Kottinoron saaga II: Kiistellyn metsän aarre

Yleistä:

Lähes puolen vuoden jälkeen palasimme Kottinoroon mukanamme enemmän kokemusta ja taitoa. Tähän peliin lisättiin ikään kuin vahingossa eräs elementti, joka pelasti kaiken ja on nykyisin todella tärkeä peleissämme: huumori. Kaikkien paikalla olleiden mielestä, tämä oli todella onnistunut peli, emmekä ole toistaiseksi onnistuneet ylittämään sen tasoa.

Juoni ja tapahtumat:
Nauravan Rosvon majatalo oli siirtynyt pahamaineisen Hytkyn noitasuvun omistukseen ja tällä hetkellä rotia piti jo keski-iän ylittänyt maalaisjuntti Jooseppi Hytky. Yhdessä uskollisen kenttipalvelijansa, Analin huoneen Analdirin, kanssa hän oli nostanut majatlon arvonsa mukaiseen kukoistukseen. Joosepin mieltä kuitenkin vaivasi laajalle levinnyt legenda siunattuun metsään piilotetusta aartesta ja lähellä asuva shamaani jonka kanssa hänellä oli hieman sukset ristissä.

Eräänä päivänä kylän rauhaa saapui häiritsemään outo muukalainen Hazinus Linkosuo, joka sanoi olevansa pappi. Hazinus oli selvä kaupunkilainen, sillä häntä hirvitti maalaisten erikoiset tavat ja riettaat puheen parret. Myöskin Joosepin palvoma tulenhenki Erza herätti kummastusta, nostattamalla nuotion liekit vähän väliä huomattavan korkealle.Alusta alkaen olikin selvää etteivät jauhot hänen pussissaan olleet täysin puhtaita. Pian huhut saivatkin tuulta purjeisiinsa kun Hazinus alkoi ravata jatkuvasti metsässä, milloin kenenkin kanssa. Tässä vaiheessa shamaanikin arvasi mikä tämä ”pappi” oli miehiään.

Koko illan majatalossa hallitsi jännittynyt tunnelma, joka laukesi Hazinuksen lähtiessä metsään Analdirin ja Joosepin kanssa. Shamaani haistoi palaneen käryn ja lähti seuraamaan seuruetta metsään. Siellä häntä kohtasikin kauhistuttava näky: Hazinus oli lumonnut majatalon miehet ja piti jonkinlaista epäpyhää messua. Aukiota valaisi pelottavan kauniit tulipallot ja kipinäsuihkut. Shamaani ryntäsi paikalle ja hurjan loitsutaistelun päätteeksi Jooseppi ja Hazinus makasivat kuolleina maassa.


Arvostelu:

Plussaa:
+ Tulenhenki Erza lämmitti
+ Oikea huumorin kukkanen tämä peli
+ Oikeasti hyviä juonia
+ Tekemistä ja puimista riitti
+ Tunnelma katossa
+ Efektit

Miinusta:
- Ötökät
- Seuraavan illan Cyberpunk ja Paranoia pelit

Arvosana (4-10): 9+