää 5. tuotantokauden jaksot uusintoina, mutta siihen se taitaakin jäädä. Käykääpä siis alla olevassa linkissä ja kantakaa kortenne kekoon aivan kuten tosi fani tekisi.

 

 Pelastakaa Tähtiportti

 

Tähtiportista on tekeillä myös tietokonepohjainen seikkailupeli. Tietojen mukaan pelin nimeksi tulee Stargate SG-1: The Alliance ja sen pitäisi ilmestyä syksyllä 2005. Lisää tietoja pelistä pistän myöhemmin, kun niitä tulee.

 

Stargate SG-1: The Alliance

 

Tähtiportti on saanut myös uuden sisarsarjansa, Stargate Atlantis. Muinaisten kadonnut kaupunki on löytynyt Pegasus-galaksista ja sitä asuttaa nyt Maasta lähtöisin oleva monikansallinen ryhmä. Tohtori Elizabeth Weir, majuri John Sheppard, tutkija Rodney McKay ym. yrittävät selvittää uuden galaksin salaisuuksia kohdaten uuden, vaarallisen vihollisen. Enempää en uskalla kertoa vaan katsokaa itse niin näette.

 

 

 

Käy kirjoittamassa kommenttisi, parannusehdotuksesi tai muuten vaan morjestamassa:

Vieraskirja
Yhteistyössä:

 

Airsoft Team FNO

 

Negatiivinen ioni

 

Jabbadome

 

TOP 50

 

Suomalainen Stargate Webbirinki
Suomalainen Stargate Webbirinki
| << Edellinen | Sattumanvarainen| Seuraava >> |
|
Liity Rinkiin | Listaa Sivut |
Tämän sivuston omistaa Raynor

 

 

Parhaiten näkyy:

1280 x 1024

&

Mozilla Firefox / IE 6.x

 

Fontit:

Trebuchet MS

Verdana

laskuri