Meiän miä haastaa 

Miun pakinoita Kaakonkulmassa sillä puhekiellä, mitä ite haastan. 

Sora(kuoppa)tie

Jos ei täällä Miehikkälässä niin mahottomast nähtävyyksiä oo, niin jotain sentään. Mahottomat mutkat ja se ihmetie, missä kesken kaiken alkaa asvaltti. Ne jääp mieleen. Ykskiin kävijä tenttas, että vieläk työ täällä pelkäättä Venäjän hyökkäävään, kun kaik itä-länssuuntaset tiet on onnettomassa kunnossa.

Miä kun ajelin eilen Kylmälän sorakuoppiista, niin aattelin, että urhoollisuusmitalli pitäs Vuorelan virmalle myöntää. Ja varsinkiin autonpesijöille ja iskarinkorjaajille. Oisko enää Suomen maassa yhtään linja-autoyrityksen päämajaa soratien päässä? Epäilen.

Tuo meijjän kun alko naapurin kans puuyritystä pari vuotta sitten pyörittää, niin tiepolitiikka kävi näillä kulmiilla kuumana. Ettei vaan asvaltilla tärvättäs lapsuusmuistomaisemia. Ohan se somaa. Mut yritäs yrittää. Nimittäin näijen yhen ison asiakkaan rekkakuskit kieltäyty ajamasta näitä mutkia. Eivät osanneet. Onneks sit järjesty, että Kannusjärven peräkylässä soratieajoa harjotellu yrittäjä sai kuletukset.

Käykääs vaikka Kiuruveellä tai Iisalmes kattomassa, miten on tiet ojennuksessa. Mistä ne pohjosen Suomen tiepiirit on rahat saannu? Mikä tääl on männy mönkään? Miun kaverit aina siunailee matkaa ja itätyylin tietä tänne. Ite tottuu. Mut välillä näitäkiin havahtuu miettimään. Että voishan tää liikkumispuol olla vähä helpompaa.

Miä kun oon muualta muuttannu, niin naurattaakin nää touhut. Ensin käyp karvalakkilähetystö anomassa ministeriltä pikitietä ja sit kun sitä on tulossa, niin kaik temput tehään, ettei vaan mutkanoikominen ja päällysteet lyhentelis ajomatkaa. Ja tää ei sit oo mikään naurun asia. Vakavaa. Miä oon vaan niin tyhmä, etten kykene ymmärtämään.

Ehän tätä asiaa varmast sais ees pakinassa hämmentää, mut kyl miä vaan oon sitä mieltä, että jos täällä meinataan elää muutakiin kun menneisyyttä, niin ois nyt ees saatava nuo kuopat pois soratiestä. Joku muukin voip olla samaa mieltä.

Sähköposti  |  Kotisivulle | Palaute | Pakinahakemisto

© Anne Rongas Päivitetty 27.4.2004