SRAL FIELD DAY


Säännöt 2017

Tulokset ja ennätykset | Linkkejä | FAQ | Lokiohjelmia

Manageri suosittelee: SSA Portabeltest.

Päivitetty:  7.10.2017

2017 TULOKSET


SRAL:n Field Day kilpailut
IARU Region 1 Field Day

Field Day kilpailu on erinomainen kerhoprojekti ja samalla voitte viedä hamitoimintaa vaikka ihmisten ilmoille! Asemallahan voi olla myös kilpailun ulkopuolisia VHF/UHF-asemia tai vaikka toinen HF-asema digimodeja esittelemässä.


Kuva OH4AB/P operaatiosta vuonna 2002.


SRAL:n Field Day 2017 säännöt

YLEISTÄ: Kilpailua sponsoroi IARU, mutta se käydään jokaisessa IARU Region 1 jäsenmaassa kansallisena kilpailuna. Suomalaiset kilpailevat siis keskenään. Yhteyksiä pidetään kuitenkin kaikkien asemien kanssa. Kilpailun ideana on kyetä työskentelemään ilman verkkosähköä vuorokauden aikana pystytettävällä asemalla ja antenneilla. Kilpailussa ei ole erikseen single op luokkia, joten esim. kerhojen multi-operaatiot ovat suositeltavia. Kannattaa käyttää /P tai /M lisämerkkiä riippuen asemasta.

AIKA:

CW 3. - 4. 6. 2017 kello 1500 UTC - 1459 UTC (Kesäkuun ensimmäinen täysi viikonloppu)

SSB 2. - 3. 9. 2017 kello 1300 UTC - 1259 UTC (Syyskuun ensimmäinen täysi viikonloppu)

ALUEET: 160m - 10m. (ei WARC-bandeja) IARU:n bandisuosituksia on noudatettava.

FIELD DAY SARJAT: 1) Avoin 2) Rajoitettu.

LUOKAT: Avoimessa ja rajoitetussa sarjassa

A) Multi op. / Single TX

B) Multi op. / Single TX, alle 100 W out

C) Multi op. / Multi TX

D) Multi op. / Single TX QRP, alle 5 W out.

Field Day asemat eli Avoin ja Rajoitettu sarja: Aseman rakentaminen saa alkaa aikaisintaan 24 tuntia ennen kilpailun alkua. Luokissa A, B ja D saa käyttää vain yhtä TX/RX (tai transceiver) sekä yhtä lisävastaanotinta. Varalaite hyväksytään, mutta se ei saa olla kytkettynä. Luokassa C lähettimien ja vastaanottimien tulee sijaita 500m:n säteen sisällä.

Sarjan 2 rajoitukset ovat seuraavat: Luokissa A, B ja D käytetään vain yhtä antennia ja luokassa C vain yksi antenni/TX. Kaikissa rajoitetun sarjan luokissa antenni saa olla vain "yksielementtinen" kuten dipoli, pitkälanka, trappi-gp. Antennilla saa olla vain kaksi kiinnityskohtaa. Mikään antennin osa ei saa olla yli 15 metriä korkeammalla maasta.

Field Day sarjat: Kilpailusuorituksen on tapahduttava yhdestä ja samasta paikasta. Asema saa sijaita rakennuksessa, kunhan 24 tunnin rakennussääntöä noudatetaan. Asema on kokonaisuudessaan Field Daytä varten rakennettu. Antenneja ei saa kiinnittää pysyviin mastorakenteisiin. Verkkosähköä ei saa käyttää.

** Field Day 2017 OH-100 Kerhopytty **

CW ja SSB osissa kummassakin erikseen suurimman tuloksen tehnyt kerhoaseman kutsulla workittu Field Day-sarjan multioperaatio palkitaan pokaalilla.

KIINTEÄ SARJA: 3) Multi op. / Single TX.

A) Multi op. / Single TX / EI verkkosähköä

B) Multi op. / Single TX / verkkosähkö

Kilpailusuorituksen on tapahduttava yhdestä ja samasta paikasta. Kiinteässä sarjassa ei saa käyttää /P tai /M kutsun lisämerkkinä. 24 tunnin rakennussääntö ei koske kiinteitä asemia.

YHTEYDET: Saman aseman saa työskennellä kerran kullakin alueella. Yhteydet kaikkien asemien kanssa ovat hyväksyttäviä Field Day sarjoissa. Kiinteässä sarjassa työskennellään ainoastaan /P ja /M asemia.

SANOMA: RS(T) + sarjanumero alkaen 001. C-luokan asemat käyttävät erillistä numerointia kullakin alueella.

KERTOIMET: DXCC- ja WAE-maat alueittain.

PISTEET:

Yhteys kiinteään asemaan Euroopassa = 2p., muussa maanosassa = 3p. Kiinteässä sarjassa = 0p.

Yhteys portable- tai mobile-asemaan Euroopassa = 4 p.

Yhteys portable- tai mobile-asemaan muussa maanosassa = 6 p.

TULOS: Yhteyspisteiden summa x kertoimien summa.

LOKIT: Loki ja yhteenveto lähetetään 30 päivän sisällä kustakin kilpailusta. Tietokonelokit ascii:na esim oh4ab.log ja oh4ab.sum. Ainakin Super-Duper, TR Log ja N1MM ohjelmat tukevat Field Day kisaa. Merkitse yhteenvetoon luokka johon osallistut: 1A, 1B, 1C, 1D, 2A, 2B, 2C, 2D, 3A tai 3B. Mikäli luokkaa ei ole ilmoitettu, kilpailun järjestäjä voi sijoittaa aseman sopivaksi katsomaansa luokkaan.

