Uralla etenemisen kimmokkeita

 

 

 

 

 

 

1.

 

Liike-elämän mittarina on raha. Kun joku myy jotain, niin muista toimijoista organisaatiossa alkaa olla hyötyä, heillä on tekemistä. Moni asia mitataan rahassa. Jos jokin toiminto ei tähtää myyntiin, asiakkaiden hankkimiseen ja heidän pitämiseen, niin siitä ei ole paljon hyötyä. Myynti tekee yrityksen kannattavaksi. Lisäksi myyjillä on paljon arvokasta tietoa ja kenttäkokemusta, joten johdon tulee olla selvillä myyjien mielipiteistä.

 

2.

 

Kasva ja kasva edelleen. Näytä, että pystyt kasvamaan. Se, jolla on ylimääräisiä resursseja, hän osoittaa, että pystyy hoitamaan vaativampaakin tehtävää. Lisäksi on totta, että uralla eteneminen vaatii laaja-alaista asiantuntijuutta. Malleja ratkaisuille voi etsiä mitä erilaisimmista aloista. Tekniikka, matematiikka, psykologia, historia, luontoon liittyvä tietämys ja musiikki ovat erinomaisia ymmärryksen lähteitä. Keksi mitä mielikuvituksellisempia aloja opiskeltavaksesi. Elämme tietoyhteiskunnassa, jossa osaaminen on kovaa valuuttaa. Järkeily, kekseliäisyys ja luovuus ovat todella tärkeitä uralla etenemisen apukeinoja.

 

Ajattele. Ajattele usein, ainakin tunti päivässä. Ajattele tuottavuutta, laatua, hyvää palvelua, tarkkaa taloutta, myymistä, jakelua ja muista myös, että uusien tuotteiden kehittäminen lisää yrityksen iskuvoimaa ratkaisevasti. Johtajan on ajateltava hallinnollisia kysymyksiä, henkilöstöä, kouluttamista ja henkilöstön kehittämistä, ihmissuhteita ja vaikka seuraajansa kouluttamista. Ajatteleminen on ehkä juuri se, joka tekee johtamisesta johtamista ja menestyksestä ilmeistä. Tehokas ajatteleminen tekee yrityksestä juuri sen, mitä osakkeenomistajat toivovatkin.

 

Yrityshän on sitä, mitä sen henkilöstökin on. Koneet, raaka-aineet ja energia ovat olemassa ja osaaminen tekee niistä myytäviä tuotteita. Koko yritys on tosiasiassa osaamisen organisointia.

 

Mene kerran kuussa kirjastoon. Hoida siellä rauhassa paperiasiat ja voitpa hakea samalla jotain luettavaakin. Rauhallinen hetki antaa tilaisuuden saada asiat hallintaan.

 

Ota oppia pomostasi. Hänellä on kokemusta ja älyä. Siksi hän on asemassaan. Hänellä on ilmeisesti avara mieli, harkintakykyä ja rohkeutta. Ehkä ikä vähän pehmentää joitakin ominaisuuksia, mutta hän on pomo ja ilmeisesti ansainnutkin sen aseman. Kuuntele pomoasi ja ota oppia hänestä.

 

3.

 

Ole rehellisen kohtelias. Ole kohtelias kaikille, sillä juuri ihmisiähän sinä tarvitset edetessäsi uralla. Lisäksi toistan, että juuri ihmiset ja heidän osaamisensa ja motivaationsa muodostavat yrityksen ja sen kilpailukyvyn. Johtaminen on tulosten saavuttamista toisten ihmisten työn kautta. Kun olet johtaja, niin palvele henkilöstöäsi. Tee kaikkesi heidän eteen. Kunnioitus ei mene koskaan hukkaan. Tunnustus sille, jolle se kuuluu. Arvostusta kaipaavat kaikki.

