Etusivu CV Grafiikat Maalaukset Valokuvat Yhteystiedot Taidelinkit Vieraskirja
etusivu cv grafiikat maalaukset valokuvat yhteystiedot taidelinkit vieraskirjavieraskirja

 

Olen 50-vuotias nainen, syntyjäni Alatorniolta, joka nykyisin kuuluu Tornion kaupunkiin. Tottelin ennen nimeä Hilkka Keränen-Salmi, mutta avioeron jälkeen pudotin Salmen perästäni. Olen asunut Torniossa koko aikuisikäni ja ilmeisesti viihtynyt, koska olen yhä täällä. Minut on keitetty monissa liemissä, mutta elämäniloni ja toiveikkuuteni tulevaan olen silti säilyttänyt.

Olen saanut kaksi lasta, tyttäreni Tiinan 1987 ja Antti-nimisen pojan 1992. Antin lyhyt elämä muutti minua ihmisenä voimakkaammin kuin mikään kokemani. Itsestäänselvinä pitämäni elämänhallintateoriat väistyivät ja tajusin, ettei elämän lukujärjestystä kannata täyttää kovin pitkälle. Elämää ei voi hallita. Sen käänteisiin voi vaikuttaa tiettyyn pisteeseen asti, mutta se kuitenkin kulkee omia uomiaan.

Tänä päivänä iloitsen tyttäreni aikuistumisesta, tärkeästä ihmissuhteestani ja opiskelustani. Opiskelen Kemi-Tornion ammattikorkeakoulussa kuvataiteilijaksi. Opinnäytetyöni näyttely Sukupuussa on kesäkuussa ja sen virallinen esittely on lokakuussa 2008. Sen jälkeen saan todistuksen.

Kuvien tekeminen on kuulunut elämääni niin kauan kuin muistan. Välillä se on ollut lepovaiheessa, mutta putkahtanut esiin aina tilaisuuden tullen. Grafiikasta kiinnostuin 1996 ja menin taidegrafiikan kurssille. Vuoden kurssin jälkeen jatkoin kuparilaattojen parissa omin päin ja tulokset ovat nähtävillänne. Koulutuksen myötä "löysin" maalaamisen uudestaan ja tutustuin akryyliväreihin. Sangen miellyttävä tuttavavuus, jota aion syventää kunhan opinnoiltani ehdin.