Kuka minä olen?

Täytynee muutama sananen sanoa myös itsestäni, ettei tule tule turhan koirapainotteiset sivustot :) Olen 26-vuotias biologi Hyvinkäältä ja kuten sivuilta erittäin hyvin käy ilmi, rakkain harrastukseni ovat koirat. Koirista olen haaveillut pienestä asti: ensimmäiset sanani olivat kuulemma äitä, anna, hauva...;)

Ennen koiria pääsin "harjoittelemaan" vähän pienemmillä elukoilla. Ensimmäisiä lemmikkejä olivat kalat, sitten sainkin pari gerbiiliä, seuraavaksi taloon tuli hamsteri, pari rottaa ja lopulta hillitön liuta pikkuhamstereita, kun pikkusiskoni suoritti pikku "kokeen" kaverinsa poikahamsterin kanssa... Ensimmäisen koiran, Nadjan, sain vuonna 1996. Nadjan ollessa 3-vuotias, hommasin Oonan kaveriksi. Pian muutin Nadjan ja Oonan kanssa omaan kämppään, ja kohtapuoliin laumaamme tuli täydentämään myös nykyinen mieheni Sami.

Lemmikkiliudan myötä urahaaveekseni muodostui joskus lukiossa eläinlääkis, mutta pääsykokeita en onnistunut koskaan läpäisemään. Sen sijaan pääsin opiskelemaan "hätävaravaihtoehtoa" biologiaa Helsingin yliopistoon. Pian huomasin että tätähän minä olinkin aina oikeasti halunnut, joten oikeastaan sattui onni onnettomuudessa. Jo ensimmäisenä opiskeluvuotena suuntauduin opiskelemaan pääasiassa eläinten biologiaa: ekologiaa, käyttäytymistieteitä ja fysiologiaa. Graduni väsäsin kanahaukkojen käyttäytymisestä ja vuonna 2006 keväällä sain viimein opintoni päätökseen.

Harrastuksiini kuuluu omien koirien kouluttamisen lisäksi toimiminen Hyvinkään seudun kennelkerhossa tottelevaisuuskouluttajana. Jos en ole lenkillä koirien kanssa aikani kuluu mm. musiikkia kuunnellessa sekä lukiessa ja luvattoman paljon myös telkkaria tuijottaessa..;) Biologian opintojen myötä harrastuksiini on tullut myös lintujen tiirailu, tällä hetkellä on vähän yli 200 elistä (=elämän pinnaa, "suomeksi" siis reilut 200 havaittua lintulajia) kasassa.

Kanahaukkametsän tunnelmaa


Takaisin etusivulle