Apinateorian johdantokurssi

 

 

Apinan hyvään elämään kuuluvat lämmittävä aurinko, leppoisat laumatoverit, purtava ja vapaus roikkua ja kiipeillä oksistossa. Apina kaipaa toisia lörpöttelijöitä ja turvallista paikkaa omassa laumassaan. Apinan elämä on ehkä yksinkertaista, mutta samalla se on yksinkertaisen onnellista.

Apinalla ei ole koskaan niin kiire, ettei sillä olisi elämän tärkeysjärjestys selvillä.

Hengissä pysyminen

Ruuan etsintä ja ruokailu

Statuskamppailussa menestyminen ja sen mahdollistama seksi

Oksistossa kiikkuminen ja auringossa lepäily

Vapaa säestys eli möliseminen

Kunnon apina käyttäytyy hyvin, mutta maineensa ja statuksensa vuoksi se voi turvautua voimaan tai vilppiin.

Vähäisempikin apina voi päätyä laumanjohtajaksi, jos sillä on oikeat liittolaiset.

Perusapina täyttää paikkansa maailmassa, se tunnetaan reippaana ja tasapainoisena banaaninpurijana.

Jos apina liittoutuu, toiset ovat iältään ja statukseltaan aika lailla samanlaisia kuin se itse. Liittoutuminen vahvistaa apinan identiteettiä ja mahdollistaa nousun statusasteikossa.

Apinalla on status laumassa, hyväksyi se sitä tai ei. Parhaiten apinan statuksen näkee siitä, miten alas se pyrkii alistamaan toisia. Se tekee sen juuri itsensä alapuolelle.

Jos apina toimii aina tunteidensa mukaan, sitä ei pidetä jaloluontoisena. Karvapään täytyy elää niin kuin oikein on, jos se kaipaa viisaan mainetta. Rauhallinen ja ymmärtäväinen apina on kaikkien suosiossa. Mutta apinan pään sisässä saattaa olla tarve riehua. Se vaan on mölypään tapa toteuttaa itseään.

Enin osa apinoista on terveitä. Niillä on elämän perusasiat kunnossa, eli ruoka ja seksi muodostavat korkeimmat tavoitteet. Joukossa on myös häiriintyneitä apinoita, jotka toimivat arvaamattomasti ja aggressiivisesti.

 

Etusivulle