Simo Pahulan nettipäiväkirja
Joulukuu 2012

<< marraskuu 2012 - Tammikuu 2013 >>
______________________

tää
o mua.. vielä tänä vuonnakin

Joulukuu 2012 - kuukausi jolloin maailma loppui?Uusin merkintä
avautuu
tuosta
tuoreimmasta
Simocamkuvasta

Tätä nettipäiväkirjaa ylläpidetty
09.05.2002 alkaen

Tää on osa
suurempaa kokonaisuutta:
Kotisivuni

Kotisivuillani tämän nettipäiväkirjan helppo ohjaus,
arkisto, muistot ja suuri tekstiarkisto.
Tämä tiedoksi heille, joka tulivat tälle sivulle nettihaun myötä

Kirjoitan, siis olen.
Tutustu
tekstiarkistoonikin.
Myös
kuvablogini on
tutustumisen arvoinen paikka

Tämän sivun merkinnät

02.12.2012 - ajatusvirtaa
03.12.2012 - Maanantai aamun kahvinkeitinkuormitusta atomivoimalle.
05.12.2012 - +j.aa+.j
11.12.2012 - 36
13.12.2012 - VIHA potenssiin 7 miljardia
14.12.2012 - Ajatuksia..
28.12.2012 - Joten maailmanloppua ei saapunutkaan?
29.12.2012 - Vaikuttavia ainesosia
30.12.2012 - aamuhetkeä ..kanssa Karabian aurinko

Poiminnat

Avaruusolentojen vaikutus uskontoihimme?

Googleviha

 

 

02.12.2012
ajatusvirtaa

Aamukahvia, sen sekaan valkoista nestettä jota kutsutaan maidoksi. Valkoinen.. sen piti olla aasinsilta ajatuksiin. No aloitetaan sota sitten. Valkoinen, lumi ja lokkien uloste ovat valkoisia. Kumpaakin ainetta vetää alas maan vetovoima. Oli pakko heittää ajatusvirtaan toi talviviha mukaan. Vihaan tätä vuodenaikaa ja se tunne on kanssa yhtä puhdas kuten on se - mistä Suomi luki viime kuussa.

Palaute oli siis laimeaa - mutta on vielä tulossa yksi palautteenanto tilaisuus. Kenties. Ainakin perhejuhla tulossa. Syytä siihen toimintaan en tässä kerro.

Muinaiset avaruusolennot ja muinasuskonnot?

Voivatko uskonnot olla lähtöisin humanoidelta? Niitä on ennen nähty ja niistä on tehty patsaita ja seinäkaiverruksia. Kuten Egyptissä tai Mayakulttuurissa?

Tosiasia saattaa noiden näkyjen puolesta kuitenkin olla se - että.. No jos tänäpäivänä ihmiset käyttää päihteitä, huumeita ja alkoholia - niin niitä on käytetty kyllä yhtä kauan kuin tällä planeetalla on ollut ns. sivistynyttä elämää.

Papit, shamaanit yms. muut ennustajat ovat käyttäneet.. huumeita, alkoholia ja päihteitä laajeentaakseen todellisuuttaan.

Todellisuuden laajentaminen oli pop 1960 luvulla. Mutta se oli myös pop 1960 luvulla EAA

siis ajalta ennen ajanlaskun alkua. Ajanlaskun alku.. Eräs uskonto on siihen vaikuttanut valtavan paljon. Ja olihan se juttu - kun vuosituhat vaihtui, niin se oli kuulemma jo ehtinyt joko vaihtua tai vaihtui vasta vuonna 2001. en muista nyt miten se asia meni.

Ajatus tuosta. Jos tämä vuosi onkin oikeasti 2011 ja oletetaan että Mayakalenteri oli asetettu määräämään tuho vuonna 2012 - niin tuho tulisi vasta ensi vuonna kun kaikki eivät sitä odota.

Tai sitten sen piti jo tulla - muttei tullut koska nyt on oikeasti alkanut joulukuu 2013.

Katsellessani tuota ohjelmaa, tykkäsin siitä sillä joku siinä sai mut ohittamaan omat uskomukset ja vakaukset maailmasta.

