Nadjan sivu


Klikkaamalla kuvaa pääset katsomaan lisää kuvia Nadjasta.

Nadja, oikealta nimeltään Suvipäivin Butterfly, on 11-vuotias (syntynyt 10.5.1996) samojedinkoira, jonka kanssa olen harrastanut agilityä ja tokoa. Muutaman kerran olemme molemmissa lajeissa kisanneetkin, vaihtelevalla menestyksellä. Olen aina treenannut hyvin epäsäännöllisesti, ja potentiaalia olisi varmasti ollut paljon enempäänkin jos vain olisi ollut enemmän aikaa ja tarmoa, tai rahaa kisamaksuihin... Tuloksia kisoista sekä näyttelyistä löydät vähän alempaa. Edellisten lisäksi on tullut kokeiltua vähän kaikkea ainakin kerran; metsässä ollaan käyty jäljestämässä ja hakua koittamassa, vinttikoirien maastoradalla juoksemassa ja tietysti muutaman kerran Nadja on valjastettu pulkan tai suksien eteen. Valjakkohomma ei kuitenkaan ole Nadjaa koskaan suuremmin kiinnostanut, vaikka rekikoira onkin... Nadja on hyvin itsepäinen ja kovaluontoinen ja pentuna oli napit vastakkain useammankin kerran ennenkuin paikka laumassa oli selvä. Nyt kun arvojärjestys on selvitetty, luonteenpiirteistä on ollut iloakin; itsevarma koira ei juuri mistään pelästy, eikä huonot kokemukset jää vaivaamaan. Nadja on myös hyvin avoin ja lempeä ja tulee hyvin toimeen melkein kaikkien kanssa, olivat ne niin kaksi- tai nelijalkaisia.

Nadjan sukutaulu:

isä:
Fin MVA
White Smile Jaravil, A
isän isä:
Fin+S MVA
Humoresque Duke of Detroit, A2
isän emä:
Fin MVA
Jenathan Kreivitär Romy, X*
emä:
Fin MVA
White Smile Ice Queen, A
emän isä:
Fin+Est MVA, V-94
Elliance Earl of Adventurer, A2
emän emä:
Fin Mva
White Smile Cinderella, B1

Terveystietoja:

Nadja on lonkkakuvattu vuonna 1997, tuloksena A, eli terveet lonkat. Samalla suoritettiin myös silmäpeilaus, tuolloin puhtain paperein. Silmäpeilaustulos ei tosin enää ole voimassa. Nadja on leikattu, sillä juoksujen jälkeiset valeraskaudet olivat melko pahoja. Lisäksi Nadjan kärsimät pentuiän useat virtsatientulehdukset lisäävät riskiä saada kohtutulehdus vanhemmalla iällä. Ongelmia on kyllä ollut leikkauksen jälkeenkin, sillä hormonitoiminnan muutos on aiheuttanut hillittömän karvankasvun ja vielä hillittömämmän ruokahalun. Nadja joutuukin olemaan dieetillä lähes koko ajan ettei liikakiloja pääsisi kertymään.

Kisa- ja näyttelytuloksia (valikoituja...;)

Toko

Järvenpää 22.5.2004, SM-joukkuekisa: ALO 176,33 I-palkinto, sijoitus:15. TK 1
Hyvinkää 12.8.2001: ALO 194 I-palkinto, sijoitus:1.
Pieksämäki 11.6.2000, SM-joukkuekisa: ALO 166 I-palkinto

Agility

Hyvinkää 12.8.2001: MAKSI I: 5 KUMA, sijoitus 2.

Avoimen luokan näyttelyarvosteluja

Hämeenlinna 26.8.2000, tuomarina Anneli Sutela: Hyväntyyppinen jolla hyvä pää, korvat ja ilme. Vaikuttaa aavistuksen pitkärunkoiselta. Olisi eduksi pidempi kaula. Hyvä selkä. Riittävä runko. Hyvin kulmautunut takana. Saisi olla paremmat edestä. Liikkuu melko hyvin. Oikea karvanlaatu, mutta ei tänään täydessä turkissa. Esiintyy ja esitetään hyvin. AVO 1, AVK 5.

Hyvinkää 11.7.1999, tuomarina Mona Selbach, Norja: Erittäin hyvää tyyppiä edustava narttu. Feminiininen pää. Hyvä purenta. Hyvin asettuneet sopivan isot korvat. Riittävä kaula. Hyvä eturinta. Hyvä runko ja häntä. Liikkuu ok edestä, kinnerahtaasti takaa. Hyvä turkki ja väri. Hyvä luonne. AVO 1.

Helsinki 29.11.1998 Voittaja '98, tuomarina Stefan Sinko, Slovenia: 2,5-vuotias. Hyvä pigmentti. Hyvä pään profiili. Hyvä kaula. Ylälinja voisi olla hieman vahvempi. Hyvin asettunut ja kannettu häntä. Liikunnassa ei paras koordinaatio. AVO 1.

Jyväskylä 14.11.1998, tuomarina Christen Langen, Norja: Erinomainen tyyppi. Hyvänmuotoinen pää, jossa erinomainen pigmentti. Hyvä kaula. Tiivis ylälinja. Aavistuksen jäykkä olkavarsi. Hyvin kehittynyt rinta. Hyvä luusto ja hyvät tassut. Liikkuu hyvin. Hyvä turkki. Erinomainen luonne. AVO 1, AVK 4.

Luonnetesti

Loimaa 10.8.2002, tuomareina Jorma Lankinen ja Tarmo Nieminen: Arvostelu:

Toimintakyky kohtuullinen +15
Terävyys pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua +1
Puolustushalu haluton -1
Taisteluhalu riittämätön -20
Hermorakenne suhteellisen rauhallinen +70
Temperamentti kohtuullisen vilkas +30
Kovuus kohtuullisen kova +24
Luoksepäästävyys hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin +45
Laukauspelottomuus laukauskokematon +

Yhteistulos: 164+Takaisin etusivulle