Ajankohtaista / News

S*Vallhovstassens Boss "Seppo" 1 vuotta!

Ragdollien kotikasvatusta vuodesta 2004

Ragdoll breeding in home environment since 2004
Ragdollien kasvatukseni alkoi v.2004 kun kasvattajanimeni FIN* Stardoll's (nykyisin FI*) hyväksyttiin FiFe:ssä. Ensimmäinen pentue syntyikin meille jo samana vuonna. Tämän jälkeen pentueita on syntynyt muutamia vuosittain. Kasvatukseni on harrastustoimintaa ja siten pienimuotoista.
Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, hyväluonteisia ja rodunomaisia ragdolleja.

Siitoskäytössä olevat kissani ovat veriryhmämääriteltyjä, HCM-dna, FIV ja FELV sekä kissalanäytteenä ihosieniviljely neg testattuja. Munuaisten ja sydämen UÄ-tutkimuksia tehdään yksilöllisesti kasvatukselliset tarpeet huomioiden.
Kissojeni tarkemmat terveystiedot ja sukutaulut löytyvät Kissani sivulta.

Ragdoll on ihmisen luoma risteytysrotu ja tyypeissä on eroja riippuen mitä eri rotuja aikanaan ko.linjoissa on käytetty. Kasvattajien tekemät valinnat siitoskissoistaan luonnollisesti vaikuttavat jatkossakin siihen millaisia ragdolleja meillä myös tulevaisuudessa tulee olemaan.
Kasvatukseen käytettäviä kissoja valitessa terveys ja luonne tulee asettaa aina etusijalle. Onhan ragdoll tunnettu rotuna, joka hurmaa rauhallisella ja seurallisella luonteellaan. Lisäksi kissojen sukulinjojen tunteminen mahdollisten perinnöllisten sairauksien riskin suhteen on kasvatustyössä olleellista.
Ragdoll standardi määrittää rodulle ominaisen ulkomuodon ja tyypin. Standardissa on kuitenkin jonkin verran myös tulkinnanvaraa ja jokaisella kasvattajalla on varmasti omat mieltymyksensä yksityiskohtien suhteen minkätyyppisillä kissoilla haluaa omaa kasvatustyötään viedä eteenpäin.
Kasvatuskissani edustavat ainoastaan perinteisiä värejä sinisinä ja ruskeina bicolour, mitted ja colourpoint kuvioina. Uusia värejä tai kuvioita en ole suunnitellut ottaa kasvatukseeni.

Olen jäsenenä Suomen Rotukissayhdistyksessä, SUROK Kymenpiirissä (sihteerinä) ja Suomen Ragdoll kissayhdistyksessä.

Lisää aiheesta Kasvatukseni
Muita linkkejä:
Älä tue pentutehtailua

Tunnista pentutehtailija
Kissaliitto: Omakissa julkinen näkymä