Humanoidit kuvataan yleensä ihmismäisiksi olennoiksi, joilla on pidennetyt kallot.

Alkuasukaskulttuurit joissain päin maailmaa venyttävät omia kallojaan sitomalla vastasyntyneiden kallot tiukasti jotta pehmeä luu antaa periksi ja kasvaa suipoksi.

Mutta mistä alkuperäiskansat ovat sitten ottaneet mallia kallonmuokkauksesta? Ja miksi heidän mytologioissaan kerrotaan "lintuolennoista" jotka tulivat taivaalta "tulivaunuissa" ?

Yksi selitys tulee itselleni mieleen - joka ei ole mitenkään uskottava, sillä se muodostaisi pahan paradoksin joka kieltäisi itse ajan.

Jos tuolloiset vierailijat ovat tulleet nykyhetken kaukaisesta tulevaisuudesta, jossa teknologia on kehittynyt äärimmilleen ja tuon ajan - sanotaan nyt vaikka vuoden 202012 ihmiset ovat muokkaamassa omaa historiaansa edukseen. Ja tämä aika mitä nyt eletään on kuten virvatulessa. Tai häkissä, joka eristää itsestään kaikki muut ulottuvaisuudet emmekä siksi näe mitä oikeastaan on tapahtumassa?

En itse usko tuohon. Ja toi tuottamani ajatus on kyllä kaukaa haettu. Toisaalta jos juuri kirjoitin totuuden, niin siihähän lukee se syy, miksi se tuntuu kaukaa haetulta.

 


 

03.12.2012
Maanantai aamun kahvinkeitinkuormitusta atomivoimalle.

Räjähdys ja sienipilvi Olkiluodosta? Ei sentään. Mutta kuinka paljon Suomen sähköverkko on kärsimässä hätää tänä aamuna kun talven 2012 ensimmäisen kerran on alle -20c pakkasta. Mittarissa minulla nyt -22 ja suomen kylmin paikka on tämän kirjoitushetkellä Keuruu.

Eli ydinvoimalla keitettyä kahvia, monet kahvinkeittimet laitetaan päälle. Sähköä sinkoilee. Mahtavimman näköistä se oli aamuisin kun kulki junassa. Virroittimien sähkönsiniset salamat kun hehkuivat hangessa. Mitä muuta maailmassa tänään? Google reader auki..

Ja samalla uutta CMX:ää koneella. Albumi Aion jonka olen ostanut. Ja sieltä kappale "Kuoleman risteyksestä kolme virstaa pohjoiseen" Eli vissiin mustalla huumorilla sävytettynä tekona voisi katsoa ensimmäisenä Tiehallinon liikennetiedotteet.

Suomi nyt. 03-12-2012 05:54

Rautalampi, onnettomuuspaikan pelastus ja raivaustyöt käynnissä.

Kittilä, liikennejärjestelyt muuttuneet

Simo, onnettomuuspaikan raivaustyö ohi

Sievi: Vettä tiellä

Vantaa: Liikennevalot eivät toimi

Äänekoski: ENSITIEDOTE ONNETTOMUUDESTA

Teollisuusrakennus vaurioitu palossa Pötyällä

Suomessa pakkaset jatkuvat pitkälle Joulukuuhun. Tässä maailmassa siis, jossa paljon hehkutettuun maaimanloppuun on aikaa alla 20 vuorokautta. Kotisivuilleni siis - jos olen jo siitä kertonut - olen lisännyt laskurin tuohon Mayakalenterin päättymisen ajankohtaan. Nyt tällä hetkellä se näytti

17 days 19 hours 5 minutes 36 seconds

Olisiko siis aika katsoa mitä olen ajatellut tuosta päivämäärästä silloin, kuin tämä hetki oli kaukaista tulevaisuutta?

Sivustohaku

Blogistani löytyi ajatuksia liittyen aihepiiriin http://tapiomies.livejournal.com/346041.html, http://tapiomies.livejournal.com/354206.html ja http://tapiomies.livejournal.com/310457.html

Myös nettipäiväkirjastani löytyi asioita kotisivujen hakukoneella, mutta itseäni saan syyttää siitä - että kirjani selausjärjestelmä on tekemättä parilta viime vuodelta. Sitä voisin kehitellä ja tehdä. Kuitenkin tämä kirja täytti sen 10 vuotta tänä vuonna, niin voisi sitä kehittääkin.

