KANKAANPÄÄ MARATON

Kiitokset kaikille osallistujille. Positiivinen oli yllätys, kuin jälki-ilmoittautuminen oli päättynyt ja laskeskelin osallistujia.
Yhteensä tapahtumaan ennakkoilmoittautumisten kanssa ilmoittautui 322 juoksijaa, joka on todella loistava luku.
Joitakin poisjääntejä tuli ja myös pari keskeyttämistä, joita tosin oli hyvin vähän suureen määrän nähden.
Maaliin saapui juoksijoita 287 jakaantuen siten, että puolimaratonin juoksi 136 ja maratonin 133 sekä kuntokympin 18.
Varsinkin maratoonareitten määrä on todella suuri verrattuna muihin maratoneihin. Mistä tämä sitten johtuu, onkin mielenkiintoinen kysymys. Uskoisin yhden tekijän olevan kiitokset saanut reittimme, joka on tasainen ja helppo juosta.
Toinen syy on varmasti se, että puolimaraton juostiin nyt vasta ensimmäistä kertaa ja kaikki puolikkaan ystävät eivät sitä vielä olleet "löytäneet". Yleensä tapahtumissa on kaksinkertainen määrä puolikkaan juoksijoita verrattuna maratoonareihin, mutta meillä juoksijoita oli lähes yhtä paljon.

Juoksussamme oli mukana juoksijoita monesta seurasta ja yhteisöstä, joita oli mm:
- Häjyt
- Varalan Maratonklubi
- Satakunnan sairaanhoitopiiri
- Sepon Talli
- KankU ja KanSu
- Teivo Stayers
- RC Eemeli
- Tykistöprikaati
Sekä lukuisa joukko muita seuroja ja kuntia oli edustettuna


Viime vuonna meille tuli lumi, tänä vuonna seurana oli vesisade, joten ensi vuonna on sitten auringon vuoro. Yllättävän vähän sade vaikutti juoksijoihin ja kauttaaltaan sain hyviä ja positiivisia lausuntoja ja hyvin monet paransivat ennätystään ja vieläpä reilusti. Juoksuun oli saapunut niin kovaa meneviäkin, kuin rauhallisemminkin taivaltavia ensikertalaisia, joten tavoitimme juuri heidät, joita halusimmekin, eli kuten eilinenkin todisti, juoksumme on tarkoitettu kaikille ja itseäni lämmittää, kun ensikertalainen saapuu maaliin. Siinä on sitä saavuttamisen riemua, jonka voi ymmärtää vain toinen saman kokenut.
Seisoin selostuskopissa ja katsoin, kun eräs ensikertalainen tuulettaen saapui vaimonsa saattelemana maaliin, niin siinä mielestäni kiteytyi tämä harrastuksemme hieno sisältö.

Kärkipäässä mentiin kovaa, josta kovinta vauhtia piti yllä Eestistä saapuneet juoksijat, joista Taavi Tambur juoksi maratonin aikaan 2.35.35. Taavi Juoksi hyvin tasaisia kierroksia ja toisen puolikkaan hän juoksi minuutin verran lujempaa, kuin ensimmäisen. Kaikkiaan 11 juoksijaa alitti 3 tunnin rajan ja aivan rajan tuntumaan pääsi useita juoksijoita.
Naisten voitto matkasi myös Viroon Olga Andrejevan tahdittamana aikaan 2.54.23, jolla ajalla hän oli koko kilpailun 4.
Kärjen takana juostiin myös erinomaisia aikoja ja monet paransivat ennätyksiään ja kauden parhaita aikojaan roimasti.
Onnistuneita tuntui olevan vähän joka puolella, kun maalissa kuuntelin  lausuntoja.

Puolimaratonilla käytiin kova taistelu Reijo Savolaisen ja Kaj Lindskogin välillä, joille lopussa eroa syntyi 27 sekuntia.
Molemmat juoksivat alle 1.15 ajat, jotka ovat erinomaisia aikoja. Myös heidän takanaan tultiin hyvin, sillä alle 1.30 ajan juoksi peräti 27 juoksijaa.
Eräs kovimpia aikoja saatiin, kun vasta 13-vuotias Mika Kuivinen juoksi ajan 1.33.10.
Näiden juoksijoiden takanakin tultiin iloisesti kuntoillen syksysateesta nauttien ja omia rajojaan koetellen.

Yhteenvetona voin todeta, että järjestäjinä olimme tyytyväisiä tapahtumaan ja mielestämme onnistuimme ainakin kohtuullisesti.
Toimitsijoilla ja talkoolaisilla oli välillä kiire, jotta saimme vietyä tapahtuman läpi, josta jokainen toivottavasti lähti kotiinsa yhtä kokemusta rikkaampana ja ajatuksella, että ensi vuonna uudelleen juoksemaan.

Tässä yhteydessä haluan kiittää kaikkia talkoolaisia, jotka olitte hienosti mukana ja hiukan kosteammissakin oloissa teitte hienoa työtä juoksijoiden eteen.
Ja suuri kiitos sinulle juoksija, joka tulit tapahtumaamme. Me teemme työtä tapahtuman edelleen parantamiseksi ja toivottavasti näemme sinut myös ensivuonna tapahtumassamme.

KIITOS!

tulokset

etusivu