Osoitteella: Jukka Tarvainen, OH4MFA, Ratakatu 17-19 C 24, 76100 Pieksämäki.

Sähköposti: tarjuk at gmail piste com (sral omakutsu ei nähtävästi toimi)

TARKASTUS: Kilpailun järjestäjä tarkastaa kaikki määräaikana saapuneet lokit mahdollisuuksien mukaan. Lokimerkintöjen tulee olla niin selviä ettei tulkintavaikeuksia synny, koska muuten on seurauksena ao. yhteyden hylkääminen. Liiat poistamattomat duplikaatit aiheuttavat koko lokin hylkäämisen.

PALKINNOT: Kaikkien luokkien voittajat palkitaan.


FD FAQ - Field Daystä kysyttyä:

K: Voinko osallistua, vaikka aion workkia yksin?

V: Tottakai! Kisassa ei ole single op luokkia, mutta toki voit osallistua yksinkin. Field day on hyvä mahdollisuus kerhoille tms osallistua, siksi vain multi op luokat ovat tarjolla. Voit siis huoletta käyttää XYL:ää, OM:ää tai ystäviä apuna aseman pystytyksessä ja seuran pidossa. Voit lisätä apujoukot operaattorilistalle!

K: Voinko käyttää yhden bandin TX/RX tai TX ja workkia kaikkia bandeja eri rigeillä vaikka säännöt sanovat: "saa käyttää vain yhtä TX/RX (tai transceiver) sekä yhtä lisävastaanotinta"?

V: Kyllä saat. Sääntöjen laatija on ajatellut lähinnä normaalia lähetinvastaanotinta, jossa kaikki bandit ovat samassa laatikossa. Eli voit hyvin käyttää vaikka yhden bandin rigejä, tai vaikka yhtä vastaanotinta ja single band lähettimiä. Yhteenvedossa kannattaa kalusto eritellä.

K: Pitääkö operointiin käytettävä rakennus rakentaa vuorokaudessa? Säännöissä: "Asema saa sijaita rakennuksessa, kunhan 24 tunnin rakennussääntöä noudatetaan."

V: Ei. 24 tuntia tarkoittaa radioaseman pystyttämistä työskentelykuntoon, eli antennien, radioiden ja oheislaitteiden paikoilleen asentamista, ei siis rakennuksen rakentamista.

K: N1MM ei anna multi/multi luokassa sarjanumeroita bandeittain. Kuinka tulisi toimia?

V: Käytä N1MM:n CQ WPX kisaa multi/multi luokassa ja saat sarjanumerot oikein. FDREG1 ei laske pisteitä tai kertoimia oikein, joten ne joudut laskemaan jokatapauksessa.

Managerin kommentteja aiemmilta vuosilta


LINKKEJÄ

Region 1 koostuu Euroopasta (myös Aasian puoleinen Venäjä), Lähi-Idästä ja Afrikasta. Alueen monissa maissa järjestetään kuitenkin Field Day kisa samanaikaisesti, joten asemia on äänessä paljon. Lähinnä eurooppalaisia.

DARC:n eli saksalaisten kilpailu. Heillä on luokka myös ulkomaalaisille, joten kannattaa laittaa loki sinnekin osoitteella: "fieldday at darc piste de". OH8MXL oli löytänyt englanninkielisen FD-sivuston. Ei kannata huolestua säännöissä mainitusta ennakkoilmoittautumisesta, koska ilmoituslomakkeella ovat vain oman maan luokat, ei luokkaa D, joka on ulkomaalaisille tarkoitettu.

http://www.darc.de/referate/dx/fedcf.htm

ARRL:n Field Day on Region 2:n Field Day. Kilpailu on erittäin suosittu ainakin Pohjois-Amerikassa. Säännöt ovat todella laajat ja luokkia on joka lähtöön. Kisa on eri aikaan kuin Reg 1:ssä, mutta tässä kuitenkin linkkejä. Tämä on ikäänkuin Jenkkien vuosittainen "Turva-harjoitus".

ARRL Field Day 2007 säännöt
2006 ARRL Field Day soapbox

Videoita: YouTube.com ja video.google.com

VBARC Field Day 2006
88SLIDE "Ham Radio Field Day"
RAE Field Day
SELARC HamRadio Field Day 2006
RK3WWA/p in Field day HF IARU REGION 1 contest (2006)
HF Field Day 2007 (New Zealand)
Winter Field Day
WCOARA Field Day 2005

WCARC Field Day 2006

2007 John Moyle Memorial Field Day Part 1 of 2

2007 John Moyle Memorial Field Day Part 2 of 2
Amateur Radio: "Every Single Minute" sivuaa field day aihettakin, hieman vanhemmalta ajalta.
Amateur Radio Field Day 2005 with a Palo Alto HAM Club
AARA Ham Radio Field Day 2006
ARRL2007 Field Day Event: QSY Society & PEARL
FIELD DAY 2007- W5IU / W5SJZ - CW SHACK
160-Meter Contact During Field Day 2007
HAVING A FIELD DAY
R140 Fieldday


SSA Portabeltest Ruotsin liiton oma portablekisa, joka kestää neljä tuntia ja vain 40 ja 80 metrin bandit. Kaikki pohjoismaalaiset radioamatöörit on kutsuttu osallistumaan.


LOKIOHJELMIA

Tässä linkkejä lokisoftiin:

Ilmaisia

CT v9

N1MM

SD

UcxLog

Kaupallisia

TR Log

Win-Test

RGK Log

WriteLog