Uusin tekstini? Lähetin sen ystävälle esiluettavaksi. Vielä vain pari kohtaa kirjoittamatta, muutoin valmis.

Tätä nettipäiväkirjaani voisin kyllä työstää.. Vaikka tämä merkintä päättyykin jälleen vaakasuoraan viivaan, niin täällä http://tapiomies.livejournal.com/tag/maailma on lisää ajatuksiani.

Äsköinen lihavointi tapahtui näppäilyvirheestä. painoin väärää näppäintä.


 

05.12.2012
+j.aa+.j

Dodi, eli merkinnän otsikko tällä kertaa syntyi siten, että näppäilin päivämäärän kännykkään ilman T9 tekstinsyöttöä. Miksi? Koska se on teknologiaa, jonka yksi kehittäjistä oli filmitähti. Se nainen keksi taajuuksien vaihtelun radiossa lähettämisen ja vastaanoton aikana. Siten salataan matkapuhelinyhteytesi kun vaikka tilaat pizzaa. Kännykkä on radiopuhelin. Tiesitkö sitä, vai järkytyitkö uudesta tiedosta. Se siis on radiolähetin. Millä tavalla sä sitten luulit että se toimii? Ok. valehtelin.. Se on taikalaite, kännykässäsi asuu pieni velho joka telepatioi kaiken eteenpäin.

Jätetään aihe ja jatketaan uudella. Arkitodellisuuden ilmentymä? Tänäaamuna se on sitä -20c pakkasta ja siitä mieleen tullutta muistoa siitä - että mulla on vielä "ulkona" vesipulloni johon eilen illalla aattelin jäädyttää vähän jäätä, jotta sais jäävettä. Uutisia itselleni: MINULLA ON TOSI JÄISTÄ VETTÄ odottamassa tuolla. Pullo tietty haljennut, koska vesi laajenee jäätyessään. Molekyylejen fysikaallisiin aiheisiin perustuva homma. Ei, ei se niin voi mennä. Jäätonttuhan taikoo sen jäähän yön aikana.

Kahvia jälleen ja kohta Suomen tilaa. Kahvi keitetty ydinvoimaenergialla, vesivoimalla, tuontisähköllä sekä hiilivoimalla. Musiikkina kovalevyn magneettisten kuoppien ja lukupään yhteisvoimalla Ismo alankoa. Kappale Kosovo.

Lupaamani Suomikatsaus..

Puumalassa ja Kuopiossa lauttaliikenne on keskeytetty. Lohjalla tapahtuman aiheuttamat häiriöt ovat ohi. Kyseessä ei sama tapahtuma. Enkä tässä ala kertomaankaan mistä kyse, koska se on kirjoitettu pienemmälä fontilla kun otsikko. Jyväskylässä onnettomuuspaikan raivaustyöt ohi ja Vantaan liikennevalot ovat korjattu. Eilen ne olivat epäkunnossa, tänään ei ja parin viikon kuluttua.. Onko koko Vantaata enää?

12212012..

Olisiko siihen pitänyt valmistautua kuitenkin? Jos tapahtuukin jotain niin.. Laulun sanoin:

"Taas koittaa uusi päivä, täysin vailla järkeä. Aamu on jo syksyssä. te tete tetette teete tet tetete.. eeee eeeeeeee eeeeeee eeeeeeee"

Kuunneltuna toi on paremman näköistä kun kirjoitettuna.

Ostin minä kynttilöitä joten lämpöä ja valoa löytyy. Pastaa on kuukaudeksi. Sen jälkeen.. kuun valo?

Laservalo antoi komennon tietokoneelle joka haki kovalevyltään sinne rippaamani CMX:ää - ostetuilta levyiltä. Kolmikärki Gold. Eli kenties tekstin fonttikoko muuttuu ja ennen äärimmäistä ajatusvirtaani, kerrottakoon mielipiteeni tekiänoikeus sekoilusta. Kaikki kun on väärin, myös VHS tallenteet ilmeisesti tuhottava. Koskahan REC-nappi tulee laittomaksi..

