SYNTYSANAT:
Idea iskelmäorkesterista sai alkunsa viime vuosituhannen loppumetreillä, kun vanhat ystävykset Wallu ja Lasse istahtivat pohdiskelemaan nykymaailman tilaa erääseen helsinkiläiseen soittoruokalaan. Aivoriihessä käsiteltiin mennyt, oleva ja tuleva sekä kuu, taivas, tähdet ja rakkaus ja tultiin siihen lopputulokseen, että suomalainen iskelmämusiikki on laulanut itseään suohon jo liian, aivan liian kauan. Syinä tähän alemmuustilaan todettiin olevan tylsät artistit, kosiskeleva tyyli, samat vanhat kappaleet, Tangomarkkinat ja kaikki ulkomusiikillinen anti, jota nykyiskelmän "sankarit" epätoivoisesti viljelevät. Suomi-iskelmän puhdistus oli alkanut...

ORKESTERI:
Kaksi miestä ei vielä orkesteria tee, joten soittajien hakuprosessi alkoi välittömästi. Ympärille tarvittiin kaverit, jotka todella tietäisivät mistä on kysymys. Tiivistempoinen soitto- ja baarikierros tuotti rakkauden hedelmän ja ARTO MUNA JA MILLENNIUM oli syntynyt! Suomalaiskansalliseen traditioon nojaten orkesteriin tuli jäseniä kuin veljeksiä Jukolaan.

TYÖVOITTO:
Kaksien ensimmäisten harjoitusten jälkeen ensimmäinen esiintyminen oli tosiasia. Tuo, jo legendaksi muodostunut keikka soitettiin iskelmän alkulähteillä Keski-Suomessa. Viikko ensiesiintymisen jälkeen kuvattiin ARTO MUNA JA MILLENNIUM-orkesterin esikoisvideo "Tyhjät Kadut". Samoihin aikoihin tapahtui myös orkesterin ensiesiintyminen televisiokanavilla. Kunnolla tuulta iskelmälaivan purjeisiin puhallettiin tammikuun lopulla, kun keikkamyyntisopimuksesta oli tullut totta ja levy-yhtiöt osoittivat kiinnostuksensa ARTO MUNA JA MILLENNIUM-orkesteria kohtaan. Muutaman ikimuistoisen esiintymisen jälkeen pisintä kortta tarjosi Stupido Twins. Oli aika keskittyä iskelmämusiikkiin toden teolla. Repertuaariksi muodostui jo alkumetreillä omat kappaleet sekä persoonallinen esiintymistyyli, joka on antanut kaikille nuorille ja vanhoille, rokkareille ja hoppareille, äideille ja tyttärille "luvan" nauttia samasta orkesterista.

Suomen iskelmädiggarit, tulkaa ulos komeroistanne ja nauttikaa rakkauden tuulista!!!