Miten menestys lähtee käyntiin ja alkaa kehittyä

Johdatus elämässä pärjäämisen tielle.

 

 

Menestys ja oppiminen liittyvät toisiinsa. Osaaminen on menestyksen moottori. Osaaminen alkaa kehittyä hitaasti ja sen kehitysnopeus kasvaa ajan myötä. Menestys on samanlainen. Menestystaidot joko opitaan lapsena tai niitä kehitellään myöhemmällä iällä. Alussa tuloksia tulee nopeasti, vaikka oppiminen onkin hidasta. Menestystaitojen oppiminen nopeutuu koko ajan, mutta tehtäväkenttä ja vastus kasvaa koko ajan. Muutkin osaavat menestyä. Jatkossa osaamisen taso on syvällisempää ja varmempaa. Käytöstavat ovat melkolailla tärkeitä, sekä yleistiedot ja huumorintaju. Kyky tajuta, mitä muut haluavat, on olennaista. Hyväntahtoisuus on kaksiteräinen miekka. Sitä joko arvostetaan tai sellaista pidetään tyhmänä. Jos olet hyväntahtoinen, ole myös terävä ja valpas.

Ruukku tihkuu mitä se sisältää. Ihmisistä tarttuu toisiin heidän sisimpänsä. Ensivaikutelma ei ole tärkeää. Syvällä ihmisessä on heidän sisältönsä. Sen oppii tajuamaan hiljalleen. Siellä on kauneus, rohkea asenne, ennakkoluulottomuus, rehtiys tai siellä vellovat monet myrkyt. Ihmiselle on annettava mahdollisuus kehittää itseään. Jostakin kuoriutuu esiin sosiaalisuus, toisista energisyys. Pintakerros kasvaa vähitellen ja se peittää alleen sen pienen lapsen, aidon ihmisen, jota hänen äitinsä hänessä rakasti. Elämä kolhii, se voi kasvattaa piinkovan kuoren tai se tekee ihmisestä vihamielisen. Pintakerros on yleensä kielteinen, sisin avoin, rehti ja ymmärtäväinen. Elämässä tehtävät valinnat juurruttavat sitä piirrettä, mitä valinnan toteuttamiseen käytetään. Kun naulaa hakkaa, se menee syvemmälle.

Kun haluat oppia tuntemaan vuoriston polut, kysele puunhakkaajilta. Ihmisen oppii tuntemaan osin senkin avulla, että kuulee, mitä muut sanovat hänestä. Jos haluat menestyä, varaudu lannistajiin. Aforismi sanoo: Jos haluat hunajaa, varaudu mehiläisenpistoihin. Jos ihmistä vihataan, ole varuillasi, hän pettää toisia. Jos ihmistä pelätään, hän vahingoittaa toisia mielellään. Jos ihmistä yritetään lannistaa, hän on matkalla menestykseen. Jos ihmistä ihaillaan, hän on hyvää ainesta ja kohtelee toisia hyvin. Jos ihmisestä ei tiedetä mitään, hän on melko viisas.

Mitä ihminen etsii. Hän haluaa ravintoa ja turvallisuutta. Ihminen haluaa siedettävän psyykkisen olotilan eli eheyden ja tasapainon. Keinot näiden saavuttamiseen vaihtelevat yksilöittäin. Ihminen haluaa toteuttaa itseään, nähdä vaikutuksensa ympäristössään ja tehdä jotain, joka jää hänen jälkeensä elämään. Ihminen välttää kipua, pelkoa ja hämmennystä. Hän etsii mielihyvää, arvostusta ja jatkuvuutta, johdonmukaisuutta.

Jos haluat menestyä, pidä tilannetta kohtuullisessa hallinnassa. Älä hermoile, ole varma, älä hyökkäile, ole vakaa. Ohjaa itseäsi, saa ihmiset tuntemaan olonsa turvalliseksi. Jos ihmiset pitävät sinusta, tulevat virkeiksi ja kokevat turvallisuutta, niin he haluavat palkita sen. Jos sinulla on tilanne hallinnassa, niin se herättää luottamusta. Tunteet tarttuvat. Pienikin lipsahdus vaikuttaa nopeasti.

Jos sinun pitää harjoitella ihmisten kanssa oloa, niin varo teeskentelemästä liikaa. Rooli ei pidä koko ajan, se ei kestä kuormitusta ja lipsahdukset ovat kiusallisia. Opettele kokonaan uusi tapa elää. Edulliset muutokset ovat kullekin ominaisia ja ne pitää hankkia vähitellen. Jollekin voi yksi ominaisuus olla tarpeen, toiselle toinen. Niiden hankkimisen vaikeus vaihtelee.