Ensi maanantaina täytän 36 vuotta. Voisi se olla parempikin maanantai.

Tässä olen viimein alkanut työstämään tämän nettipäiväkirjani arkistoja kuntoon.

Arkistosta löytynyttä hyvää nettipäiväkirjaa: Syntymäpäivän lähestymistunnelmia 05.12.2006 - Ja6llinen tiistai Tuolloin tuli se 30 vuotta täyteen.

Ei ajatusvirtaa, ei käynnistynyt nyt. huomasin pari asiaa jotka pitää tässä kirjassa muuttaa / uudistaa / korjata.. Ulkona -20c koko päivän. Huomenna itsenäisyyspäivä ja kaupat kiinni. Joten pitänee käydä tänään.


 

11.12.2012
36

Lähempänä loppua? Syntymäpäivän jälkeiset tunnelmat. Selkä kipeänä, kiitos sen ilmapatjan jolla piti nukkua viikonloppuna. Olin siis Kaipolassa, lauantaina oli hauskat sukujuhlat ja sitten omat jatkot vielä Kaipolassa. Tänään pitäis lähteä ulos kävelemään ainakin tämä selkä kuntoon. Valkoinen helvetti odottaa siis. Kuka kumma voikaan tykätä tästä ajasta, jolloin ainoa väripisteet ulkona on rakennuksissa, autoissa, ihmisissä ja värimainosvalossa?? Yksiväristä ja masentavaa ja silti kaikki ovat kuten lapsia taas. On se mustakin yksi väri, muttei siitä kukaan tykkää. Hyväksyttyä värirasismia?

Mitä Suomessa tapahtuu nyt?

Helsinki: Liikenne ruuhkautuu

Nastola: onnettomuuspaikan raivaustyö ohi

Kaustinen: ENSITIEDOTE LIIKENNEONNETTOMUUDESTA

Puumala: lauttaliikenne on kesketetty huototyön ajaksi

Keski-suomi: ajokeli muuttuu heikoksi pöllyävän lumen vuoksi

Turku haluaa linnan juhlat

Päällystettyjä teitä muutetaan sorateiksi

Turku tahtoo juhlat presidentin linnan peruskorjauksen ajaksi, remontti kestää kaksi vuotta. Oma mielipide: Historiallisista syistä puoltaisin tuota asiaa. Turku oli joskus Suomen pääkaupunki ja heillä on se oikea linna. Ehkä tuolloin jopa itse voisin katsoa edes minuutin verran niitä juhlia.

Täytyisiko tässä sitten kertoa tuosta toisestakin uutisesta lisäinfoja? ok.. toi tehdään säästösyistä. Ja koittaa päivä jolloin kolmostiekin on jälleen soratie.

9:15:30:00 olisi aikayksiköiden määrä tämän lauseen kirjoittamishetkellä, ennen maailmanloppua. Siis ei kuten päivää-tuntia-minuuttia-sekuntia vaan nykymenolla..

Vuosikymmentä-kuukautta-päivää-tuntia/minuuttia/sekuntia

https://www.facebook.com/maailmanloppunyt?fref=ts on facebook-ryhmä, johon joskus itsekin postittelen jotain.

Sanojen historia tuli mieleen. Sana "Ryhmä" Onko se tarkoittanut jotain muuta joskus?

"Ryhmä on laskutoimituksella varustettu epätyhjä joukko siten, että kahdesta joukon alkiosta..."

näin wikipedia, joka myös kertoi paljon muuta mielenkiintoista, jota nyt en ala toistamaan syystä - että voit itsekin katsella ne tiedot. Sinulla on kyllin suuri osaaminen hallussasi, jotta osaat suunnistaa wikitietoon. Siksen aliarvioi lukiaani ja liittämällä tämän verkkojulkaisun yhteyteen linkkiä.


 

13.12.2012
VIHA potenssiin 7 miljardia

Musiikkina vaikka HATEBREED - DESTROY EVERYTHING. Miksi? No se voisi olla Googlen uusi tunnussävel. Tuhoavat kaiken mihinkä koskevat. Ensin meni Blogger, sitten ne tuhos oman hakukoneensa ja gmailinsa "käyttöä helpottavilla uudistuksilla" Ja nyt uusin uhri on youtube.

