mina ja milka


Olen Päivi Salmi, burmakasvattaja Kuopiosta. Olen ammatiltani floristi. Perheeseeni kuuluvat minun ja aviomieheni lisäksi teinityttö ja kaksi aikuista poikaa sekä kolme burmaa. Kotimme on kerrostalossa keskustan tuntumassa, Kallaveden rannalla. Burma hurmasi minut kevättalvella 1987 PIROK:n esittelynäyttelyssä.Siellä häkissään istui ruskea nuori burma-naaras, joka lumosi minut kauneudellaan ja valppaudellaan. Seuraavana kesänä meille sitten muuttikin ruskea burmanaaras nimeltään Isä-Brownin Shu-Shu, burma, jonka muisto elää sydämessäni ikuisesti.

Kasvattajanimeni FIN*Suhuban hyväksyttiin FiFe:ssä 20.4.1988. Kasvatin tällä kasvattajanimellä silloisen avomieheni kanssa kaksi pentuetta. Ensimmäisestä pentueesta kotiin jäi sininen naaras Suhuban Zenana. Tämä rautarouva synnytti aikanaan kaksi suurta pentuetta ja sai elää pitkän ja terveen elämän. Neitokainen nukkui ikiuneen joukukuussa 2010 elettyään huikeat 22 vuotta ja 6 kuukautta ja 3 viikkoa ollen virallisesti Suomen vanhin burma. Nykyinen kasvattajanimeni FI*Shu-Shun hyväksyttiin FiFe:ssä 21.2.1991. Ehdin kasvattaa tällä kasvattajanimellä yhden pentueen, kun kissaharrastukseeni tuli pitkä tauko, poikani allergian vuoksi. Vihdoin vuonna 2004 muutti kotiimme creme burmanaaras, Isä-Brownin Nomonde ja vuotta myöhemmin Mantelin sisarpuoli, sinikilpikonna Cattish Desert Berry eli Maikki. Kasvatustoiminta ei näiden naaraiden kanssa päässyt alkua pidemmälle, niinpä meille muutti toukokuussa 2006 ruskea naaras Arkhitekton Keichline eli Muusa. Tällä hetkellä kotiamme sulostuttavat Muusan lisäksi hänen tyttärensä Milka sekä Milkan tyttärentyttärentytär Mary Jane "Sheena" ja tämän tytär Keijunlilja.

Kotonamme kasvaa keskimäärin 1-2 pentuetta vuodessa ja sijoituskodissa saman verran. Pennut syntyvät ja kasvavat perheemme keskellä, josta syystä he ovat hyvin sosiaalisia ja rohkeita. Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, hyvänluonteisia ja kauniita burmia. Kasvatuksessa käyttämäni kissat ovat hypokalemia- ja Felv-ja Fiv testattuja sekä gangliosidoosinegatiivisia (GM2). Pennut on rekisteröity Suomen Kissaliiton(SRK) rekisteriin. Kasvatuksessa noudatetaan Fifen ja Suomen Kissaliiton sääntöjä. Pennut ovat luovutettaessa vähintään 12 viikkoisia, eläinlääkärin tarkastamia, rokotettuja, mikrosirutettuja ja madotettuja.
Pienokaiset saavat mukaansa pentupakkaukset sekä kasvatttajansa elinikäisen tuen. Mikäli haluat tutustua kissalaamme tarkemmin ota rohkeasti yhteyttä! Vastaan mielelläni pentutiedusteluihin ja kissaharrastusta koskeviin kysymyksiin.