Ajankohtaista / News

"Galactic"-pentueesta s.31.7.2017, varattavissa kaksi luovutusikäistä pentua!
Kuvan tyttöpentu Stellar Wind, sekä yksi pojista.
Katso pennut!

Ragdollien kotikasvatusta vuodesta 2004

Ragdoll breeding in home environment since 2004Vihdoinkin aurinkoinen päivä sateisen syksyn keskellä!
SC FI*Stardoll´s Wind Warrior,JW (RAG n 04) "Elmo" 6 vuotta <3Kasvattajanimeni FIN* Stardoll's (nykyisin FI*) hyväksyttiin FiFe:ssä v.2004 ja ensimmäinen pentue syntyi meille samana vuonna.
Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, hyväluonteisia ja rodunomaisia ragdolleja. Kasvatukseni on pienimuotoista ja meille syntyy vuosittain muutamia pentueita.

Kaikki siitoskäytössä olevat kissani ovat veriryhmämääriteltyjä, HCM-dna, FIV ja FELV sekä kissalanäytteenä ihosieniviljely neg testattuja. Munuaisten ja sydämen UÄ-tutkimuksia tehdään yksilöllisesti kasvatukselliset tarpeet huomioiden.
Kissojeni tarkemmat terveystiedot ja sukutaulut löytyvät Kissani sivulta.
Kasvatan ainostaan perinteisiä värejä sinisinä ja ruskeina bicolour, mitted ja colourpoint kuvioina.
Uusia värejä tai kuvioita en ole suunnitellut ottaa kasvatukseeni.

Ragdoll on ihmisen luoma risteytysrotu ja tyypeissä on eroja riippuen mitä eri rotuja aikanaan ko.linjoissa on käytetty. Kasvattajien tekemät valinnat siitoskissoistaan luonnollisesti vaikuttavat jatkossakin siihen millaisia ragdolleja meillä myös tulevaisuudessa tulee olemaan.
Kasvatukseen käytettäviä kissoja valitessa terveys ja luonne tulee asettaa aina etusijalle. Tämän vuoksi kissojen sukulinjojen tunteminen mahdollisten perinnöllisten sairauksien riskin suhteen on olleellista.
Luonteeltaan epärodunomaiset kissat tulee myös jättää pois kasvatuksesta.
Ragdoll standardi määrittää rodulle ominaisen ulkomuodon ja tyypin. Standardissa on kuitenkin jonkin verran myös tulkinnanvaraa ja jokaisella kasvattajalla on varmasti omat näkemyksensä asiasta ja mieltymyksensä minkätyyppisillä kissoilla haluaa omaa kasvatustyötään viedä eteenpäin.

Olen jäsenenä Suomen Rotukissayhdistyksessä, SUROK Kymenpiirissä (sihteerinä) ja Suomen Ragdoll kissayhdistyksessä.

Lisää aiheesta Kasvatukseni