Siis se on videopalvelu, jossa ainakin ennen pystyi mahtavasti katsomaan mikä on suosituin video, uutta musiikkia pystyi mahtavasti katsomaan tyylilajien mukaan. Löytyi helposti kaikki ja siten löysi uusia yhtyeitäkin. Nyt kaikki se on mennyttä. Käytön helppous - historiaa. Nyt siellä on ns. kanavia, joita voi vain tilata. Siis selaustilassa. Siellä on kanavia, ei videoita.

Youtubessa on videoita? No jos tiedät mitä tahdot nähdä niin se hakukone TOISTAISEKSI toimii kuten pitääkin.

Uudistuksissa kuulemma on otettu huomioon se - mitä ihmiset tahtovat. Helppokäyttöisyyttä yms. yms. ...sontaa. Nyt se on vaikea käyttää. JOS menet tilaamaan edellämainittuja kanavia - niin se sekoittaa sun koko etusivus siellä. Suositukset jäävät kaikkien kanavasyötteiden jalkoihin.

Tekstikoko, asia joka helpottaa sivun käyttöä?

Videoiden otsikko, jos se on pitkä - on näin helposti hahmotettavalla tekstikoolla kirjoitettu. (font size=1)

Että silleen. Tuossa siis on se melkein se tekstikoko, jolla osat saittia on nykyään "parannettu"

Jos google "parantaa" jotain, niin se on automaattinen heikennys.

Ja nyt jotta Youtube olisi helpompi käyttää, he ovat pienentäneet kaikkien tekstien kokoa, hävittäneet mahtavan mahdollisuuden selata videoita, sitä miksi kenties youtube joskus perustettiin.

Entäs sitten uusitut soittolistat? Pakkotoistolla varustettuja ja ne videot - joista tykkäät - on OMANA LISTANAAN! Tuota.. mä käytän sitä vain ottaakseni videoita muistiin. EN että katselisin ne sitten kaikki kerralla. Musiikin soittamiseen youtubea olen käyttänyt, sieltä löytyy aika hyvin musiikkia..

Anteeksi, korjaan - LÖYTYI HYVIN MUSIIKKIA!

Tee tämä ja tiedät mistä puhun. klikkaa www.youtube.com ja yritä etsiä musiikkia tyylilajien mukaan. Sitten yritä etsiä suosituin video tällä hetkellä. Ennen uudistusta toi olisi helppoa. Nyt - kuten todettu IDIOOTTEJEN TAKIA hävitetty mahdollisuus, historiaa. Toimivuus on historiaa siis.

Toinen asia youtubessa on ollut se pakkosuomennus. Mistä hitosta toi nuorisokin sitten enkkua oppii, jos kaikki suomennetaan? Television tekstitys on ollut jo vuosia ala-arvoista sontaa. Tämä kaikki johtaa vielä siihen, että Suomessakin aletaan tv-ohjelmia dubbaamaan suomeksi. Hyvä asia kansainvälistymiselle. Englanti kun on se maailmankieli..

Ja taas välitallennus.. Miksi niitä pitää nyt tehdä? Syy: ulkona on talvi, valkoista sontaa puissa ja sähkölinjoilla. Sähkökatkosherkkyys 88% Nyt kun on ulkoinen näyttö, niin sähkökatkon sattuessa voi vain pakottaa koneen sammumaan näppäimistöstä. Multimedianäppis siis..

Eli talviviha. Vahvana.

Eilen oli kauhee hössötys päivämäärästä 12.12.12 - siks päätin etten mä ainakaan kirjoita mitään merkintää nettipäiväkirjaani.

Mutta toi helvetin youtubeuudistus, siis esimerkiksi.. Ei mee järkeen mitä järkeä siinä on.

pitäisi varmaan ottaa lobotomia että se avautuis mulle - ja samalla keksisin mikä into on tuijottaa jotain hiton tosi-tv ohjelmaa.

21.12.2012 on ensi perjantai. hyvä, tosin silloin ei muuta tapahdu kuin 40 000 keski-amerikkan johonkin kaupunkiin kerääntynyttä maailmanlopun odottajaa saa vain pettyä. Tai sitten heillä on suunnitelma B , johon kuuluu maailman ydinase-arsenaali.