Ihmiset pelaavat erilaisia pelejä koko ajan. Monien koko elämä on yhtä peliä. Ole selvillä heidän peleistään, mikä heille on tärkeää. Jotkut pelaavat alistamispelejä, toiset häpäisypelejä. Joku etsii yhteistä etua, toinen korostaa turvallisuutta, yhteishenkeä ja viihtymistä. Monet haluavat olla suosittuja, pelättyjä tai rikkaita. Jos ihminen haluaa suosiota, hän on ontto, mutta kunnianhimoinen. Jos ihminen haluaa olla pelätty, varo häntä, hän tuhoaa kaiken. Jos ihminen haluaa olla rikas, mieti miten voisit hyötyä siitä, että saat hänet rikastumaan lisää. Jos ihminen haluaa arvostusta ja kunnioitusta, hän saattaa parhaassa tapauksessa tehdä paljon hyvää saadakseen arvostuksen. Tue häntä.

Ihminen havaitsee ympäristöään halujensa, tavoitteidensa ja pelaamiensa pelien kautta. Hän näkee, mitä etsii, hän saa, mitä haluaa. Haluaminen saa aikaan tarkkaavaisuuden, se vuorostaan havaitsemisen ja havaitseminen ajattelun. Se, mitä ihminen ajattelee, se enenee. Ihminen saa sen, mitä hän enimmäkseen ajattelee. Ihminen on se, mitä hän ajattelee.

Itsetunto-ongelmat ovat varsin yleisiä. Jos haluat ihmisen liittoutuvan kanssasi ja tekemään jotain hyödyksesi, älä loukkaa häntä. Tartuta oma hyvä tunnelmasi häneen ja hän on kiitollinen. Jos loukkaat, saat vihamiehen. Hän kertoo viidelle kaverilleen sinusta kielteisen todistuksen ja kohta sinulla on kuusi vihamiestä, jotka etsivät sinusta heikkouksia. Kerää liittolaisia ja ole huomaavainen, kohtelias.

Jos olet johtaja, me useimmat olemme jollakin elämänalueella, tarvitset strategisen vision. Mitä olet ja mitä haluat, haluatko todella. Miten pääset sinne, mitä toimenpiteitä tarvitaan ja mitä muut saavat auttaessaan sinua. Ihmistä ohjaavat hiljaiset tavoitteet, jotka hän on elämässään omaksunut.

Ihmisen on omaksuttava kaupankäynnin periaate. Jos joku auttaa sinua, auta häntä. Jos olet palveluksen velkaa, muista se. Jos kaverisi on sinulle palveluksen velkaa, sinulla on varallisuutta, sillä kiitollisuudenvelka on varallisuutta. Älä pidä velkaa ongelmana, sillä se on hyödyllistä kaupankäyntiä molemmille. Kiitollisuudenvelka voi olla rasittavaa, mutta kahdenkeskinen kaupankäynti ja muistettu kiitollisuudenvelka auttavat molempia.

Jos sinulla on paljon vehnää ja kaverillasi kalaa. Jakakaa omaisuuttanne niin, että molemmilla on osuutensa sekä vehnää että kalaa. Molemmat hyötyvät.

Vihamiehistään voi hyötyä. Kaikki ihmiset ovat ystäviäsi tai opettajiasi. Jos joku pelkää sinua, sovi välisi hänen kanssaan. Jos joku vihaa sinua, yritä saada aikaan sosiaalinen painostus hänen saattamisekseen raiteilleen. Hän ei ymmärrä omaa etuaan. Puhu järkeä.

Kehitä sisäinen neuvonantaja. Sen tehtävänä on oppia siitäkin, mikä ei sinua kiinnosta. Sen tehtävä on tietää kaikki. Ajattele, mitä viisas neuvonantaja neuvoisi tässä tilanteessa. Älä mene omien hetkellisten mielihalujesi perässä. Neuvonantajasi voi olla vanha lakimies, kokenut korttipeluri tai munkki, joka elää luostarissa. Tämä on arvokas neuvo, sillä mitä enemmän harjoitat sisäistä neuvonantajaasi, sitä paremmiksi neuvot käyvät ja sitä nopeammin ne tulevat. Lue kaikkea, opiskele.

Sopeudu nopeasti ja kestä vastoinkäymisiä. Kun ongelma on havaittu, sitä on alettava korjaamaan. Älä jää hautomaan ongelmaa, vaan ala nopeasti korjaamaan sitä. Tilanteet muuttuvat, ymmärrä uusi tilanne ja elä sen mukaan. Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Jos kompuroit, matka jatkuu vain sillä, että alat jälleen kävelemään päämäärääsi kohden.

Jos sinulla on menestyksen pelto viljeltävänä ja meillähän monilla on, katso mitä kylvät. Vaikka kylvät, onnistuminen ei ole varmaa. Ainoa mahdollisuus saada viljaa on se, että kylvät. Eri maatyyppeihin sopii erilaiset siemenet ja toiset viljat ovat markkinoilla halutumpia kuin toiset.

