cupidheader
ompelijatar maija
projektit
linkkejä

Couture Mayah on Maijan vaatteiden oma maailma: omaksi ja tuttujen huviksi luotu harrastesivusto, josta löytyy kuvia ja syntytarinoita erilaisista suurista ja pienistä ompeluprojekteista.

scrollbar

14.10.09
Pikkuprojektigallerian viimeiselle sivulle on lisätty vanutikattu päiväpeitto.
Ilokseni myös sijoituin toiselle sijalle Hullujen Päivien pukukilpailussa, kuva sekä vuodatus erittäin arvattavasta asustani löytyy täältä.

scrollbar

31.8.09
Pientä säätöä: Tarkoituksenani oli vain lisätä muutama kuva, mutta innostuinkin jakamaan pienempien projektien gallerian useammalle sivulle jonkinlaiseen viitteelliseen aikajärjestykseen. Ne muutamat uudet kuvat löytyvät jostain sieltä seasta.


scrollbar

16.8.09
Pienehkö päivitys uuden projektisivun muodossa. Kyseessä on jo kevättalvella valmistunut paita, jonka vihdoin sain aikaiseksi kuvata. Kuvista tuli niin kivoja että päätin tehdä ihan oman sivun tälle paidalle, vaikka tuntuukin vähän hassulta viimeaikaisten suurisuuntaisempien projektien lomassa kirjoittaa yksinkertaisista, pikaisesti toteutetuista vaatteista.

Myöskin pikainen Tallinnan matka onnistui hyvin, vieläpä kesäisessä auringonpaisteessa. Löysin maallisen paratiisin ihanan pienen kellarikaupan muodossa, missä hyllyt notkuivat upeita silkkejä. Harkitsin hetken Pet en l'airin kokoista pätkää hempeän vaaleanpunaista silkkisatiinia, mutta vaikka hinta olisi kenties ollut mahdollisuuksien rajoissa pelkäsin etten ikinä uskaltaisi iskeä saksia siihen. Sensijaan löysin toisesta kaupasta hauskan Marie Antoinette-elokuvan henkisen flamingonpinkin polyesteritaftin, jonka arvelin olevan sopiva vähemmän stressaavaan ompelukokemukseen, sekä huolettomaan käyttöön - sitten joskus, kun pääsen siihen käsiksi.

Jarnon justaucorps on vielä enimmäkseen erillisinä kappaleina, mutta niihin on sentään jo kiinnitetty suurin osa merkkilangoista ja tukikankaista - puoli voittoa, etenkin kun hermoilin kaavan piirtämisessä kauemmin kuin kehtaan edes tunnustaa. Kohta koittaakin jo taas paluu töihin, joka tulee epäilemättä taas verottamaan harrastustoimintaa merkittävästi. Huoh.


scrollbar

21.7.09
Jarnon pellavapaidan ja liivin projektisivut ovat vihdoin ja viimein valmistuneet. 1700-luvun alusvaatteiden sivulle on lisätty myös myssy.

Kolme yötä kesälomaan, jonka kuluessa kenties saan ainakin aloitettua takin Jarnon pukuun. Luvassa on myös löytöretki Tallinnan kangaskauppoihin - yritän jo hyvissä ajoin aloittaa itsehillintä-suggestioharjoitukset.

scrollbar

24.6.09
Suomenlinnan historiaviikonloppu takana, mistä johtuen sain viimein valmiiksi keskeneräisenä pyörineen Robe a l'Anglaisen. Jarnon vaatteista saan kenties projektisivut valmiiksi joskus myöhemmin.

scrollbar

27.3.09
Vielä hieman keskeneräiset sivut avattu juhlallisin menoin! (Jarno laittoi ne nettiin kun olin pahaa aavistamatta suihkussa). Yritän korjata toimimattomat/olemattomat linkit lähiaikoina, ja kirjoitusvirheet sitä mukaa kuin huomaan ne.

scrollbar