Tiesittekö, että ennen ydinräjähdyksen aiheuttamaa kuolemaa - ihmisen suolisto tyhjenee rajusti?

Japanin sotahistorian salatut kansiot.


 

14.12.2012
Ajatuksia..

aölkfj sais varmaan olla se ensimmäinen sana, joka vain tuli sillä, että painoin näppäimistön näppäimiä tyyliin kaikki alas. Jotta saisin edes sen ensimmäisen sanan, jotta pääsisin aloittamaan tämän kertaisen tekstin.

Eilen oli vihaa. Tänäänkin oli vihastumista. Syy on siinä, etten tajua että mikä helvetin järki on pilata asia - joka ennen toimi. Ei, en nyt puhu youtubesta. Vaan muusta. Olkoon, jaksa nyt siitä paasata.

Suru. Kyllä, sitäkin tunsin tänään. Syy sattui olemaan se kaipuu isäksi. Tilanne oli iloinen ja mukava, mutta sitä vain.. Ei sitä voi selittää. Tuli vain surullinen olo.

Kiitos sähköisen lobotomian television avulla, nyt ei enää tunnu siltä.

Kirjoittaminen? Työstin tuossa uusinta teksiäni jälleen. Eilen kun luin itse sitä ensimmäisen kerran läpi, muokaten sitä samalla, niin kului puoltoista tuntia ennenkun olin päässyt tekstissäni edes puoliväliin.

Työtavoistani.. siis mä kirjoittelen tekstin paloina, joita sitten sovittelen yhteen. Pikkuhiljaa tulee tulosta. Sovittelin tässä viimeiset palat yhteen ja vielä on täydennyksiä jäljellä joihinkin kohtiin sekä taas oikoluku.

sitten julkaisu.

Sitten voisin kyllä alkaa kirjoittelemaan vähän kevyempää, jotain jossa voisi olla vaikka yliluonnollista. eli realistista epätodellisuutta.


 

28.12.2012
Joten maailmanloppua ei saapunutkaan?

Voisin kertoa kai siitä perjantaista, 21.12.2012 oli sen päivämäärä. Moneen kertaan jauhettu aikaleima. Kuljin tuolloin bussilla. Lisätietoja kyseisen päivän tapahtumista tulee joskus lisää. Nyt ei ollut mielessä kertoa siitä.

Tässä viimein sain, 19. päivä tätä kuluvaa kuukautta, valmiiksi sen mun uusimman tekstin. Lago morte. Pitkään sitä työstinkin ja sen kirjoittamiseen ja tarinaan jäi kiinni. Nyt kun se on valmis, niin tuntuu uudelta. Vuoden verran taisin työstää sitä tekstiä ja nyt kun se on valmiina niin mieli on jotenkin tyhjä. Tahtoisin kirjoittaa.. mutta nyt kai tarvitsen vähän aikaa kunnes tulee se into kirjoittamiseen. Kaipaan kait kirjoittamista ja tekstin työstämistä.

Vuoden ollessa lopuillaan pitäisi varmaan kirjoittaa mitä on tapahtunut yms. mutta nyt vaan en jaksa sitäkään vähää.

 


 

29.12.2012
Vaikuttavia ainesosia

Ilmaston muutoksen aiheuttaminen, uskonto ja taulutietokone. Kolme kuolemansyntiä. Lause, jonka jälkeen on selitettävä asioita, koska miten se voi olla muka kuolemaksi uskoa johonkin - jota ei näe ja saattaa olla vaikuttavien ainesosien aikaansaannosta, nyt ja aina. Mukana myös raha. Ei, en puhunut tällä kertaa uskonnosta, vaan lääppimistietokoneista, windows 8 - järjestelmästä joka vaatii ihmisen unohtamaan kaiken mitä on oppinut 15 vuoden ajan windows-käyttöjärjestelmästä ja aloittamaan uudelleen jotta saisi edes ohjelman käynnistettyä. Eikä tämä ilmeisesti päde edes microsoftan asioihin. Myös Apple on menossa mukaan siihen rumbaan, ettei näytölle saa missään tapauksessa enää saada kahta ikkunaa auki, kuten kansiota - jotta esim. tiedostot siirtää nopeasti paikasta toiseen.

