Opitko vai Opinko Opitissa?

Monen portin kautta. Klik klik klik klik. Lataa avaa. Mahdollisia tiloja ja ajanvietekokeiltavaa löytyy. Vaikka menisi tähtitorniin tai kemian kaavoihin. Oma kurssi on kuin pihapiiri, siinä työtupa, aitta ja pirtti. Sanalliset tienviitat osoittavat, minne. Lämmin värihämy lohduttaa. Hei elämä ole kylmää. Muista, että meitä on monta. Tänäänkin täällä tai kouluissa ainakin.

Puhumisen tilassa kuuluu kuiskauksia. Jos kuuntelen monta perätysten, saan hahmon. Muutoin kanssaopiskelijoitten äänet kuuluvat kapeasta ikkunasta kuin matkan takaa. Ja sitten taas lataa ja lataa. Paluulinkit eivät loista erityisesti. Tienviitat on välillä kätketty.

Postitoimisto on verraton. Myös lentoposti ulkomaille toimii, jos vastaanottaja on ilmoittanut osoitteensa ulkomaailmassa. Palaute ja oppimishistoria luovat sinä-tunnetta. En ole täällä kuka tahansa vaan minut huomataan. Kulunvalvonta tarkkaa salasilmällään. Onko se hyväksyttävä? Tarkkailukamera joka kolkassa pihapiiriä. Arvioitsijalle verratonta, mutta missä kaikkialla meitä valvotaankaan.

Kankeutta paikoin ja notkeutta toisin. Peliluonne pienemmille oppijoille kuin hiekkalaatikko keskellä pihaa. Ei tyystin yksitotinen isommillekaan. Tulevaisuuden lupaus huokuu joka nurkassa. Tämä on taipaleensa alussa, suuren tekijän luotettavuudella laadittu. Ei mikään urheiluauto. Bussi ennemminkin.

Paluu