Muistoissamme

virtuaalihevonen - a sim-game horse

Trakehner- tamma

Diabolica

Jälkeläiset | Kilpailut

Dia
s.
9.7.1990 Saksa (
ikääntyminen)
k. 20.5.2005 Suomi
kuollessaan Dia oli 26-vuotias.
rek.nro.
TrT-002
skp. tamma
rotu: trakehner
väri ja merkit: punaruunikko, piirto, otj. puolisukka, vtj. & vej. vuohissukka
säkäkorkeus: 172cm
painotus: ratesteet
koulutustaso: ko. va. B, re. 140cm
kasvattaja: Herbert Rehner, Saksa
omistaja:
Tiina Mustonen/Startalli

i. Diabolicum
e. Markitz II


Picture © High Point Hanoverians. The horse in the picture is Fackese.

Luonne

Tulleessan tallillemme Dia oli melko säpäkkä tamma, joka ei aina jaksanut odotella aina liian hitaasti kävelevää taluttajaansa. Ratsastaessa esille tulevat vieläkin ominaisuudet, jotka ovat aikanaan tehneet Diasta mahtavan estehevosen. Tamma on koko ajan valppaana ja valmiina syöksymään kohti lähintä estettä ratsastajan pienestäkin kehotuksesta. Tammalla on loistava hyppytekniikka sekä tasapaino ja sitä seuratessa voi vain kuvitella kuinka se on kiitänyt uusintaradalla reippaassa laukassa ja tehnyt tiukkoja lähestymisiä esteille. Tamman voi tuoda esteelle melkein miten vinossa tai kuinka tiukan mutkan kautta tahansa ja aina se hyppää. Pudotuksiakin tulee todella harvoin.
Perusluonteeltaan Dia on todella mukava ja ystävällinen tamma. Vanhemmiten se on myös rauhoittunut paljon ja nykyisin se kävelee jo rauhallisesti taluttajan vierellä löysällä narulla ilman turhaa hössötystä. Dia on aina mielissään, kun sitä harjaa ja se seisoo melko nätisti paikoillaan. Monesti tallin käytävällä kävellessä voi kuulla Dian karsinasta matalan hirnahduksen. Tamma tuntuu kutsuvan jotakuta luokseen ja se ilahtuukin kovasti, jos vaivautuu sen ohi mennessä jäämään hetkeksi seurustelemaan sen kanssa.
Varsojen kanssa Dia on todella luonteva. Se osaa opettaa varsansa tavoille, mutta samalla se pitää niistä hyvää huolta. Se pitää aina laitumella huolta siitä, että varsa ei mene liian kauas. Myös varsan kanssa Dian käsittely on ongelmatonta ja tamma antaa ihmisten tulla karsinaansa ja touhuta varsan kanssa. Tamma seuraa kyllä tilannetta koko ajan, mutta ei ole koskaan uhkaillut ihmisiä millään tavalla.

Diabolica on yksi tallimme pitkäaikaisimmista siitostammoista. Ostin Dian aikoinaan Mustajoen Kilpatallilta, jossa se ehti varsoa vain kerran ja tämäkin varsa Black River's Cassidy Rog asustaa nykyisin tallillamme. Pidän Diaa ehdottamasti yhtenä tallimme parhaista siitostammoista. Se periyttää varsoilleen hyviä ominaisuuksiaan, kuten mahataav hyppytekniikkaansa, upeita elastisia liikkeitään ja hyvää luonnettaan.
Dia on kilpaillut Saksassa enimmäkseen estepuolella ja hyvällä menestyksellä, mutta Suomeen tultuaan tamma on lähinnä hoitanut siitostamman virkaa.

Jälkeläiset

t. Black River's Cassidy Rog, i. ch. Oroaq (trak.)
t. Ice Star T, s.18.7.2000, i.
Dollar's Dream xx
o. Kevin Star T, s. 15.9.2000, i. ch.
My Name Is Bond (trak.)
o.
Star Theme's Joe Cool, s. 29.4.2001, i. Al Capone (holst.)
o.
Star Theme's Alfonso, s. 30.5.2001, i. Alté (trak.)
t. Star Theme's Mind Games, s.8.7.2001, i. ch.
Oroaq (trak.)
o. Star Theme's Blaze Of Glory, s.2.8.2001, i.
Brokster (trak.)
o. Star Theme's Sokrates, s. 4.5.2002, i. Star Theme's Scoutboy (trak.)


Hevoset | Etusivu