Ottaakohan ne myös leikepöydän pois? kuten turhana. kuka nyt enää käyttää copypastea..

Tietoni tuosta ovat puutteelliset, pieni googlehaku tähän väliin pakkosuomea syytävällä hakukoneella. Kyllä. valitan vielä googlestakin.

No tuon uuden jumalamme, Googlen, mukaan windows 8 tarjoaa heti bugeja ihan tuohon leikepöydän käyttöönkin. Täyttä sontaa siis se käyttöjärjestelmä, mutta onhan mahtavan näköistä miten microsofta tekee itsemurhan. Mikä yritys tässä kiireisessä maailmassa antaisi työntekijöilleen TYÖKALUKSI käyttöjärjestelmän, joka pitää opetella ja sen oppiminen kestää ja kestää. Taulutietokoneet ovat yhdysvalloissa nyt pop. ok. mutta kuka helvetti pystyy sellaista romua oikeasti käyttämään sisällön tuottamiseen? FYYSINEN NÄPPÄIMISTÖ JA HIIRI! tietokoneessa pitää olla, jotta sitä pystyy käyttämään tehokkaasti.

Muisto tähän väliin.. taisi olla 1980- luvun lopussa luokkaretki Heurekaan. siellä oli sellainen tulevaisuuden pankkiautomaatti kosketusnäytöllä. JO tuolloin olin sitä mieltä, että ei helvetti.. jos tälläinen tökkimispaska leviää, niin johan maailmasta tulee sonta paikka elää teknisesti. No sehän siitä tuli.

Langaton maailma? Eli kännykät.. muistan senkin, miten mukavalta tuntui puhua lankapuhelimessa vaikka mummon kanssa, kun siinä oli oikeasti joku fyysinen yhteys lankoja pitkin. No nykyään sekin on pitänyt repiä pois, se toimiva puhelinverkko - joka toimisi pitemmän sähkökatkon aikaan hyvin.

Uutisissa oli että etelämanner, osa siitä - lämpiääkin yllätyksellisen nopeasti. jää sulaa ja nostaa merien pintaa. Muutama rannikkokylä hukkuu mutta myös merivirrat muuttuvat ja siten myös ilmasto. Eli sää. Tiedemiehet ovat tässä jo todenneet, että kyllä se ihmisen toiminta on sekottanut ilmaston. Sademäärien nousu, Suomikin tulvii tai sitten hukkuu valkoiseen pask.. n siis lumeen.

Google. Ennen loistava, nyt täyttä sontaa. Tuhosi youtuben. Tuhosi hakukoneensa. go to google.com - linkki vie suomenkieliselle hakusivulle. Ja suomeksihan netin tietomäärästä on kirjoitettu 2% tai vähemmän.

Näissä merkeissä siis otetaan ensi vuosi vastaan. Siitä tulee huonompi vuosi mitä tämä oli - ja tänä vuonna piti tapahtua se maailmanloppukin. Ehkä sitten ensi helmikuussa kun se asteroidi törmää..

En aliarvioi lukijaani antamalla tässä tietoja tuosta kivestä. Itse kyllä osaat löytää tietoa netistä.


 

30.12.2012
aamuhetkeä ..kanssa Karabian aurinko

Johtoja. Näppäimistö ja hiiri yhdistyvät samaan USB-jakajaan, jossa mulla on myös bluethootpalikka ja harvoin käytetty webcam - kohdistettuna seinään. Jakajan johto menee läppäriin josta lähtee näyttökaapeli ulkoiseen 4:3 kuvasuhde näyttöön. läppärin oma näyttö hajosi taannoin. Tällä kokoonpanolla vietetään aamuhetkeä.

Teetä, CMX:n musiikkia sekä internetuutisia. Tee ei ole perusliptonia, Karabian aurinkoa. Ennenkuin jatkan, niin kerron vielä noista teejuomista, koska siitä saa kivan sanaleikin aikaan. tee josta teen teen yleensä teelajitelmaa. Teille teestä kerron vielä sen, että mieliteeni niistä on "hyvä ystävä"

Se teistä ja maailmantilaa..

