Oonan sivu


Lisää kuvia Oonasta näet klikkaamalla ylläolevaa kuvaa.

Oona, virallisemmin Salomaan Oona, on syntynyt 11.4.1999 ja on "isosiskonsa" Nadjan tavoin samojedinkoira. Oonasta oli tarkoitus tulla kilpakoira, mutta älykkyysosamäärä ei taida oikein riittää. Tai ehkä Oona tahalleen esittää hieman yksinkertaista, ettei tarvitsisi totella...;) Joka tapauksessa olen Oonankin kanssa treenannut tokoa ja agilityä, mutta kilpailuvalmista Oonasta ei ole vieläkään saatu. Oonasta olisi varmasti tullut aivan erinomainen rekikoira, mutta yhden koiran kanssa on vaikea pistää valjakkoa pystyyn. Muutamia kertoja olemme olleet hiihtämässä ja Oonasta näkee että se todella nauttii. Luonteeltaan Oona on lähestulkoon Nadjan vastakohta: Oona on todella pehmeä (ihan riesaksi asti; välillä Oonan joutuu kantamaan raput ylös, kun on kerran niissä liukastunut...). Vanhemmiten alkoi myös toisille koirille rähjääminen lenkillä, kun Oona on niin epävarma itsestään että pelkää muiden koirien käyvän päälle. Toisaalta Oona on todella ihmisrakas ja haluaisi jokaisen ohikulkijan vähän rapsuttavan... Oonalla on tapana myös kovasti jutella ihmisille urisemalla ja ulisemalla.

Oonan sukutaulu:

isä:
Jedi, A
isän isä:
Fin MVA
Kuuran Vallesmanni, A2
isän emä:
Komaks Nicolina, C1
emä:
Kaskimaan Nadja, A
emän isä:
Fin MVA
Laubuurin Yökyöpeli, B
emän emä
Softy Guy´s Josefine, B

Terveystietoja:

Oona on lonkkakuvattu vuonna 2001. Toinen lonkka oli A ja toinen C, yhteistulokseksi kuitenkin siis C, eli lievä lonkkavika. Silmiä ei ole peilattu. Oona on yleisesti ottaen ollut hyvin terve. Vain ikävän näköistä ihottumaa oli aiemmin silloin tällöin suupielessä, mutta ilmeisesti kyseessä oli jonkinlainen "puberteetin ongelmaiho", sillä ainakaan ruoka-allergiasta ei ole ollut kyse ja nyttemmin vaiva on jo hellittänyt.

Näyttelytuloksia

Hämeenlinna 26.8.2000, tuomarina Anneli Sutela: Hyväntyyppinen. Melko hyvä pää. Talvikirsu. Korvat saisivat olla paremmin kiinnittyneet. Aavistuksen liian täyteläinen kuono silmien alta. Olisi eduksi hivenen pitempi kaula. Selkä ok. Riittävä runko ja luusto. Saisi olla paremmin kulmautunut edestä, takaa ok. Liikkuu suhteellisen hyvin. Ei täydessä turkissa tänään. NUO 1, NUK 1.

Ruovesi 24.4.2000, tuomarina Paavo Mattila: Tyypiltään erittäin hyvä nuori narttu. Aavistuksen kapea kallo-osa, hyvät korvat. Sopivan voimakas runko. Hyvin kulmautunut takaosa. Kaunis häntä ja kohtalaisen hyvä turkki. Hyvät sivuliikkeet. Miellyttävä luonne. JUN 1, JUK 2.Takaisin etusivulle