-
-
R C Snellman - valokuvaaja
- CV kuvat ajankohtaista / projektit ja näyttelyt yhteystiedot linkit asiakkaat in English
-
-


Valokuvaus on elämänpituinen prosessi

Omakuva / Selänpohja Olen valokuvannut suurimman osan elämästäni, siltä minusta ainakin tuntuu.

Oppini olen hakenut pienininä palasin sieltä sun täältä. Joskus kauan sitten, jolloin en edes omistanut kameraa, otin ison veljeni kameralla kuvia, jotka myös itse kehitin. Ensimmäistä kertaa pimiössä en unohda koskaan. En kylläkään muista minkä kuvan tein, mutta sillä ei ole suurta merkitystä: prosessi oli se mikä merkitsi, ja se, että näki miten kuva ilmestyi altaan pohjalla. Oli se sellaista 'magiaa' että alta pois. Kuitenkin valokuvaus unohtui nuorena miehenä moneksi vuodeksi, oli tärkeämpääkin tekemistä.

Valokuvaus, valokuvataiteena valkeni minulle vasta vuosia myöhemmin. Vuosi taisi olla 1984, jolloin työskentelin ensimmäistä kertaa Alvar Aalto museolla tilapäisenä valokuvaajana Martti 'Kapa' Kapasen parina. Tein silloin 'Ajanlasku'-sarjan, jolla osallistuin Kamera-lehden suurkilpailuun ja voitin pääpalkinnon. Sarjan arvosteli Aarno Rafael Minkkinen. Ei ollut enää paluuta. Valokuvaus oli mun juttuni. Sen jälkeen olen työskennellyt useampaan otteeseen Alvar Aalto museon tilapäisenä valokuvaajana. Tätä nykyä teen työni yksityisenä yrittäjänä. Asiakkaina on mm. Alvar Aalto museo, Jyväskylän kaupunki (työväenopisto) sekä useat taiteilijat.

TIEDE ja TAIDE määrittelevät itsensä jo sanan sisällä. TIEDE on tie jolla on alku ja loppu. TAIDE on tai jolla ei ole alkua eikä loppua.Valokuvaaja/valokuvataiteilija R.C.Snellman 'Ajanlaskun' vuonna 2003