Kotimaasta maailmalle..

Hyrynsalmi, Rusko ja Kuusamo. Yhdistävä tekiä tässä yhteydessä liikenneonnettomuus, joiden raivaustyötkin ovat jo tehty. Kenties niistä kerrotaan niissä paikallislehdissä, jotka yleensäkin noiden paikkakuntien uutisia kertovat.

Yhdysvalloissa interstate-moottoritie on ollut katki 21 auton ketjukolarissa, jonka aiheutti jäätävä sade. Toisaalla samassa maassa palomiehiä on ammuttu kuoliaaksi työtehtävän yhteydessä. Paikallinen poliisi kertoo, että ampuja on eliminoitu. tapettu siis.

Keskilännen vuoden kestänyt kuivuus sen kuin vain jatkuu. Mississippi-joen rahtiliikenne on vaarassa keskeytyä koska joen pinta on laskenut mittaushistorian alimmalle tasolle. Ja kuivuus siis vain jatkuu. Pölymyrskyt voivat lisääntyä. Mutta ennen sen lajin myrskyjä, heitä koettelee nyt talvimyrskyt.

Arkansissa ja Texasissa sähköittä on 100 000 taloutta. Siis edelleen joulupäivän myrskyn jäljiltä. Heilläkin tuli ennätysmäärä lunta taivaalta alas. Kuten suomessakin. Ilmastomuutos? Käynnistetty.

Onhan tuolla sattunut ja tapahtunut vaikka mitä muutakin, siinä mitä tuolta viitsin suomentaa. Suomeksi netin tietomäärästä on kenties vain 1% joten englanninkielen taito on mitä pitää olla. Television tekstitykset ovat virheellisiä, niiden kautta ei kannata enää yrittääkään opetella kieltä. Nettipalvelut? Nehän olivat englanniksi, mutta pakkosuomennettiin. Pakkosuomennus vain ei koskenut häiriösanomia.

Tuon näkee wikipediasta. Mikä olisi järkevimpää? Suomentaa jo olemassa oleva artikkeli vai kirjoittaa itse sellainen alusta. Esimerkkinä vaikka Bostonin kaupungista kertovat wiki-sivut:

Englanti: http://en.wikipedia.org/wiki/Boston ja sitten suomeksi http://fi.wikipedia.org/wiki/Boston

Ja vielä sivujen tämänhetkiset tiedot: Englanniksi oli 105,13 kt (107 653 tavua)

ja suomeksi 15,63 kt (16 010 tavua)

Eli kummastahan saat tuosta lähteestä enemmän tietoa Bostonista? Englanniksi tietenkin.

And then Google is trying to make translation tools.. Eli. ja sitten google yrittää tehdä käännöstyökaluja.. ne eivät milloinkaan tule kääntämään suomea täydellisesti englanniksi ja toisinpäin. tämän näkee vaikkapa googlen play-kaupassa. Osan sovelluksien esittelyteksteistä ovat mitä ovat..

Jälleen esimerkki. "hae lakkaa satamasta kun lakkaa satamasta" Googlekäännös tuosta: "search stops port when the port stops"

Ja sen kun kääntää takaisin suomeksi, saa "Haku pysähtyy portin, kun portin pysähtyy"

Lopetan tämän merkinnän antamalla oikeaan google.comiin menevän linkin. Google.fi sivulla kyllä on se linkki, mutta se vie takaisin suomenkieliseen palveluun. Eli jos etsit muuta tietoa netistä, mitä se 1% sisältäisi - niin mene osoitteeseen ja tee kirjanmerkki tästä:

https://www.google.com/webhp?hl=en&q=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wy Googlehan on pilannut palvelunsa, mistä olen kyllä jo kertonut. Ja sanovat että "teemme netistä paremman"

just joo.. Googlea on pakko käyttää, youtuben takia. Se oli ennen hyvä kun siellä oli tili, niin palvelu ehdotteli just sitä musaa tai videoita mitä itse tahtoo katsoa. Nyt sekin mahdollisuus on karsittu pois.


Simo Pahulan Nettipäiväkirjaa luettu 14:45 2.10.2017 lähtien
kavijalaskuri
kertaa