Kehitä itseäsi joka päivä. Hanki uusi taito, muutama uusi tieto, uusi tuttava. Kasvata työnantajasi mainetta, kehittele hänen liiketoimintaansa, anna palveluksia toisille ja näe vaivaa, jotta muutkin pärjäisivät. Jos muut pärjäävät ja he pitävät sinusta, hekin auttavat sinua omilla vahvuuksillaan.

Yhteiskunta ja yritys luovat vain mahdollisuuksia. Yksilön tehtävä on käyttää niitä hyväkseen. Älä odota, että joku valitsee puolestasi, mitä sinun pitäisi tehdä. Katsele ympärillesi ja käytä mahdollisuudet hyväksesi. Ota riski. Kehitä kielitaitoasi, opiskele geometriaa, perusta pizzeria, kirjoita pöytälaatikkoon kirja, myy autosi ja osta rahoilla uusi tietokone, keksi mitä ihmeellisempiä keinoja kehittyä ja pärjätä. Yksi idea ruokkii toisia. Älä toteuta jokaista ideaa, vaan käytä niitä astinlautana johonkin uuteen ideaan.

Ihmisestä ei tule suurta tekojensa ansiosta. Hän tekee suurtekoja siksi, että on suurmies. Menestyväksi ei tulla, sitä ollaan koko ajan. Joku voi elää kurjuudessa, mutta hänen päässään kytee loistava idea, jonka ansiosta hän vuoden päästä on varakas. Ihmisestä tulee se, mihin hän uskoo pääsevänsä. Jos uskot, että sinun ideoitasi kuunnellaan, alat puhua innostavammin ja sinuahan kuunnellaan. Aika ennen vaurastumista ja sen jälkeen ovat yhtä, aivan samaa aikaa, edes ajatukset eivät ole muuttuneet, ne ovat vain kasvaneet riittävästi korkoa.

Pidä itsesi menestyksen nälkäisenä. Tarkkaile ympäristöäsi, etene osaamisessasi ja ota riskejä. Harjoittele sitä, mikä tekee sinusta mestarin.

Auta toisia saamaan mitä he tahtovat, niin he auttavat sinua saamaan mitä sinä tahdot.

Jos sinulla on ongelma, johon et tiedä ratkaisua, mutta uskot, että joku osaa ratkaista sen, pyydä apua. Auta itse aina toisia, vaikka se vaatisikin paljon. Hekin auttavat sinua. Jos sinulla on viisi ystävää, heillä jokaisella viisi, niin sinulla on käytettävissäsi 30 kiitollista taitajaa. Jos tulee paha paikka, näillä 25:llä on edelleen viisi ystävää ja kokonaissumma on 155. Luulisin, että avuliaisuutesi ja ystävällisyytesi kasvavat sen verran korkoa, että joku näistä 155:stä osaa ja auttaa.

Kehitä itseäsi jo nuoresta pitäen. Mitä nuorempana aloitat, sitä paremmaksi tulet. Harrasta monipuolisesti ja hiljalleen ala erikoistua. Säilytä laaja-alaisuus, mutta tähtää mestaruuteen jollakin kapealla alueella. Osaaminen on kovaa valuuttaa. Mielenkiintoinen tilanne syntyy, kun joku on mestari kahdella alueella ja alkaa yhdistelemään osaamistaan. Syntyy uusia, kiinnostavia ratkaisuja ja oivalluksia.

Jos sinun on pakko tehdä jotain vahingollista, mieti onko aivan pakko. Minimoi vahingolliset seuraukset. Jos sinun on annettava potkut työntekijälle, niin järjestä hänelle uusi työpaikka, koulutusta tai rahaa, jotta hän pärjää. Yleisesti kannattaa miettiä toisten asemaa ja vähimmän vaivan tietä. Jos opettelet ylöspäin noustessasi auttamaan toisia, niin alas tullessasi he auttavat sinua. Aina on keinoja, vahinkoa ei ole pakko tehdä.

Arvot ovat yleisiä käsityksiä tai uskomuksia suotavista päämääristä. On olemassa yrityksen arvot, johtajan arvot ja työntekijän arvot. Jos ne ovat yhteneviä, niin yrityksellä menee hyvin. Arvot ohjaavat.

Normi on ryhmän jäsenten yksilöön kohdistama käyttäytymisodotus, jonka perusteella hänen toimintansa pätevyyttä ja hyväksyttävyyttä arvioidaan. Usein on niin, että ei saa olla liian huono tai liian hyvä. Sopeutuminen auttaa pärjäämään yhteisössä.

Toivon, että alat ajatella erilaisia asioita. Jos alat menestyä siksi, että luit artikkelin, se on hyvä asia. Minä en saa siitä mitään. Mutta kun opetat suvaitsevaisuutta, tavoitteellisuutta ja keskeliäisyyttä mahdollisimman monelle, jossain vaiheessa minäkin saan etua siitä itselleni. Yhteiskunta on kokonaisuus, jossa, pienellä viiveellä, kaikki vaikuttaa kaikkeen.

 

Etusivulle