LuLu ja Ystävien logo

Jutut


Alkuun

<---

Eno 3-4/1999
©
Jessi Kolehmainen
Kuvat: Jessi Kolehmainen

Lulu ja kassi

Kolme tapaa käydä festareilla

Tuhannet ihmiset sulloutuvat parin päivän ajaksi aidatulle alueelle. Hullun hommaa? Ei, vaan juuri siinä piilee festareiden viehätys. Aina ei musiikki ole pääasia, onnistunut festaritunnelma syntyy, kun erilaiset ihmiset juhlivat yhdessä. Haastattelimme kolme erilaista festareilla kävijää.

Ilman unta ja tavaroita LuLulle rockfestivaalit ja matkustaminen ovat psyykenlääkettä.

"Ai monillako festareilla olen käynyt. Ei sellaista voi laskea", naurahtaa rockfestareiden vakiovieras LuLu Virtanen, 33, Jyväskylästä.

Ensimmäiset festivaalinsa LuLu kolusi 15-vuotiaana, minkä jälkeen hän on käynyt lähes joka kesä ainakin kuusilla sessioilla. Yhden kesän ennätyslienee kymmenen.

"Provinssi-, Ruis-, Ämy-, Ilosaari- ja Tukkirock, Koivu ja tähti, Babyjamit, Down By The Laituri, Herrasmies-, Lammas- ja Dinosaurock...", LuLu muistelee tutuimmiksi tulleiden festareiden nimiä.

Kesän aikana LuLu aikoo mennä ainakin Herrasmiesrockiin, Babyjameihin ja Kuuhullujen yöhön.

"Nämä on ne pakolliset, koska me soitetaan niissä bändin kanssa."

Mikäli LuLu ei soita bändinsä LuLu ja Ystävät kanssa, käy hän festareilla yleensä yksin. Se, minne hän menee, ei ole kovinkaan tärkeää, koska festareilla käyminen on LuLulle enemmänkin elämäntapa. Pääsymaksun hän maksaa omantunnon mukaan, mutta telttapaikkaa hän ei ole lunastanut enää vuosiin.

"Ei siellä nukkua ennätä. Jos tulee sellainen tarvis, mä kietoudun sadeviittaan."

Sadeviitta on pienen olkalaukun lisäksi ainoa tavara, jota LuLu kantaa mukanaan. Olkalaukusta löytyy omia levyjä myytäväksi ja rahaa tuhlattavaksi. Viinaa LuLu ei ole juonut kolmeen vuoteen, joten sekään ei ole laukkua täyttämässä.

LuLu pakkaa mukaan: "Sadeviitta, rahaa, omia levyjä myytäväksi."

Neuvot ensikertalaiselle: "Mukaan kannattaa ottaa vähän tavaraa ja paljon rahaa. Myös teltta ja makuupussi voivat olla hyödyllisiä, jos siis aikoo nukkua."

Babyjamit Lempäälän Hiidenhelmen leirintäalueella 12.6.

Herrasmiesrock 23.-25.7. Seinäjoella Cityhotellin tiloissa.

Kuuhullujen Yö Jämsänkoskella 26.9.


<---