Mestaruus

 

 

 

 

 

 

Mestaruutta on kahta lajia. On kilpailuvoitoilla saavutettu lajimestaruus ja osaamista, josta voidaan sanoa, että se on mestaruustasoa. Osaaminen ja kyky tuottavat mestaritason osaajan. Menestys edellyttää erikoistumista. On yksinkertaisesti mahdotonta saavuttaa huippua hyvin laajalla toiminta-alueella.

 

On olemassa muutama hyvä ohje mestaruuden saavuttamiseksi.

 

  1. Ansaitse jotain, älä ainoastaan ota. Tee jotain, jotta olisit ansainnut sen mitä tavoittelit.

 

  1. Ketkä tukevat sinua matkalla mestaruuteen eli ketkä hyötyvät saavutuksistasi ja hyvistä tuloksistasi.

 

  1. Saat sitä, mitä kylvät. Tänään tehty työ kantaa satoa ajallaan.

 

  1. Ihminen oppii sitä, mitä hän tekee.

 

  1. Onnistut, kun yrität tarpeeksi kauan.

 

 

Mestaruuden saavuttaminen kilpailussa edellyttää voitontahtoa. Menestyminen edellyttää myös kilpailukestävyyttä. Lajiosaaminen on ehdoton vaatimus. Pitää osata lajinsa, olla hyvässä kunnossa, kestää kilpailuja ja haluta voittaa. Taustalla ovat auttamassa hyvä valmentaja, sosiaalinen tuki ja riittävä terveys.

 

Intohimo ja päämäärä ovat yhtä kuin motivaatio. Halu toimia ja suunta tuottavat tuloksellista toimintaa.

 

Voitontahto koostuu henkisestä lujuudesta, tavoitteisiin pyrkimisestä ja tunnetasolla voittoon tähtäävästä latauksesta.

 

Terveys on kiinni loukkaantumisten välttämisestä ja niistä toipumisesta ja perimän suosiollisuudesta. Terveyttä edistävät riittävä lepo, ravinto, oikea suoritustekniikka liikuttaessa ja myönteinen elämänasenne.

 

Kilpailukestävyyteen kuuluu hermojen hallinta, rutinoitunut suoritus ja yleensä lajinsa suorittamisen osaaminen henkisesti ja fyysisesti.

 

Sosiaalista tukea voittoon tähtäävälle tarjoavat seuraavat mahdolliset tahot: lapsuuden perhe, puoliso ja lapset, valmentaja, fanit, ystävät ja sponsorit. Saman lajin harrastajat voivat tukea merkittävällä tavalla toisiaan ja antaa toisilleen palautetta ja rohkaisua. 

 

Lajiosaamisen tasoon vaikuttavat harjoittelu, lahjakkuus ja valmentaja. Harjoittelu edellyttää sitkeyttä ja myös rahoituksen kunnossa oloa. Valmentaja auttaa harjoittelussa kannustamalla, ohjaamalla ja tietämyksellään lajista. Valmennustoimintaa voi olla sekä henkiseen että fyysiseen suorittamiseen.

 

Etusivulle