Uunihauki


 kilon painoinen hauki
Suolaa
 Chilipowderia (saa Floridasta)
Kermaa purkillinen
 Chilikastiketta
 Herkkukurkku
Tilliä
  Sipulia
Tomaattia
Sitruunaa
Voita

Perkaa kala ja fileoi se fileiksi. Mausta fileet suolalla ja chilipowderilla makusi mukaan tuliseksi. Pane fileet voideltuun uunivuokaan. Sekoita kerman joukkoon pieniksi kuutioiksi leikattu maustekurkku ja chilikastiketta maun mukaan sekä sitruunamehua. Sekoita kastikkeeseen tilli ja kuutioitu sipuli. Laita päälle tomaatin viipaleita. Kypsennä ruoka 200 asteen uunilämmössä puolisen tuntia. Tarjoa perunasoseen kera.

Hauki on hyvä kala. Ikävänä vikana siinä on ruotoisuus. Lisäksi haukea ei pitäisi pitoisuuksien vuoksi nauttia kuin kerran viikossa. Näin sanoi lääkäri.

Keittokirjaan

Tommi 29.9.2004