Infecting the City, Public Arts Festival, Kapkaupunki 2012

Kristiina Korpela
Taiteilija, kriitikko · TaM, FM
Ansioluettelo
Teoskuvia Ars Liberan sivuilla

Suomeksi — In EnglishKristiina Korpela Facebookissa


Ajankohtaista

FLOORAN PÄIVÄT

Kuopion taidemuseon yläkerrassa on esillä videoteokseni Kukkameri. Video on kuvattu ensimmäisestä akvaarioteoksestani, joka oli mukana Ars Liberan KUKKA-näyttelyssä 2008.
Kuva Hannu Miettinen.Työskentelin Luovien alojen keskus Myllyn väliaikaisissa tiloissa Muotoiluakatemian ex-savipajassa 28.12. saakka. Alla Viimeinen akvaario ikkunapöydällä joulukuussa 2016. Huhtikuussa Mylly löysi uudet tilat osoitteesta Puijonkatu 26.

Art Fair Suomi 17 Helsingin Kaapelitehtaalla 25.-28.5.
Esillä installaationi TAKATALVI JA KEVÄÄN YRTIT.
 


Katso lisää


Työskentelystäni
31.10.2016

Teen ympäristö- ja tilateoksia sekä installaatioita ja kollaaseja luonnon antimista ja kierrätysmateriaaleista. Kasvatan, kerään ja kerjään materiaalini itse ja kierrätän niitä. Aineet ovat vertauskuvia ja välineet viestejä. Käytän löytötavaroita ja purkujätettä kuten tiiliä sekä kasvikuntaa, erityisesti köynnöksiä. Ilmastonmuutos on ollut keskeinen teemani vuodesta 2003. Viime vuosina olen taiteessani kartoittanut tuhoutumisen ja syntymisen yhteen kietoutuvia prosesseja.

Toteutan teokseni usein tiettyyn paikkaan, paikan ehdoilla. Vuorovaikutus ympäristön kanssa on minulle olennaisen tärkeää. Sää, luonto ja muut ihmiset tuovat sattumaa ja yllätyksellisyyttä työskentelyyn. Näyttely / teos on prosessi joka tapahtuu sopivassa paikassa; kokonaisuuden hajottua osat jatkavat elämäänsä uusissa teoksissa. Mitä taiteesta jää? Me, muuttuneet (Musil). Dokumentoin teoksiani valokuvaamalla ja videoimalla. Myös tätä kuvamateriaalia kierrätän uusiin teoksiini, kuten helposti kuljetettaviin video- ja valokuvateoksiin.

Ajoittainen työskentely Etelä-Afrikassa vuodesta 2005 lähtien on vaikuttanut paljon värimaailmaani ja tuonut myös ihmiset mukaan kuviin. Afrikan luonto ja historia ovat synnyttäneet uusia ilmastonmuutokseen liittyviä aihepiirejä: vesi, paratiisi ja syntiinlankeemus, ilmastopakolaisuus.


Alkukuva, 1996. Saniaisen versot, hartsi. Kaapelitehtaan valssaamo, Helsinki.


Vuohikuja 2 A 1
70780 Kuopio
Vuohikuja 2 A 1
FIN-70780 Kuopio
Finland
Puh. 040 865 0478
Sähköposti: Kristiina.Korpela@iki.fi
www.iki.fi/kristiina.korpela
Tel. +358-40 865 0478
E-mail: Kristiina.Korpela@iki.fi
www.iki.fi/kristiina.korpela