LuLu ja Ystävien logo

Jutut


Alkuun

<---

Vekkari 19.5.1999
©
Mikko Lindroos

Lulu Virtanen luovii musiikkimaailmassa

Jämsän seudulta on moni kuuluisuus ponkaissut itsensä maailmankartalle. Yksi monista on vielä toistaiseksi supersuuren kuuluisuuden ulkopuolella elävä LuLu Virtanen.

LuLu Virtanen on Kaipolasta kotoisin oleva "osapäivämuusikko", joka nykyään vaikuttaa Jyväskylässä. Hän on noussut ainakin akustisesta musiikista nauttivan väen tietoisuuteen viitisen vuotta kasassa olleen yhtyeensä LuLu ja Ystävät kanssa. Yhtye on julkaissut toistaiseksi yhden cd-ep:n ja yhden täyspitkän cd:n. Toukokuun lopulla ilmetyy bändin toinen täyspitkä albumi. LuLu vastaa yhtyeessä haitarinsoitosta, sanoituksista ja valtaosin myös sävellyksistä.

- LuLu ja Ystävät on hyvin pitkälti hauskuuteen pyrkivä bändi. Heti, jos hauskuus esimerkiksi soittamiseen katoaa, niin harkitsemme vakavasti bändin hajoittamista. Periaatteessa teemme musiikkiamme niin kauan kuin rahaa riittää, kertoo LuLu yhtyeen ideologiasta.

Lulu käsissään Luma ja Puu

Psykoottista etnoa ja kansanmusiikkia

LuLu ja Ystävät on aika vaikea bändi kuunneltavaksi. Musiikki on omalaatuista, vaikeasti muihin yhtyeisiin verrattavaa. Musiikista voi aistia selviä vaikutteita niin rockista kuin ihan perussuomalaisesta kansamusiikistakin. Oman vivahteensa bändin itseilmaisuun tuo LuLun "nariseva" lauluääni.

- Yhtyettä on vaikea verrata mihinkään. Joku on joskus verrannut meitä Pohjannaula-yhtyeeseen, mutta monia yhtäläisyyksiä ei löydy. Mun lauluäänestä on tullut kahdenlaista palautetta. Jotkut ovat kiitelleet ja toiset tyrmänneet täysin: "muuten hyvä bändi, mutta laulu oli ihmeellistä", LuLu naurahtaa.

Kaikenkaikkiaan LuLu ja Ystävät on saanut positiivista palautetta sekä äänitteistään että keikoistaan, joita LuLun mukaan on ollut suhteellisen hyvin.

- Keikkoja piisaa. Kesällä lähdemme esiintymään nk. pikkufestareille. Nyt toukokuussakin esiintymisiä on ollut hyvin. Meille ei esiintymispaikalla ole kovinkaan suureta merkitystä, me soitamme periaatteessa missä vaan, jos se tuntuu mukavalta. Parhaita keikkoja ovat olleet nuotiokeikat illan hämärässä. Toistaiseksi mieleenpaivuvin esiintyminen oli kerran Seinäjoella, kun soitimme yhtyeemme viulistin kanssa kaksipaikkaisen riksan kyydissä. Ajelimme ympäri Seinäjokea ja soitimme. Se oli varsin mukavaa, LuLu muistelee.

LuLu Virtanen on mahdollista nähdä kotiseuduillaan esiintymässä toukokuun loppupuolella (28.5.) kesäkahvila Akuliinassa ja syksyllä LuLu ja Ystävät musisoivat Jämsänkoskella Kuuhullujen Yössä.


<---