marja.gif (723 bytes) apostolisesti: afterit
viikon motto: mitä se on
valitut palat: lehtileikkeet

 

Kerro, kerro kuvastin: - Taasko tuli turpiin, vai...?
t u o r e i m m a t   u u t u u d e t   a p o s t o l i s e s s a   u u t i s k e o s s a

maviiva.gif (1068 bytes)
Cloverapilaset

Sunnuntai 18.1.1998 , klo 15.43

laman syvänteissä meitä suomalaisia lohdutti se, että pääsimme edes ilkkumaan Ruotsille. Markkinavoimamiehet kihisivät: talousmaaottelussa kova säästö-Suomi kellistää pehmo-Ruotsin. Sveduthan kasvattivat häpeämättömästi julkisia menojaan ja pitivät työttömyyttä alhaalla. peter.gif (13442 bytes)

kolme vuotta sitten silloinen ruoska, valtiovarainministeri, Iiro Viinanen vyörrytti Aamulehdessä tuomiotaan ruotsalaisten lällylle talouspolitiikalle. Ruotsi joutuu maksamaan lainoistaan muita länsimaita korkeampaa korkoa. Meidän pitäisi päästä irti Ruotsin kelkasta. Siihen on nyt historiallinen mahdollisuus vuosisatoihin.
hieman myöhemmin Viinanen jyrisi: On erittäin vaarallista, että säästöjä vastustetaan. Olemme pitkästä aikaa päässeet irti Ruotsin korkojen kehityksestä, mutta nyt taas lietsotaan epävarmuutta. Muut vaikuttajapiirit yltyivät Viinasen vanavedessä tölvimään länsinaapuria.
aikansa säästettyään Viinanen siirtyi Pohjolaan, ja paljastui, että hän ennusti väärin. Ruotsi näyttää selvinneen lamasta Suomea paremmin. Hurrien pilkka vaihtuu taas kumarruksiksi. Merita-pankin tammikuun talouskatsaus lataa ylisanoja Ruotsista. Ruotsin kehitys on ollut monessa suhteessa menestystarina. Julkinen talous on lähes tasapainossa, inflaatio on euroopan alhaisin, lyhyet korot tulleet romahdusmaisesti alas, samoin pitkät. Ruotsin kasvunäkymät ovat eurooppalaisittain hyvät ja tasapainoiset.
Lienee parempi jäädä odottamaan kevään jääkiekon MM-kisoja, jos vaikka sitten ...

NB Tämä kertomus julkaistiin vuoden 1997 Talouselämässä

hakemisto: Apostolien kestoviisauksia Bartholomaeus kertaa Opserverin irvit
Copyright © Cloverapilaset 1999
 
HYPER! KLIK!