kelta.gif (723 bytes) apostolisesti: afterit
viikon motto: mitä se on
valitut palat: lehtileikkeet

 

Tietoyhteiskunta on täällä -- Missä on ihminen?
t u o r e i m m a t   u u t u u d e t   a p o s t o l i s e s s a   u u t i s k e o s s a

keviiva.gif (1068 bytes)
Cloverapilaset

Sunnuntai 23.8.1998 , klo 15.43

tavallinen suomalainen tietää varsin vähän tietoyhteiskuntakehityksestä. Kehitys ei nähdä koskettavan ihmisen arkipäivää eikä sitä siksi pidetä kovinkaan kiinnostavana. Verkottuvalle yritystoiminnalle tietoyhteiskuntakehitys voisi tuoda uusia näköaloja, jotka olisivat useimpien yritysten ulottuvilla muutamassa vuodessa: tiiviitä yhteyksiä asiakkaisiin, kilpailukykyä, uusia työpaikkoja. jacob.gif (11270 bytes)

tietoyhteiskuntakehitystä ei pidetä tällä hetkellä Suomessa aiheena josta kannattaisi käydä avointa arvokeskustelua. Mielipiteitä vaihdetaan lähinnä asiantuntijoiden välillä tai hallintopainotteisesti, eikä siihen saada raikkaita uusia näkemyksiä. Uusista palveluista ja mahdollisuuksista kyllä jaeskellaan tietoa: mitä olisi tarjolla nyt - ja miten kehitys näkyy etenevän.
uusia ajatuksia todella tarvittaisiin kaikista näkökulmista, ennen muuta tavallisen kansalaisen hyödyn kannalta. Välineitä paljon tärkeämpi on tietysti ihmisten ajattelumaailma: pysähtyykö liian moni meistä paikalleen, jolloin todellisuudessa liukuu taaksepäin kiihtyvällä vauhdilla - vai pystymmekö tekemään elinikäisestä oppimisesta elämänasenteen.
tavallinen kansalainen ratkaisee ja päättää toiminnallaan sen, miten laaja hyöty on saavutettavissa koko maan kannalta. Tietoyhteiskunnan palvelut merkitsevät tavalliselle ihmiselle jotain vain jos kolme asiaa on kunnossa: tietoisuus mahdollisuuksista, palveluiden saavutettavuus ja niiden sisällön hyödyllisyys. Saavutettavuudessa ja sisällössä riittää vielä tekemistä mutta suurin savotta on edessä ihmisten tietoisuuden, uskalluksen ja luottamuksen kohottamisessa.
tietoyhteiskunnan peruselementit ja mahdollisuudet vaativat oman lanseerauksen ja kampanjoinnin kansalaisten oppiretkien luomalta pohjalta. Muuten nämä asiat jäävät turhaan jälkeen ihmisten kiinnostuksesta käytävässä mielikuvakilpailussa. Meidän tulee käyttää tietoverkkoja sekä kehittynyttä tietotekniikkaa tärkeänä apuvälineenä uusien työpaikkojen luomiseksi, mutta myös ihmisen elämisen tason parantamiseksi.

Iacobus Minor - Suomalainen myytti Simon toiminnassa -- Kilpaa ajan kanssa
Copyright © Cloverapilaset 1999
 
HYPER! KLIK!