sammal.gif (723 bytes) apostolisesti: afterit
viikon motto: mitä se on
valitut palat: lehtileikkeet

 

Opserveri -- Näin jäät eloon tietotekniikka-alalla
t u o r e i m m a t   u u t u u d e t   a p o s t o l i s e s s a   u u t i s k e o s s a

saviiva.gif (1068 bytes)
Cloverapilaset

Sunnuntai 22.2.1998 , klo 15.43

taas kun atk-duunien markkinat käyvät kuumina, unohtuu helposti että laskusuhdanteitakin tulee. Alalla on hyvä osata luovia siten, että tipahtaa aina ketterästi kuin kolli jaloilleen joka tilanteessa. Tässä on atk-alan eloonjäämisopin keskeiset käskyt. bart.gif (14831 bytes)

älä mene firman keskushallintoon. Pahoja nimikkeitä ovat esimerkiksi tietohallintopäällikkö, laskentajärjestelmien suunnittelija ja johtaja. Yritys fuusioidaan joka tapauksessa lähivuosina ja sinulla on tosi pienet mahikset säilyä pallilla.
älä suostu keskijohdon tehtäviin. Tämä porras on sukupuuttoon kuolevaa lajia lättänöiden organisaatioiden maailmassa. Jo pari vuotta antaa kykenemättömän nilkin leiman otsaasi.
älä juutu suorittavaan portaaseen. Työkalut ja ympäristöt muuttuvat paljon nopeammin kuin ehdit tai saat luvan seurata. Joudut kuitenkin tekemään ylläpitotyötä ikivanhoilla välineillä ja sitä kautta poistoa odottavaksi museotavaraksi.
älä mene pannuhuoneen puolelle eli käyttöpalveluihin. Nämä ovat ensimmäisenä outsourssattavia juttuja, joten sieltä joudut taatusti kortistoon.
älä jää pitkäksi aikaa samaan projektiin. Kaikki atk-keikat menevät pieleen, joten loppuun asti mukana olemalla joudut syntipukiksi. Loikkaa projektista viimeistään puolen vuoden kuluttua ja vieritä syyt jatkajille.
älä vanhene. Esiinny nuorekkaana ja puhu päivähoitopulmista, vaikka aikuiset kersasi röhnöttäisivät lähiökaupassa. Nypi huolella harmaat hiukset ja vedä Levikset makkaroittesi päälle. Vanheneminen on atk-duuneissa pahin synti, johon ei koskaan saa sortua.

Petrus pohtii: - Taasko tuli turpiin, vai...? Ioannes kertaa Esa Saarisen väitteitä
Copyright © Cloverapilaset 1999
 
HYPER! KLIK!