Ajankohtaista / News

SW SC FI*Stardoll´s Blue Galaxy JW DVM (RAG a 04)"Tahvo"

Ragdollien kotikasvatusta vuodesta 2004

Ragdoll breeding in home environment since 2004Kevätaurinko lämmittää jo mukavasti!


Kasvattajanimeni FIN* Stardoll's (nykyisin FI*) hyväksyttiin FiFe:ssä v.2004 ja ensimmäinen pentue syntyi meille samana vuonna.
Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, hyväluonteisia ja rodunomaisia ragdolleja. Kasvatukseni on pienimuotoista ja meille syntyy vaihtelevasti vuosittain muutamia pentueita.

Siitoskäytössä olevat kissani ovat veriryhmämääriteltyjä, HCM-dna, FIV ja FELV sekä kissalanäytteenä ihosieniviljely neg testattuja. Munuaisten ja sydämen UÄ-tutkimuksia tehdään yksilöllisesti kasvatukselliset tarpeet huomioiden.
Kissojeni tarkemmat terveystiedot ja sukutaulut löytyvät Kissani sivulta.
Kasvatan ainostaan perinteisiä värejä sinisinä ja ruskeina bicolour, mitted ja colourpoint kuvioina.
Uusia värejä tai kuvioita en ole suunnitellut ottaa kasvatukseeni.

Ragdoll on ihmisen luoma risteytysrotu ja tyypeissä on eroja riippuen mitä eri rotuja aikanaan ko.linjoissa on käytetty. Kasvattajien tekemät valinnat siitoskissoistaan luonnollisesti vaikuttavat jatkossakin siihen millaisia ragdolleja meillä myös tulevaisuudessa tulee olemaan.
Kasvatukseen käytettäviä kissoja valitessa terveys ja luonne tulee asettaa aina etusijalle. Onhan ragdoll tunnettu rotuna, joka hurmaa seurallisella luonteellaan. Lisäksi kissojen sukulinjojen tunteminen mahdollisten perinnöllisten sairauksien riskin suhteen on olleellista.

Ragdoll standardi määrittää rodulle ominaisen ulkomuodon ja tyypin. Standardissa on kuitenkin jonkin verran myös tulkinnanvaraa ja jokaisella kasvattajalla on varmasti myös omat mieltymyksensä minkätyyppisillä kissoilla haluaa omaa kasvatustyötään viedä eteenpäin.

Olen jäsenenä Suomen Rotukissayhdistyksessä, SUROK Kymenpiirissä (sihteerinä) ja Suomen Ragdoll kissayhdistyksessä.

Lisää aiheesta Kasvatukseni
Muita linkkejä:
Älä tue pentutehtailua

Tunnista pentutehtailija
Kissaliitto: Omakissa julkinen näkymä