Seer´s Cornish rex

 

Omat kissat

Omat kasvatit

Pennut

Muut lemmikit

English

 

rexit_ovat_laumaelaimia.jpg (58247 tavu(a)) 
Rexit ovat laumaeläimiä

Tonkineesinaamio cornish rexillä
           
Uusi sivu !
Mitä teen kun pennut lakkaavat syömästä
Seer's kissalan kantavanhemmat

 
Paw-Hill's Kitiara Gray Gem DM
sinisavuvalkoinen, as 09
s/b.7.10.1994- 1.11.2011

 
Farukin Rob Roy
Suklaanaamio valkoinen, b 09 33
s/b 5.12.1993-4.5.2012

ja jälkipolvea
 
Seer's Silver Leaf, sinitiikerivalkoinen ja Seer's Dzoser, sinitiikeri
Seer´s kissalassa on kasvatettu Cornish rex kissoja jo vuodesta 1994. Ihastuttavat vilkastukset miellyttivät meitä silkkisen kiharaisen turkkinsa ja vilkkaan ja osallistuvan luonteensa takia jo heti alkumetreillä. 
Mielestämme määrä ei korvaa laatua, joten kasvatamme mahdollisimman hyväturkkisilla ja -luonteisilla kissoilla vain pari- kolme pentuetta vuodessa.

Cornish rex kissan kihara turkki on luonnon oma mutaatio, johon ihminen ei ole vaikuttanut muuten kuin ylläpitämällä tätä ominaisuutta. Kiharan turkin aiheuttavan geenin pitää tulla molemmilta vanhemmilta, sillä se on niin sanottu väistyvä geeni. Turkki on myös siksi erikoinen, että siinä ei ole muille roduille tyypillisiä päällis- ja välikarvoja, vaan rexillä on vain muiden kissojen pohjakarva. Näin ollen myös karvanlähtö on täysikarvaisiin kissoihin verrattuna melkein olematonta.

Ensimmäinen Cornish rex syntyi vuonna 1950 Cornwallilaisella maatilalla maatiaiskissapentueeseen. Urospennun turkkia ihmeteltiin ja lähistöllä asuva geneetikko ehdotti kissojen omistajalle, että tämä astuttaisi emokissan tällä kiharaturkkisella jälkeläisellään. Jos sieltä tulisi lisää kiharakarvoja, kysymyksessä olisi aito mutaatio. Näin tehtiin ja saatiin lisää kiharakarvoja.
Tälle uudelle rodulle piti keksiä nimi. Koska maatila, jossa ensimmäinen kiharakarvainen pentu syntyi, sijaitsi Cornwallissa, se tuli nimeen mukaan. Maatilalla oli myös kiharakarvaisia rex-kaneja ja niiltä lainattiin nimi rex. Näin juuri syntyneelle uudelle kissarodulle annettiin nimeksi Cornish rex.

Luonteeltaan Cornish rexit ovat seurallisia ja vilkkaita ja ne osallistuvat kaikkiin perheen toimintoihin. Meillä ne myös saunovat mielellään alalauteella. Ne ovat myös kissamaailman akrobaatteja, joten kaikki turha ja rikki menevä tilpehööri kannattaa poistaa kirjahyllystä. Cornish rex ei sovi tosikoille tai sellaisille, joiden mielestä kissa on sohvan koriste : )

Kasvattimme ovat mahdollisilta väreiltään mustia, sinisiä,suklaita, liloja näiden valkolaikkumuunnoksia sekä naamiollisina sini-, ruskea-, suklaa- ja lilanaamioita ja näiden valkolaikkumuunnoksia. Myös erilaisia raitakuvioita olemme saaneet aikaan viime vuosina. Aiemmin Cornish rexillä raitakuviot olivat harvinaisia, mutta nykyään niitä on jo monia eri värejä.

Kissamme ovat FIV- ja FeLV- sekä sienitestattuja. Pennut lähtevät uusiin koteihin rekisteröityinä, rokotettuina sekä eläinlääkärin tarkastamina. Linjoissamme ei ole havaittu HCM sydänsairautta. Kaksi sukupolvea on sydänultrattu ja vanhimmat kissamme ovat vielä hyvissä voimissa.

Kun Seer's kissalaan tulee kissa tai oma kasvatti jää kotiin, se asuu meillä niin kauan kuin se elää. Meiltä kissoja ei laiteta kierrätykseen minkään asian takia, kuten näkyy tapahtuvan valitettavan monissa kissaloissa. Toivomme, että näin toimivat myös ihmiset, joille luovutamme kasvattejamme.
 eXTReMe Tracker
   
  Kirsi Koukku
  Hollola
  
  puh. 044-2934560, 
  email: kirsi.koukku @ gmail.com
Seer´s Cornish rex 
kasvattajat
Tellervo Haapasalo-Koukku
Rantaniitynkatu 30
53850 Lappeenranta
puh. 050-0503 198
email.
 
Päivitetty  25.02.2013 Olet    kävijä sivuillamme
Banner 1