Kuva-albumi

Suomen
Kansanmusiikkiliitto

Kansanmusiikki.fi

Kaustinen
Folk Music Festival

YLE 1 KansanmusiikkiSoittonäytteitä:

Ravimarssi

Mexikana

Hurjan pojan koti

Länsikylän jenkka

 
 Kaustisella v. 2011

Historiaa
Yhtye sai alkunsa vuonna 1994, kun joukko kaksirivisen haitarin soittajia kokoontui Turussa  harjoittelemaan tällä soittimella perinteisesti soitettua ohjelmistoa. Jäseniä oli aluksi viisi, mutta lukumäärä kasvoi nopeasti. Yhtye päätti perustaa Turun Kaksiriviset ry:n v. 1996. Nykyisin jäseniä on viisitoista. Yhtyeen johtajana on alusta alkaen toiminut Tapio Vainisto.

Ohjelmisto
Ohjelmistoon on otettu iloisten jenkkojen, polkkien, valssien ja masurkkojen lisäksi suuren yleisön tuntemia lauluja - tietysti laulettuina. Esimerkkinä voidaan mainita mm. Kulkurin kaiho, Anttilan keväthuumaus, Hurjan pojan koti, Meren aalloilla jne. Laulusolisteina toimivat Esko Vainisto, Tero Elomaa, Arttu Sinervo, Irmeli Elomaa ja Teija Lehtimäki.

Soitinarsenaaliin kaksirivisen lisäksi kuuluu kontrabasso, mandoliini, kitara ja rytmisoittimet.

Esiintymiset
Esiintymisistä tärkeimpänä on mainittava Kaustisen kansanmusiikkifestivaalit, joihin yhtye on osallistunut jo viitenätoista kesänä peräkkäin. Lisäksi yhtye esiintyy mm. vanhainkodeissa.

Yhteystiedot
Yhtyettä voi tilata esiintymään  Tapio Vainisto, (sähköp) tai
p. 0400 520 475.

Yhtyeessä soittavat  vasemmalta Arttu Sinervo,  Jenni Mäkelä, Teija Lehtimäki, Irmeli Elomaa, Tero Elomaa, Antti-Jussi Janka-Murros, Ossi Lehtimäki, Billy Horne, Esko Vainisto ja Tapio Vainisto. Istumassa Annukka Janka-Murros, Aira Laukkanen ja Anna Janka-Murros. Vierailijana Pekka Kolmela, harmooni.
Kuva Kaustiselta v. 2011.

       Esiintymispyynnöt:  Tapio Va