Kottinoron saaga osa I - Iivanin Hautajaiset

Yleistä:

Ensimmäinen Moriquendin järjestämä larppi oli viiden hengen omituinen kohellus, joka pelattiin talvisen kauniissa Kottinorossa. Mukana projektissa olleilla oli tuohon aikaan todella vähän kokemusta edes pelaamisesta, saati sitten pelin järjestämisestä. Kuten arvata saattaa, pelistä tuli täydellinen katastrofi. Tapahtuman luonnetta kuvaa hyvin sananlasku, jota nykyisin käytämme tiuhaan tahtiin: ”Viimeks vitutti näin paljon Kottinoro ykkösessä”.

Alun off-game meininki ja tunnelmallinen ympäristö antoivat runsaasti lupauksia hyvästä pelistä, joita ei kuitenkaan koskaan lunastettu. Tekemisen puute vaivasi peliä jatkuvasti, sillä kukaan ei jaksa eläytyä 24h:ta ilman minkäänlaisia päänmäärää tai edes kunnon hahmoa.

Pelin juoni ja kulku:

Eräänä kauniina aamuna Kottinoron kylän vaikutusvaltaisin ja vanhin isäntä Iivan oli lapioimassa lumia saunalta, kun sai voimakkaan sydänkohtauksen ja kuoli. Surun murtamana hänen poikansa Belem otti maatalon haltuunsa ja kutsui läheisestä kaupungista Isä Augustuksen suorittamaan hautajaismenot isälleen.

Isä Augustus saapui viikon päästä seuranaan kaksi bardia, jotka oli tavannut matkalla Kottinoroon. Hautajaiset päätettiin pitää keskiyön aikaan, täysikuun loisteessa. Seremoniaa edeltävän ajan matkalaiset viettivät Belemin talossa hyvästä ruuasta, juomasta ja musiikista nauttien. Paikalla oli myös viereisen talon lievästi seonnut isäntä, joka jaksoi kummastuttaa jutuillaan.

Lopulta hautajaiset koittivat. Kuu loisti kirkkaana pilvettömältä taivaalta valaisten tätä kaunista hetkeä, jonka lumo kuitenkin särkyi pian. Nimittäin, kun tuli aika laskea ruumis hautaan ja tarkistaa, että vainajan tavarat ovat arkussa, paljastui kammottava rikos . Kaikki arkun arvoesineet olivat kadonneet. Pikaisen tutkimisen seurauksena papin taskusta löytyi kultainen kynttilänjalka, josta Belem veti herneen nenään ja puukotti hänet kuoliaaksi. Siltikin totuus oli, että Isä Augustus oli vain lavastettu syylliseksi. Toinen hänen kumppaneistaan tiesi tämän ja päätti paeta hakemaan apua.

Kottinorolaisten makeat unet päättyivät dramaattisesti seuraavana aamuna, kahden raskaasti aseistautuneen ritarin tullessa selvittämään tilannetta . Lukuisten neuvotteluiden ja hämärien hyökkäysyritysten päätteeksi ritarit joutuivat tappamaan koko joukon Isä Augustuksen nimeen.

Arvostelu:

Plussaa:
+Ympäristö

Miinusta:
-Huonosti tehdyt hahmot
-Kunnon juonen loistaminen poissaolollaan
-Mikään etukäteen suunniteltu ei toiminut
-Otettiin homma liian tosissaan

Arvosana(4-10): 5½

Pelaajat: Jani Nieminen, Petri Kuha, Topi Virtanen, Vilhelmi Kivelä, Otto Mäkinen