Kristiina Korpela
Taiteilija, kriitikko · TaM, FM

AnsioluetteloKatso lisääTyöskentelystäniYhteystiedotIn EnglishKristiina Korpela Facebookissa


Ajankohtaista

Kesänäyttelyt päättyivät jo, sadonkorjuu jatkuu yhä. Kuvassa köynnösseinä ja näyttelytarpeistoa.


Katso lisää


Työskentelystäni
31.10.2016

Teen ympäristö- ja tilateoksia sekä installaatioita ja kollaaseja luonnon antimista ja kierrätysmateriaaleista. Kasvatan, kerään ja kerjään materiaalini itse ja kierrätän niitä. Aineet ovat vertauskuvia ja välineet viestejä. Käytän löytötavaroita ja purkujätettä kuten tiiliä sekä kasvikuntaa, erityisesti köynnöksiä. Ilmastonmuutos on ollut keskeinen teemani vuodesta 2003. Viime vuosina olen taiteessani kartoittanut tuhoutumisen ja syntymisen yhteen kietoutuvia prosesseja.

Toteutan teokseni usein tiettyyn paikkaan, paikan ehdoilla. Vuorovaikutus ympäristön kanssa on minulle olennaisen tärkeää. Sää, luonto ja muut ihmiset tuovat sattumaa ja yllätyksellisyyttä työskentelyyn. Näyttely / teos on prosessi joka tapahtuu sopivassa paikassa; kokonaisuuden hajottua osat jatkavat elämäänsä uusissa teoksissa. Mitä taiteesta jää? Me, muuttuneet (Musil). Dokumentoin teoksiani valokuvaamalla ja videoimalla. Myös tätä kuvamateriaalia kierrätän uusiin teoksiini, kuten helposti kuljetettaviin video- ja valokuvateoksiin.

Ajoittainen työskentely Etelä-Afrikassa vuosina 2005-2014 on vaikuttanut paljon värimaailmaani ja tuonut myös ihmiset mukaan kuviin. Afrikan luonto ja historia ovat synnyttäneet uusia ilmastonmuutokseen liittyviä aihepiirejä: vesi, paratiisi ja syntiinlankeemus, ilmastopakolaisuus.


Alkukuva, 1996. Saniaisen versot, hartsi. Kaapelitehtaan valssaamo, Helsinki.


Vuohikuja 2 A 1
70780 Kuopio
Vuohikuja 2 A 1
FIN-70780 Kuopio
Finland
Puh. 040 865 0478
Sähköposti: Kristiina.Korpela@iki.fi
www.iki.fi/kristiina.korpela
Tel. +358-40 865 0478
E-mail: Kristiina.Korpela@iki.fi
www.iki.fi/kristiina.korpela