Meiän miä haastaa 

Miun pakinoita Kaakonkulmassa sillä puhekiellä, mitä ite haastan. 

Mainosratioallerkia

Ois venka nähä se ihminen, kuka nauttii mainosratioijjen omakehumainoksiista. Kun ratiossa ylivilkas tekoinnostuksella pälättävä toimittaja pauhaa, että ”Pysy kanavalla” miä vaihan asemaa välittömäst. Melkein joka kanavalla toimittajiin ammattitaitovaatimuksena tuntuu olevan synnynnäinen sokerihumala. Mitään ei tehä kunnolla ja perusteellisest. Pisin keskittymisaika on viis minuuttia.

Serkku haasto, että jenkkilässä on mainosratiokanavat jo alkannu lähettää kunnon ohjelmia, opin käyneijjen ja ammattitaitosiin toimittajiin tekemiä. Ihmiset ei jaksa kuunnella jonninjoutavaa höpötystä. Enkä nyt tarkota, että höpötyksen paikalla pitäs olla älypääohjelmaa. Ne on hyviä, mut kohtuus kaikessa. Ratiossa pitäs olla sarjakuvia. Oikiaa hyvää huumoria. Sitä ei tie nykyjään kukaan. Viime kesänä tul vanhoja Speden ratio-ohjelmia, Kankkulan kaivoja ja Kauppisen pariskuntaa. Ennen osattiin. Luulis viksut ratiopomot jo jotain äkkäävän Pula-ahon levymenestyksestäkiin.

Kuunteleminen on mukavaa. Mut koko nautinto mänee mahalätsyks, kun kanavaseikkailun keskeltä löytyneen kipaleen perään tehotouhotoimittaja intoaa, että ”Radio NN odottaa soittoasi 24 tuntia vuorokaudessa!” Meitä ihmisiä on moneks ja jotkut nauttii soittoratio-ohjelmiista. Ei siinnä mitään. Terveisiä vaan kaikkiille, ketkä tuntee. Ja toivekipale päälle.

Sekiin mänee yli miun ymmärryksen, että kaik parhaat taajuuvvet on pitänny jakaa mainoskanaviille. Japanilaismerkkisestä matkaratiosta ei meijjän tuvassa enään ees löyvä ylen ykköstä ja paremmalla antennilla varustetussakin suhinaa on vaikka Lempielle jakaa. Digitaaliset lähetykset ois jo mahollisia, mut ei oo vehkeitä myynnissä. Internetistä löytyy vaikka mitä mukavaa kuunneltavaa, mut kalliiks tulee puhelinmaksuin takia.

Miä huolisin mainossuodattimen. Jotkut mainokset on kyl ihan viksuja ja naurattavia. Pahin, mitä pitäs suodattaa, on ne höpötykset ja kanavakehut. Mut mitä vielä. Allerkia pahenee. Maakuntaratio matkii noita vihulaisia ja X:x muuttunnu Mafia apinoip samalla viisiin. Oonkiin lepuuttannu kuulohermoja työmatkoilla ruotsinkielisellä kanavalla. Siellä vielä osataan. Mut miten köyhiä meistä suomalaisiista oikein on tulossa? Vasta luin, että ruotsinkieliseltäkin puolelta siivotaan toimittajia pois. Soittolistatietokone ja puhesyntetisaattori jakamassa puheluja Mirjalle ja Maurille. Siinnäk se tulevaisuus – huh?

Sähköposti  |  Kotisivulle | Palaute | Pakinahakemisto

© Anne Rongas Päivitetty 28.4.2004