 

Ole oikeudenmukainen ja kohtelias vastustajillesi. Ole reilu. Hyvä maine auttaa todella paljon, huono maine tulee vastaan jossain vaiheessa. Älä koskaan aliarvioi vastustajaasi.

 

Ihmiset maksavat takaisin hyvän kohtelun ja tekevät palkkansa eteen töitä. Ole joka suhteessa avokätinen alaisillesi ja muista, että he tekevät työn ja maksavat palkkasi johtajana.

 

Älä yllätä pomoasi. Hänellä on muutenkin yllätyksiä ja ongelmia riittämiin. Ajattele pomosi ja pomosi pomon osakkeita. Mitä paremmin he menestyvät, sitä ilmeisemmin sinä saat ylennyksen. Ajattele ratkaisuja heidän ongelmiinsa. Anna heille tietoja ja tee tehtävät, jotka saat. Itse asiassa tee enemmän kuin pyydetään. Mitä arvokkaampi olet pomollesi, sitä herkemmin saat ylennyksen ja hyvän työntekijän maineen. Hän pitää sinut lähellään yletessäänkin. Itse nouset hänen asemaansa ja parhaassa tapauksessa pomosi jo ennalta kouluttaa sinut siihen.

 

Huumori auttaa ja paljon. Elämän kolhuja kestää paremmin, jos on huumorintajua. Naura, näe, että moni asia osaa sittenkin olla hauska.

 

4.

 

Sanat ovat halpoja, teot arvokkaita. Tee, toimi, etsi ratkaisuja, toteuta ja osoita esimerkilläsi, että yrität hoitaa hommat. Jos pystyt, hoida toistenkin hommia. Yritä saada mahdollisimman paljon töitä ja vaikeita, sillä onnistuessasi niissä osoitat kykysi ja saat joskus ylennyksen. Tekijöillä on paljon merkitystä yrityksen menestykselle. Ajattelijat ja tekijät yhdessä kohentavat yrityksen asemaa.

 

Kestä ideantyrmääjiä. Heitä on aina ja joka paikassa. Silti ideat ovat niitä asioita, jotka edistävät yritysten kilpailukykyä. Kaikkien ideat voivat olla hyviä. Rohkaise ideointiin ja kehittele oivalluksia itsekin minkä kerkeät. Ideanikkarit kehittävät liiketoimintaa ja pääsevät huipulle. Tieto, taito, osaaminen, luovuus ja tuotteliaisuus ovat kaiken alku ja juuri.

 

Pidä tuottava liiketoiminta kunnossa. Kun rahaa tulee taloon, pidä ihmeessä ovet auki. Tuottavat konseptit, tuotteet ja palvelut ovat ehdottoman arvokkaita. Niiden rahoittamana voi tutkia ja kehittää, saada uusia tuotteita. Tiukkoina aikoina kannattaa satsata markkinointiin ja suunnitteluun, sillä nousun tullessa iskukyky on siten kunnossa.

 

5.

 

Jos olet arvokas yritykselle ja se näkyy, niin osakkeesi ovat korkealla. Käytä tilaisuudet hyväksesi osoittaaksesi osaamisesi ja tee kaikenlaisia töitä. Opiskele uutta, käytä kekseliäisyyttäsi hyväksesi kehittyäksesi omalla alallasi ja tee mitä parhaimpia virityksiä, jotta osaamisesi kehittyisi ja myös näkyisi, että osaat. Ole avoin. Ole rehellinen. Kuuntele ja opi. Motivoi toisia ja itseäsi. Ajattele nopeasti ja järkevästi. Hoida ihmissuhteitasi. Menestyksesi on toisten ihmisten varassa. Jos he menestyvät avullasi, menestyt itsekin. Arvosta ihmisiä ja kiitä hyvästä työstä, etsi itsekin kiitoksen sanoja tekemällä ensiluokkaista jälkeä. Yksinkertaisesti ansaitse arvostuksesi, se arvostus, joka vie sinut huipulle.

 

 

Etusivulle