Hit Counter

Tuure Jokinen (1936-2006) on tunnettu suomalainen taidemaalari, jonka tuotanto ulottuu 60-luvun lopulta näihin aikoihin.

 
Taiteilija Tuure Jokinen syntyi maanviljelijäperheeseen Karstulassa vuonna 1936. Taiteen tekeminen vei lopulta voiton autokauppiaan ja kiinteistövälittäjän ammateista. Hän on kävi Vapaan Taidekoulun Helsingissä, missä opettajinaan olivat muun muassa Unto Pusa ja Thorne Arne. Lisäksi hän opiskeli useita vuosia Hannes Autereen ja Eero Nelimarkan johdolla. Jokinen on tehnyt myös Pariisiin opintomatkoja, joihin on sisältynyt opiskelua Akademie Goets`ssa.

Jokinen tunnetaan erityisesti meren, kansallisten ja kalevalaisten aiheiden kuvaajana. Myös maisemat, klassiset ja allegoriset teemat olivat hänen sydäntään lähellä, samoin kuin antiikin mytologia.

Tuure Jokisella on ollut taidenäyttelyitä mm. Turun Taidehallissa, Galleria Juliuksessa Helsingissä, Lappeenrannan Taidemuseossa, Vaasan Taidehallissa, Ilomantsin Praasniekka-juhlissa, Nurmeksen Bomba-talolla,  Jyväskylässä, Kuhmossa ja Karstulassa. Taiteilijan teoksia on julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa. Hän on toiminut taideohjaajana Vantaalla sekä opettajana Jyväskylän Kansalaisopistossa.

Taiteilija jätti elämän syksyllä 2006. Hänen töitään on tällä hetkellä esillä Jyväskylässä  Birka Artissa, joka on avoinna yleisölle ti-la 12-18.