Paahtopaisti


paahtopaisti

paahtopaisti
merisuolaa
voipaperia
sanomalehteä

Paista paahtopaisti valurautapannulla "kiinni" pannuun joka puolelta ilman rasvaa. Tarkoitus on estää mehujen karkaamista paistista uunivaiheen aikana. Paista paistia uunissa 125 asteessa tunti/kilo. Jos sinulla on paistomittari, sisälämpötilan tulisi olla lopuksi n. 65 astetta. Ota paisti uunista ja hiero merisuolaa paistin pintaan. Kääri voipaperiin ja edelleen sanomalehden lehtiin yksitellen. Anna olla pöydällä tunnista pariin.

Piparjuurikerma

piparjuurikerma

piparjuurta
kermaa
suolaa
sokeria

Raasta piparjuurta. Sekoita joukkoon kerma. Laita suolaa ja sokeria. Anna seisoa useita tunteja. Voit tehdä sen jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja säilyttää jääkaapissa kelmulla peitettynä. Piparjuuren raastaminen muuten selvittää kurkkua kummasti.

Punasipulit uunissa

punasipulit

punasipuleita
voita
timjamia
merisuolaa

Kuori sipuleista uloin kerros. Viillä veitsellä syvä risti sipuliin. Sipuli ei saa hajota. Tunge väleihin voita merisuolaa ja silputtua tuoretta timjamia. Kääri folioon ja paista yhdessä paahtopaistin kanssa uunissa (125 astetta tunti).

Tarjolleasettelu

Avaa paistipaketti, varistele huolella suola pois paistin pinnalta. Leikkaa ohuita siivuja (kapeisiin kasvoihin). Levitä päälle piparjuurikermaa. Kääri rullalle. Aseta tarjolle. Kääri punasipulit foliosta ja aseta tarjolle. Voit tarjoilla myös jotakin lisäkettä. Kermaiset vihannekset sopivat erittäin hyvin.

Paahtopaistista voi myöhemmin tehdä maukkaita voileipiä tai salaattia.

Naudanlihasta
Herkut
Vegetariaani

Tommi 5.1.2003