Myönteisyys,

sen ilo ja viisaus

 

 

Tämä artikkeli pohjautuu Norman Vincent Pealen aforismeihin. Hän on merkittävä myönteisyyden sanansaattaja meidän aikanamme. Olen kokenut hänet ajattelua avartavana kirjoittajana ja haluan esitellä tiivistelmänä hänen tuotantoaan. Jos ajattelet näitä sanoja ja otat ne avomielisesti vastaan, saatat yllättyä rauhasta ja inspiraatiosta, jota hän tarjoaa ihmisille.

 

 

 

Nauti työstäsi. Sano, että työsi on hauskaa ja että se antaa henkisiä palkintoja. Usko siihen, että työsi on siunaus sinulle. Jos elämä ei maistu, niin se ei ole työn vika. Nauti siitä, että nouset ylös ja saat tehdä työtäsi.

 

Ideoi. Ideat muuttavat maailmaa. Ideat muuttavat ihmistä ja sitä kautta koko maailmaa. Koko ihmisen luoma maailma on ideoiden ja sitkeän työnteon tulosta.

 

Usko tekee ihmisen vahvaksi. Usko itseesi, tehtävääsi, kotimaahasi ja Jumalaan. Uskominen asiaansa tekee vahvaksi. Uskominen lähimmäisesi hyvinvoinnin oikeutukseen tekee sinusta hyvän ihmisen.

 

Luota siihen, että Jumala antaa sinulle kaiken tarvitsemasi. Jumala antaa ihmiselle kaiken, mitä hän tarvitsee. Ihminen on sekä pieni, että suuri. Onnellinen ihminen hyväksyy pienuutensa, mutta usko suuruuteen antaa hänelle voimaa. Rauha on ihmisen oikeus ja päämäärä.

 

Tähtää voittoon. Yrittämisessä on järkeä, kun tähtää voittoon.

 

Hyväksy itsesi. Ihminen on kyllin hyvä hyväksyttäväksi ja hän tulee voimakkaammaksi, kun hän uskoo itseensä. Itsensä hyväksyminen on oma asia. Voit hyväksyä itsesi ja saavuttaa mielenrauhan.

 

Ajatukset ja sanat muovaavat mielesi. Myönteiset sanat, kuten voima, kestävyys ja onnellisuus antavat osansa hyvän elämän rakentamisessa kun niitä ajatellaan ja toistetaan mielessä. Ajattele, mikä tekisi sinut onnelliseksi, sitten toteuta se. Jos toivot suuria, varaudu suuriin ponnistuksiin, mutta se mitä teet ja ajattelet, se enenee. Joskus riittää, kun vain alat olemaan onnellinen.

 

Heittäydy elämän vietäväksi. Rohkeus ja ennakkoluulottomuus tuottavat nopeasti tuloksia. Jos et onnistu heti, niin ainakin opit paljon. Yritä uudelleen ja onnistut.

 

Arvosta terveyttä. Terveytesi on asiantila, joka kantaa sinua eteenpäin. Älä murehdi pieniä vaivoja ja suuretkin ovat vain haasteita. Terveys on arvokas ja sen säilyttäminen olkoon elämäsi tärkein tehtävä.

 

Unohda kaunantunteesi. Vapaudu elämään elämääsi, joka on kaunis ja inspiroiva. Käytä voimasi rakentaviin asioihin. Tunne lähimmäisenrakkauden elämää kirvoittava voima.

 

Älä murehdi tulevia. Tee päivän työsi ja tyydy siihen. Mieti, miten seuraavana päivänä voit tehdä työsi paremmin.

 

Tee työsi helposti ilman turhia painolasteja. Auta lähimmäistäsi. Tee elämästäsi matka kohti onnellisempaa huomista. Nauti päivästäsi ja auta toisia nauttimaan omastaan.

 

Rakasta lähimmäistäsi. Tarvitset ihmisiä ympärillesi ja ihmiset tarvitsevat sinua. Lähimmäisenrakkaus antaa voimia ja se tekee kauniiksi. Ihmisen on elettävä yhteisöissä.

 

Tutki eteesi tulevaa ongelmaa niin kauan, että tunnet sen läpikotaisin. Etsi sitten sen heikko kohta ja pura ongelma. Loppu sujuu helposti.

 

Puhu myönteisesti, niin ajattelet myönteisesti. Myönteisyys on tottumus ja se on seurausta itseluottamuksesta. Sellaiset ihmiset ovat suosittuja, sillä he ovat toimeliaita ja luotettavia.

 

Rukoile kiittäen. Useimmilla meistä on paljon kiittämistä elämässämme.

 

Ihmisellä on toivoa. Ja sen toivon avulla hän tulee selviytymään. Voi olla, että joskus joutuu täysin toivottomaan tilanteeseen, mutta se on harvinaista. Useimmiten meillä on tilanteissamme runsaasti toivoa ja mahdollisuuksia.

 

Älä yritä tehdä kaikkea yhdellä kertaa. Aikaa on, jos sitä haluaa hankkeisiinsa sijoittaa. Asiat on laitettava järjestykseen ja tärkeimpiin asioihin on aina aikaa.

 

Kerää mieleesi rauhallisia kokemuksia, sanoja ja mietteitä. Kun mielensä kyllästää kauniilla ajatuksilla, niin maailma näyttää kauniimmalta.

 

Kun tulet vakuuttuneeksi, että voit tointua mistä tahansa vastoinkäymisestä, kaikki luovat kykysi rientävät avuksesi. Ihminen saa sen, mitä hän pohjimmiltaan haluaa ja mitä hän odottaa. Saat mitä haluat, se sinulle tuodaan, mitä tilaat.

 

Kiitä Jumalaa kaikesta. Nykyään monet ihmiset elävät yltäkylläisyydessä ja hyvinvoinnissa. On syytä olla iloinen ja kiitollinen.

 

Etusivulle